|

Evlilik programları kaldırıldı mı? Resmi açıklama geldi

Son zamanların en tartışmalı programlarından biri olan evlilik programları hakkında resmi açıklama geldi. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, evlilik programları ile ilgili alınan kararı açıklandı. Peki evlilik programları kaldırıldı mı?

Yeni Şafak
14:06 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:09 - 21/08/2017 Pazartesi
Diğer
Evlilik programları ile ilgili son dakika açıklaması geldi
Evlilik programları ile ilgili son dakika açıklaması geldi

RTÜK, evlilik programları ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Son zamanlarda toplum ahlakını bozduğu gerekçesiyle oldukça fazla tartışılan ve eleştirilerin odağında olan evlilik programları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki evlilik programları kaldırıldı mı?

RTÜK, uzun dönemdir tartışılan evlilik ve izdivaç programlarıyla ilgili tek tek kanallarla görüştü.

Basın İlan Kurumu'nun düzenlediği toplantıda katılımcıların evlilik programları ile ilgili sorusu üzerine Murat Ellialtı, Milliyet'teki bilgilere göre; "Artık evlilik programları olmayacak. Yayıncı kuruluşlar ile görüştük yeni dönemde evlilik programı başka formatta yayınlanacak. Geçen dönem benzeri evlilik programları yapanlara çok ağır cezalar verilecek" dedi.Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeni bir düzenlemeye tabi tutulan programların çocukların televizyon izlediği saatlerde yayınlanamayacağına dair kural getirilmişti.

#Evlilik programları
#RTÜK
7 yıl önce