|

eOkul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfası- MEB 2017-2018 öğrenci bilgileri eokul ile sorgulama

eOkul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfası ile öğrenci bilgilerini kolayca sorgulayabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) geliştirilen eokul sitemi ile 2017-2018 Eğitim öğretim yılında öğrencilerin detaylı bilgilerini görebilirsiniz. İşte e-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) giriş ekranı ve ayrıntılı açıklamalar.

Yeni Şafak
22:30 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:44 - 18/09/2017 Pazartesi
Diğer
​eOkul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfası
​eOkul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfası
Eokul veli bilgilendirme sitemi
ne giriş yapmak ve öğrenciler hakkındaki eğitim bilgilerini sorgulamak için haberimizden faydalanabilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)
kapsamında geliştirilen eOkul sistemi yıllardır en çok kullanılan eğitim portallarının başında geliyor. Eokul sistemi üzerinden öğrencilerin devamsızlık, karne notları, sınav sonuçları, okuduğu kitaplar gibi bir çok detaya ulaşılabiliyor. Bunun yanı sıra
eOkul
sistemini yöneticiler de sıkça kullanıyor. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının bugün başlamasıyla beraber veliler çocuklarının eğitim durumlarını eokul veli bilgilendirme sistemine (vbs) giriş yaparak sorgulamaya başladı.
Eokul girişi
yapmak ve detayları görüntülemek için sayfamızda paylaştığımız bağlantıyı kullanabilirsiniz. İşte eokul hakkındaki detaylı bilgiler.
İLK HAFTA YERLEŞTİRME İÇİN ZİYARET EDİLECEK

2017-2018 öğretim yılı ilkokul - ortaokul kurumları için; adresi okul kayıt bölgesi içerisinde olan öğrenciler veya mazeret grubundaki nakil müracaatı ile alınan öğrencilerin dışında, kalan boş kontenjanlara kura yöntemi nakil yerleştirmeleri yapılacaktır. Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 12 nci maddesine göre derslerin başladığı ilk hafta içerisinde devam edecek olan kura başvuru sonuçları, okul müdürlüğü tarafından ikinci haftanın ilk iş günü e-Okul sistemi üzerinden çekilecek kura ile belirlenecektir.

E-OKUL SİSTEMİ NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır.


MOBİL E-OKUL SİSTEMİ NEDİR?

Mobil e-okul sistemi ile veliler öğrencilerinin okul durumu telefonlarına gelecek SMS aracılığıyla öğrenebilmektedir.

Mobil e-okul bilgi servisini kullanmak için sisteme üye olmak yeterlidir. Veliler öğrenci bilgilerini mobil ortamdan kısa mesaj servisi SMS ile otomatik olarak alabilmektedir. Bunun için yapılması gereken sisteme üye olmaktır.

Servise üye olmak için öğrenci T.C. Kimlik Numarası’nı cep telefonundan kısa mesajla 8383 numarasına göndermek yeterli olmaktadır. Servise üye olan veya üye olmayan tüm kullanıcıların yaptığı her bir sorgulama için belli bir ücretlendirme yapılmaktadır ve bu ücretlendirme minimum seviyededir.


E-OKUL SİSTEMİ HANGİ AMAÇLA KULLANILMAKTADIR?

Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistem Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır.

E-okul sistemi üzerinden öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na erişilebilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E-OKUL'DA HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme ile öğrencinin sınav tarihleri, haftalık ders programı, nakil durumu, şube yazılı ortalamaları ve devamsızlık bilgisi görülebilir. Öğretmenler de bu bilgileri görebilir ve öğrencilerin not girişlerini sistem üzerinden yapabilir. Sistemde öğrencileri ilgilendiren çeşitli duyurular da ana sayfa üzerinden yapılır. E-Okul ile öğrenciler tarafından dönem sonlarında sürekli merak konusu olan takdir-teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Hesaplama işlemi için, öğrencinin tüm ders notlarının öğretmenler tarafından E-Okul sistemine girilmiş olması gereklidir. Tüm notlar girildikten sonra görünür hale gelen yıl sonu başarı puanı ile takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi alınacağı hesaplanabilir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 85,00 – 100 puan aralığında ise takdir belgesi, 70 – 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi verilir. Okulda üç yıl boyunca takdir belgesi alan öğrenciler, üstün başarı belgesi almaya hak kazanır.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ
E-Okul Ders Programı:
e-оkul ders programı, ders başlangıç ve bitiş sааtleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,Dеvamsızlık Bilgileri: 2011 - 2012 eğitim öğretim yılı dönеm içinde özürlü ve özürsüz devаmsızlıklаr,
E Okul Not Bilgileri:
Öğrencinin оkulda аldığı sınаv, proje ve performans bеlirlеmеyе yönelik çalışmalarla ilgili puаnlаr. Karne sоnuçlarının açıklanmasına günler kala e Öğrenci Karnesi ve notlаrını da e-Okul Veli sisteminde .

Öğrеnci TC Kimlik No: İçişlеri Bakanlığı, Nüfus ve Vаtаndаşlık İşlеri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. TC Kimlik No bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır . Veliler öğrencilerin karne notlarını e-okul sаyfаsındа öğreniyorlar.


Öğrenci Okul No:
Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmаktаdır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmеsi gerekir .E-Okul Giriş: e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerin nasıl eokul giriş yapacağınızı öğrenmek için E-Okul Giriş sayfasını ziyaret еdеbilirsiniz .E-Kаyıt: Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınаvsız öğrenci оrtaöğretim kurumları ekayıt işlеmlеri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.
E-OKUL NE İŞE YARAR?
  1. Öğrencinin devam ve devamsızlık durum takibi,
  2. Sözlü-yazılı ders notları,
  3. Öğrencinin yılsonu notlarını öğrenebilecek,
  4. Haftalık ders programını takibi,
  5. Öğretmen veya yetkililer ile yazışma yapıp iletişime geçebilecek.
  6. Öğrenciler sınav sonuçlarını öğrenebilecek,
  7. Testler çözebilecek,
  8. Kendilerine ait bir sayfalık internet sayfası tasarlayabilecek,
  9. Devamsızlıklarını kontrol edebilecek,
  10. Meslek Lisesi alana ve teknik lise geçiş sonuçları varsa öğrenebilir,
  11. Seçmeli derslerini seçebilir,
  12. TEOG sonuçları sorgulayabilir,
  13. Sınav tarihlerini öğrenebilir,
  14. Sorumluluk ve ortalama yükseltme puanlarını öğrenebilir.


#E-okul
#meb
#eokul
#veli bilgilendirme sistemi giriş
7 yıl önce