|

Erzincan’da kar yağışı! Erzincan hava durumu

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde kar etkili olmaya başladı. Peki Erzincan'da hava durumu ve hava sıcaklığı kaç derece? İşte Meteorolojiden alınan tahminler...

Yeni Şafak
15:33 - 1/11/2016 mardi
Güncelleme: 12:36 - 1/11/2016 mardi
Diğer

Erzincan hava durumu haberimizde. Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ilçenin yüksek kesimlerini beyaz örtü ile kapladı. Üzümlü ilçesinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken Erzincan merkezde ise aralıkla yağmur yağdı. Güne kar ile uyanan ilçe halkı ise karın doğanın dengesini koruması için gerekli olduğuna dikkat çekti. Öte yandan kar nedeniyle kapanan Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı iki köy yolunun İl Özel İdare ekiplerinin çalışmasıyla ulaşıma açıldığı öğrenildi.



için tıklayınız


Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kayseri çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri, Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun doğu ve güneydoğusunda kuvvetli; Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.



Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.


Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/sa), Kıyı Ege ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.




#Erzincan hava durumu
#Erzincan
#Hava durumu
il y a 7 ans