|

Erzurum'da iki şehidin ailelerine ev hediye edildi - Erzurum haberleri

Erzurum haberleri - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde şehit olan Erzurumlu iki kişinin ailesine Yakutiye Belediyesince ev hediye edildi

Yeni Şafak
08:52 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:15 - 27/07/2016 Çarşamba
Diğer

Erzurum haberleri - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'nda şehit düşen Erzurumlu Yakup Sürücü ve Murat Ellik'in ailelerine Yakutiye Belediyesince ev armağan edildi.



Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün milli iradeye karşı bir kalkışma harekatı yaptığını anımsattı.



Vatan hainlerinin milletin seçtiği kişileri derdest ederek kendilerinin oluşturacağı bir yapıyla Türkiye'yi idare etmeye kalkıştıklarını belirten Korkut, şunları söyledi:



"Allah'a şükürler olsun ki milletimizin basireti, askerimizin içinde bu işe bulaşmamış vatanperver insanlarımızın gayretleri ve emniyet teşkilatımızın özverili çalışmalarıyla bastırıldı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, İçişleri Bakanımız ve diğer siyasi parti liderlerinin de bu işe karşı çıkmalarıyla beraber, millet de gerekli tepkiyi göstererek bu oluşum derdest edilip ortadan kaldırılmıştır."



Korkut, olaylarda çevik kuvvetten 2 polis memurunu şehit verdiklerini anımsatarak, şehitlerin ailesini ziyaret ettiğini ve evlerinde yas havasının olmadığını anlatarak, şöyle konuştu:



"Şehit Yakup'un iki kardeşi var. Bunlar bana, 'İçişleri Bakanımıza ulaşın lütfen, bizim herhangi bir maddi beklentimiz yok. İkimiz de çevik kuvvette görev almak istiyoruz. Bir Yakup gider bin Yakup gelir' dediler. Eşinin bir ifadesi çok önemliydi. Yakup daha önce eşiyle konuşurken, 'Ben şehit olursam devlet sana sahip çıkar. Eşi de, 'Allah korusun, niye şehit oluyorsun da böyle kelimeler ifade ediyorsun?' diyor. Sonra biz kendileriyle görüştük taziye sürecinde. Bir ev kendilerine vereceğimizi ifade ettik. İşte bunu anlatarak devletin kendi yanlarında olduğunu ifade ettiler. Ben de çok duygulu anlar yaşadım. Bu nedenle Erzurumlu iki şehidimizin ailelerine birer ev hediye ediyoruz. "



Korkut, şehitlere ev verilmesiyle ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile de görüştüğünü ve Akdağ'ın 'Şehitler için ne yapılsa az' dediğini aktardı.



Korkut, şehitlerin ailelerine Yeşil Yakutiye Konutları'ndan iki daire ayırdıklarını, ağustos ayında da evleri teslim etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.




#Ali Korkut
#Erzurum
#FETÖ
#Yakutiye Belediyesi
8 yıl önce