|

Silüeti bozmayacak

Emlak Konut GYO güvencesiyle Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat’ın ortak prıjesi Büyükyalı Evleri'nde satışlar başladı. Projede ilk teslimler 2019'un sonunda yapılacak. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, “Proje, tarihi yarımadanın siluetini bozmayacak şekilde tasarlandı. Çalışma alanında kalan tescilli yapılar da korunacak” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 23:26 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Özak GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat'ın 4 milyar 240 milyon lira hasılat paylaşım teklifiyle kazandığı Kazlıçeşme arazisinde konut satışları başladı. Büyükyalı ismiyle yükselecek projeden Emlak Konut'un kasasına 1 milyar 570 milyon lira girecek. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek sitenin ilk etabında 560 ünite bulunuyor. Fiyatlar 1 milyon liradan başlıyor. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, projenin tarihi yarımadaya en yakın proje olması nedeniyle siluete önem verdiklerini ve projenin silueti asla bozmayacak şekilde yükseleceğini söyledi. Proje arazisi içinde yer alan 9 adet tescilli tarihi yapının da korunacağına dikkat çekildi.



Teslimler 2019'da yapılacak


Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, Ziylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi ve Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Edip Yenigün'ün katıldığı lansman toplantısında tüm ortakların ortak söylemi İstanbul'a yakışacak ölçüde bir proje inşa edecekleri yönünde oldu.



Teslimler 2019'da yapılacak


Büyükyalı'nın, uzun süren bir projelendirme aşamasının ardından ortaya çıktığını belirten Ahmet Akbalık, “Biz Büyükyalı'da, sadece beton bloklardan oluşan apartmanlar yapmıyoruz. Şehirde yeni bir 'deniz semti' oluşturuyoruz. Büyükyalı'nın yatırımcısına, sakinlerine ve bölgeye kazandıracağını öngörüyoruz. Projede 2019 sonunda yaşamın başlaması planlanıyor” dedi.



Sınırlı sayıda konuta kampanya


Projede sınırlı sayıda konut Emlak Konut kampanyasına dahil edildi. Ortaklardan Edip Yeniğün ise “Hava, kara ve deniz ulaşımının tam ortasında olan projemizden ev almak isteyen yüzde 20 peşin ve 120 ay yüzde 0,70 faiz imkanından yararlanabilecek" bilgisini verdi.



Tapu harcı da düşürülmeli


Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, kampanya ve sektör hakkında da bilgi verdi. Kurum; “Ağustos ayında başlattığımız kampanya neticesinde 1 ayda 2 bin 547 konut satışına ulaştık. Elde edilen ciro yaklaşık 2 milyar lira oldu. Sektördeki düzenlemeler olumlu ancak yeterli değil. Tapu harçlarında, KDV raiçlerinde ve ilk konutta düzenlemelere ihtiyaç var" dedi.



Marmaray ve Avrasya'ya açılıyor


Projede yaşam başlamadan önce Marmaray ve Avrasya Tüneli gibi tüm ulaşım akslarının birbirine entegre olacağına da dikkat çekildi. Ahmet Akbalık, sahilde yolun 8 şeride çıkarak bölgedeki trafiği rahatlatacağını aktardı. Akbalık şu ana kadar projeden 30 konut sattıklarını da söyledi.





#GYO
#Emlak Konut
8 yıl önce