|

Eyüp’ün ismi değişti

Eyüp ilçesinin adının değiştirilmesine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın konuyla ilgili sosyal medyadan mesaj yayınlayarak, "Kıymetli hemşehrilerimiz, ilçemizin ismi artık Eyüpsultan olmuştur. Hayırlı olsun" dedi.

Yeni Şafak
11:44 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 11:47 - 20/10/2017 Cuma
IHA
Eyüp’ün ismi değişti.
Eyüp’ün ismi değişti.

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile İstanbul’un Eyüp ilçesinin adının“Eyüpsultan” olarak değiştirilmesine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Kıymetli hemşehrilerimiz, ilçemizin ismi artık Eyüpsultan olmuştur. Hayırlı olsun” dedi.

Başkan Remzi Aydın’ın paylaşımının ardından sosyal medya kullanıcıları binlerce tebrik mesajı yayınladı ve “Eyüpsultan” etiketi en çok konuşulanlar listesinde yer aldı.

“Yaşama aidiyet bilincini artıracak”
Başkan Remzi Aydın, Eyüp ilçesinin isminin “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesini içeren kanun tasarısına ilişkin, "İsmin değişmesi ilçede yaşama aidiyet bilincinin artırılması konusundaki vizyonumuza ve çabamıza katkı sağlayacak" dedi.

“Eyüpsultan olarak telaffuz ediyorduk”

Kendi aralarında konuşurken ilçenin ismini “Eyüpsultan” olarak telaffuz ettiklerini dile getiren Aydın, “İlçemiz kurulurken resmi olarak adı Eyüp olarak kurulmuş. Bu bir eksiklik idi. Dolayısıyla biz Cumhurbaşkanımızın da tavsiyesiyle Eyüp Belediyesi olarak bu konuda bir girişimde bulunduk. Bölge milletvekillerimizle bir önerge haline getirdik” diye konuştu.

#Eyüp
#Eyüpsultan
6 yıl önce
default-profile-img