|

Eskişehir’de şüpheli valiz paniği-Eskişehir haberleri

Eskişehir'in kalabalık bir caddesine bırakılan şüpheli valiz paniğe neden oldu.

Yeni Şafak
21:19 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:26 - 18/01/2017 Çarşamba
IHA

Eskişehir'in kalabalık bir caddesine bırakılan şüpheli valiz paniğe neden oldu. İsmet İnönü Caddesi üzerinde bir bankın üstünde şüpheli valizi gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi.



Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis ekipleri yaya geçişine kapalı olan caddeyi, yaya ve tramvay geçişine de kapattı. Çevredeki vatandaşlar olayı meraklı gözlerle izlerken, olay yerine gelen bomba imha uzmanı, valize fünye yerleştirdi. Valizin içerisinden çamaşır çıkması vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı.



Eskişehir'de telefon dolandırıcıları yine iş başında

Eskişehir'de, telefonla kendisini arayan kişiye kredi kartı bilgilerini veren şahıs, dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu.


Edinilen bilgilere göre dolandırıcılar, H.B.E. (21) isimli şahsı arayarak, kendilerini banka yetkilisi olarak tanıttı. Kendisine, “bankadan arıyorum. Bugüne kadar hesabına yatırılan paralardan kesilen ücretlerin geri iade edileceğini, kartınızda bulunan son altı rakamı ve hesap numaranızı verin, telefonunuza şifre gelecek gelen şifre ile giriş yapın” diyen dolandırıcılara inanan H.B.E., telefondaki şahsa kredi kartı bilgilerini verdi. Ardından telefonuna gelen şifre ile giriş yapan şahsın telefonu kapandı. Durumdan şüphelenen şahıs hemen banka müşteri hizmetlerini arayarak konu hakkında bilgi verdi. Hesabını da kontrol eden H.B.E., hesabından 200 TL para çekildiğini fark ederken durumu hemen polise bildirdi.


Olayla alakalı tahkikat başlatıldı.



İnternetten ücretsiz köpek almak isteyen bir kişi dolandırıldı


Eskişehir'de, internet üzerinden ücretsiz köpek almak isteyen bir kişi dolandırıldı.


Edinilen bilgiye göre, Akarbaşı Mahallesi Akgül Sokak'ta ikamet eden 28 yaşındaki S.H., internette dolanırken ücretsiz sahiplenme ilanı gördü. İlanda bulunan köpeği sahiplenmek için sitede yer alan numarayı arayan S.H., köpeği sahiplenmek istedi. Telefonda aradığı kişiyle anlaşan S.H., köpeğin sigorta ve nakil işlemleri için bin 20 TL istenilmesi üzerine hemen parayı havale etti. Üzerinden bir süre geçtikten sonra köpeğin gönderilmemesi sonrasında S.H. tekrar ilan sahibini aradı. Bu sefer bin 500 TL istenilmesi üzerine S.H. dolandırıldığını anlayarak durumu polise bildirdi.


Olayla ilgili işlem başlatıldı.


#Eskişehir
#Şüpheli valiz
7 yıl önce