|

Fenerbahçe: 2 Beşitkaş: 1 maç özeti-Derbi özeti izle

Fenerbahçe Beşiktaş maç özetini haberimizden görebilirsiniz. Süper Lig'in 6. haftasında derbi heyecanı yaşandı. İlk yarısı 1-0'lık skor ile Fenerbahçe lehine sonuçlanan maçta iki takım da 10'ar kişi kaldı. Maçın geniş özetini, golleri ve son gelişmeleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
21:30 - 23/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 21:32 - 23/09/2017 Cumartesi
IHA
Fenerbahçe Beşitkaş maç özeti-Derbi özeti izle
Fenerbahçe Beşitkaş maç özeti-Derbi özeti izle
Fenerbahçe Beşiktaş maç özeti
ni ve gollerini izlemek için hemen tıkla. Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. İlk yarısı gergin geçen maçta iki takım da 10 kişi kaldı. Beşiktaş'tan Quaresma, Fenerbahçe'den ise Neto kırmızı kart gördü. Mücadelenin geniş özetini, maç sonucunu ve notlarını haberimizden bulabilirsiniz.
Fenerbahçe: 2 Beşiktaş: 1
Derbi maçtan dakikalar
Fenerbahçe, Süper Lig’in 6. haftasında sahasında Beşiktaş ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

10. dakikada Hasan Ali’nin sol kanattan ceza sahası içine girip, son çizgiye inerek yaptığı vuruşta önde bulunan Fabri, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

14. dakikada Valbuena’nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topla buluşan Neto’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

17. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Quaresma’nın uzaktan vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı çıktı.

18. dakikada Mehmet Ekici’nin sağ taraftan ortasında ceza sahası içinde Medel’in Janssen’e hareketini hakem Ali Palabıyık, penaltı olarak nitelendirdi.

20. dakikada Giuliano’nun kullandığı penaltı vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin sağından ağlarla buluştu. 1-0

32. dakikada Quaresma’nın sol taraftan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde arka tarafında topla buluşan Oğuzhan kafa ile içeriye verdiği pasta Atiba’nın kafa vuruşu yandan az farkla dışarı çıktı.

34. dakikada Valbuena’nın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Ozan’ın yerden sektirerek vuruşunda meşin yuvarlak direğin üzerinden dışarı gitti.

35. dakikada sol kanatta Babel’in pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Quaresma’nın vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

43. dakikada orta sahada Quaresma’nın Mehmet Ekici’ye yaptığı hareket sonucunda hakem Ali Palabıyık, Quaresma’ya ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi.

45. dakikada Talisca’nın pasında Cenk Tosun’un ceza sahası içine girerken Neto’nun yaptığı harekete hakem Palabıyık, kırmızı kart gösterdi.

Derbi maçtan notlar

Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, derbi mücadelesinde geçen haftaya göre iki farklı isme yer verirken, Gary Medel'in de yerini değiştirdi.


Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı nedeniyle Atiker Konyaspor maçında görev alamayan Oğuzhan Özyakup ile kırmızı kart cezası sebebiyle forma giyemeyen Dusko Tosic, derbi mücadelesinde ilk 11'de şans buldu.

Oğuzhan'ın yokluğunda Atiker Konyaspor karşısında görev alan Tolgay Arslan, Fenerbahçe karşısında yedek soyundu. Bu oyuncunun orta sahada savunmaya dönük görevini Oğuzhan yerine getirdi.

- Tosic, ilk 11'de

Kardemir Karabükspor maçında kırmızı kart gören ve cezası nedeniyle Atiker Konyaspor karşılaşmasında takımını yalnız bırakan Dusko Tosic, derbi mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıktı. Tosic, diğer karşılaşmalarda olduğu gibi Pepe ile savunmanın göbeğinde görev aldı.

- Medel bu sefer sağ bek oynadı

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Güneş, geçen hafta stoperde şans bulan Gary Medel'i derbi mücadelesinde farklı bölgede görevlendirdi.

Orta saha, stoper ve sağ bekte oynama özelliğine sahip olan Medel, Adriano Correia'nın sakatlığında ilk 11'de şans buldu ve savunmanın sağında oynadı.

Gökhan Gönül'ün sakatlığında Beşiktaş'ta son 3 haftada 3 farklı isim sağ bekte görev aldı. Siyah-beyazlı ekipte 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında Necip Uysal, bu bölgede forma giyerken, 5. haftadaki Atiker Konyaspor karşısında Adriano aynı şekilde şans buldu. Fenerbahçe ile oynanan derbi maçında ise Medel, bu görevi yerine getirmeye çalıştı.

- Caner Erkin, eski takımına karşı ilk kez oynadı

Beşiktaş'ta sol bekte şans bulan Caner Erkin, siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe'ye karşı ilk derbi heyecanını yaşadı.

Uzun yıllar sarı-lacivertli takımda forma giyen ve 2016-2017'nin başında İtalya'nın Inter takımına transfer olan ancak aynı sezonda kiralık olarak Beşiktaş'a gelen Caner, yaşadığı uzun sakatlık nedeniyle geçen sezonki Fenerbahçe karşılaşmalarında forma giyememişti.

- Pepe ve Medel'in ilk derbisi

Siyah-beyazlı ekibin sezon başında kadroya dahil ettiği Pepe ile Medel, yeni takımlarında ilk derbi maçına çıktı.

Beşiktaş savunmasındaki önemli isimlerden Pepe'nin yanı sıra son 2 haftada farklı görevleri yerine getiren Medel, Süper Lig'deki ilk derbi heyecanını Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.


- Lens, eski takımına karşı yedek soyundu

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Jeremain Lens, eski takımına karşı yedek soyundu.

Geçen sezon kiralık olarak Fenerbahçe'de oynayan ve 2017-2018'de geçici transferle siyah-beyazlı ekibin kadrosuna dahil edilen Lens, Ülker Stadı'ndaki mücadeleye yedekler arasında başladı.

Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Utku Yuvakuran, Matej Mitrovic, Necip Uysal, Fatih Aksoy, Orkan Çınar, Mustafa Pektemek ve Alvaro Negredo, yedekler arasında yer aldı.

- Siyah-beyazlı taraftarlar da maçı izledi

Derbi mücadelesinde siyah-beyazlı takımı, taraftarları da yalnız bırakmadı. Vodafone Park'tan otobüslerle toplu olarak Kadıköy'e gelen 2 bine yakın Beşiktaşlı taraftar, kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

- Caner, diz çökerek Beşiktaşlı taraftarları selamladı

Beşiktaşlı taraftarlar, derbi maç öncesi tribünlere ilk olarak Caner Erkin'i çağırdı.

Siyah-beyazlı taraftarların olduğu tribünün önüne giden Caner'in diz çökerek, Beşiktaşlıları alkışlaması dikkati çekti. Tecrübeli oyuncunun bu tavrı sonrası Fenerbahçeli taraftarlar, oyuncuya yönelik yoğun protestoda bulundu.

#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Derbi
#özet
#süper lig
#maç özeti
6 yıl önce
default-profile-img