|

Facebook'tan bağış toplama hizmeti-Teknoloji haberleri

Sosyal medya devi Facebook, kullanıcılarının farklı amaçlar nedeniyle bağış toplamasına yardımcı olacak yeni bir hizmet başlattığını duyurdu.

Yeni Şafak
20:20 - 30/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 20:24 - 30/03/2017 Perşembe
AA
Facebook'tan bağış toplama hizmeti
Facebook'tan bağış toplama hizmeti

- Sosyal medya devi Facebook, kullanıcılarının farklı amaçlar nedeniyle bağış toplamasına yardımcı olacak yeni bir hizmet başlattığını duyurdu. Facebook'tan yapılan açıklamada, gelecek haftalarda kullanıma sunulacak "Kişisel Bağış" adlı hizmet sayesinde Facebook kullanıcılarının kar amacı gütmeyen şekilde bağış toplayabileceği belirtildi.



Hizmet, ilk başta, eğitim, sağlık, evcil hayvanlar için sağlık, krizler için yardım parası, acil vakalar, cenaze ve vefat alanlarında bağış toplamaya yardımcı olacak. Kullanıcıların bağış toplamak istedikleri amaç Facebook tarafından 24 saat incelendikten ve gerekli izin verildikten sonra, kullanıcılar Facebook'taki arkadaşlarından güvenli şekilde bağış toplayabilecek.



Açıklamada ayrıca, Facebook'un geçen sene başlattığı bir diğer hizmetle yaklaşık 750 bin kar amacı gütmeyen kuruluşun kendi amaçları için bağış toplamasına yardımcı olduğu bilgisine yer verildi.



Hayırsever kişiliğiyle bilinen Facebook Üst Yöneticisi (CEO) ve kurucu ortaklarından Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, 2015 yılının sonunda Facebook'ta sahip oldukları yaklaşık 45 milyar dolar değerindeki toplam hisselerinin yüzde 99'unu gelecek senelerde hayır amaçlı bağışlayacaklarını açıklamıştı.



Facebook Messenger'dan yeni özellik
-

Ünlü sosyal paylaşım platformu Facebook, gelen son güncelleme ile mobil mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger uygulamasına, kullanıcıların anlık konumlarını paylaşabilmelerini sağlayacak Live Location yani canlı konum özelliği getirileceğini duyurdu. Son dönemdeki getirdiği güncellemeler sayesinde uygulamayı ufak çapta bir makyajdan geçiren Facebook'un canlı konum özelliği, iOS ve Android işletim sistemli mobil cihazlarda hizmet vermeye başladı.



Kullanımı oldukça basit olan bu özellik, hem grup konuşmalarında hem de bire bir mesajlaşmalarda kullanılabiliyor. Mesaj kutusunun alt kısmından konum simgesini seçildiğinde “Canlı Konumu Başlat" yazan mavi çubuğa basıp konumunuzu gerçek zamanlı olarak 60 dakika boyunca paylaşılabiliyor. Ayrıca iki taraftan biri dilerse Paylaşmayı Durdur butonuna basarak süre dolmadan canlı konum paylaşımını durdurabiliyor. Canlı konum paylaşımı ile Facebook Messenger uygulamasıyla paylaşılan konum sonrası, paylaşılan kişiyle paylaşan kişinin birbirine olan uzaklığı ve tahmini varış süreleri de hesaplanabiliyor.



Facebook'ta yeni dönem başlıyor
-

Facebook, daha önce yorumların altına fotoğraf paylaşımını açmıştı. Şimdi ise işi büyüttü ve GIF dönemine hazırlanıyor. Son zamanlarda sunduğu yeniliklerle gündemden düşmeyen Facebook, sevilen GIF özelliğini, yorumlara eklememiz için test sürecine başladı. Facebook'un yaptığı açıklama ile birlikte artık Facebook'ta, yorumların altına hareketli GIF'ler paylaşabileceksiniz. Birçok kullanıcının isteği üzerine bu özelliği test etmeye başlayacak olan Facebook, ilerleyen zaman içerisinde bütün kullanıcılara bu özelliği sunacak. Kullanıcıların isteklerini dikkate alan Facebook, bu özelliğini şimdilik belli bölgedeki kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.





#Bağış
#Facebook
#Bağış toplama hizmeti
7 yıl önce