|

Endüstriyel Halı Yıkama Makinaları Üretimi, İhracatı ve Sektör Sorunları

Halı temizleme, bu sektörden doğan yan kuruluşlar ile başlı başına bir sektör. Merdiven altı kontrolsüz makinaları (halı yıkama makinası, boru tipi halı sıkma makinası vs.) ve ,üreticileri federasyonlar daha sıkı denetlemeli ve uyarmalı. Bu konuda dernek ve federasyonlara çok iş düşüyor.

Yeni Şafak ve
11:49 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:00 - 7/12/2017 Perşembe
Diğer
ilan
ilan
üreten Dönertaş Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan YEMYEŞİL sektör ile ilgili aşağıdaki açıklamaları yapmıştır.

Dönertaş makina olarak uzun yıllardır sektöre yön vermeye devam ediyoruz. Endüstriyel halı yıkama makinalarının olmadığı zamanlarda, halı temizleme işlemi benzin istasyonlarında yerde hijyen koşulları hiçe sayılarak yapılan bir işlem durumundayken, bu soruna çözüm üretmek adına yola çıktık.

Endüstriyel halı yıkama makinası üretimi ve halı temizleme aşamalarında ihtiyaç duyulan diğer ekipmanları ürettik. Tabi halı temizleme işlemi sadece yıkama ile bitmiyor. Doğru temizlik için bütün aşamalar son derece önemli. İlk etapta halının tozunun alınması, yıkama işleminde daha iyi sonuç alınmasına katkı sağlamaktadır. Yıkanan halının biran evvel kuruması için bir başka ekipman olan
kullanılmalıdır.
Sektörün ihtiyaç duyduğu tam
, boru tipi halı ve kilim sıkma makinaları, halı çırpma makinaları daha ilerleyen süreçte devam eden ar-ge çalışmalarımız neticesinde halı asma makinaları, tekstil sektörü için ve farklı sektörler için çeşitli makinaların üretimini yüzde yüz yerli üretim olarak gerçekleştirdik.

Öncelikle endüstriyel halı yıkama ve sıkma makinalarımız olmak üzere, halı yıkama ekipmanlarımızı şuan gündemde olan Sanayi 4.0 devrimine uygun olarak güncellemek adına yeni gelişmeleri takip ediyoruz, üretimimize yeni gelişmeleri yakından takip ederek yön vermeye devam ediyoruz.

Başarılı ekip çalışmalarımız ve Hükümetimizin Sanayiciye verdiği destekler neticesinde Dönertaş Makina şuanda Dünyada 5 kıta 56 ülkeye ihracat yapan bir Grup firmasıdır.

Sektör haline getirmiş olduğumuz halı temizleme makinaları üreticisi olarak ilk ve tek sanayi kapasite raporlu firması olmayı sürdürmekteyiz. Halı temizleme, sektör olarak yan kolları ile ciddi oranda vergi ve istihdam sağlamasıyla birlikte tabiki her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de çeşitli sıkıntılar, taklit işler ve merdiven altı diye tabir edilen işler söz konusudur. Hali hazırda bu oldukça yüksek oranlarda merdiven altı, vergi, garanti, servis ve teknoloji gerçeğinden uzak üretim yapan yaklaşık 130 üzerinde firma bulunmaktadır.

Kurulan dernek ve federasyonlar yapılan fuar çalışmalarında ekonomiyi kötü yönde etkileyecek kontrolsüz makina ve kimyasal üreticilerini dahil etmemeli bu üreticilere gerekli uyarıları yapmalıdır. İşin pazarlama ayağı önemli olduğu kadar doğru makinaları tüketiciye sunmakta son derece önemlidir. Dernek ve federasyonlara görev alan çok değerli insanlar bulunmakla birlikte bu konuda dernek ve federasyonlara çok iş düşmekte. Denetim ve uyarılar arttırılmalıdır. Ülke menfaatimiz için ekonomimiz için önemli bir konudur. Yurtdışına ihracat yapan ve yurtiçinde başarılı markalar, üreticiler bir çatı altında toplanmalı ve desteklenmelidir. Kontrolsüz makinalar başarılı Türk markalarına da zarar vermektedir.

Kontrole ve teste tabi tutulmayan taklit makinaların bir başka zararı, insan sağlığını hatta hayatını tehlikeye atmaktadırlar. Kontrolsüz makinalar ve kimyasallar sebebiyle çok üzücü sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Bu sektörde maalesef merdiven altı işletmelere izin verildiği ve fuarlarda bu ürünlerin pazarlanmasına izin verildiği sürece üzülerek bu gibi olayları hiç istemediğimiz halde karşı karşıya kalabiliriz.

Dileğimiz sektörün öncülerinin bir çatı altında buluşmaları ama gerçek duayenler ve sektöre gerçekten hizmet edecek ve çok iyi yerlere taşıyacak bir oluşum olmalı olduğunu düşünmekteyiz ve bunun için üzerimize düşeni Dönertaş Makina olarak yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

Sayın Ayhan YEMYEŞİL’e sektörleri ile ilgili verdiği bilgiler için teşekkür ediyoruz. Türkiye’de başarılı bir şekilde üretilen endüstriyel halı yıkama makineleri birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Ekonominin durgun olduğu bu dönemde ülkemiz adına sevindirici bir haber ve dileğimiz bu sektörün dünyadaki öncüsünün Türkiye olmasıdır. Endüstriyel halı yıkama makinelerinde Türkiye’den dünya markaları çıkmasıdır. Bunun için öncelikle Ayhan YEMYEŞİL’in d

#halı
#halı yıkama
#Hijyen
6 yıl önce