|

Fenerbahçe Beşiktaş Canlı izle-Kadıköy'de dev derbi

Fenerbahçe Beşiktaş canlı maç izleme sayfasını haberimizden görebilirsiniz. Süper Lig'in 6. haftasındaki dev derbi başladı. Mücadeleyi canlı olarak sitemizden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
19:57 - 23/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 19:58 - 23/09/2017 Cumartesi
Diğer
Fenerbahçe Beşiktaş Canlı -Dev derbi başladı!​
Fenerbahçe Beşiktaş Canlı -Dev derbi başladı!​

Fenerbahçe Beşiktaş derbi maçı başladı. Futbolseverlerin heyecanla beklediği mücadelenin canlı izleme ekranını ve son gelişmelerini sizlerle paylaşıyoruz.

Fenerbahçe Beşiktaş ilk 11'ler

Süper Lig'in 6. haftasındaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Ülker

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Olguncan

Fenerbahçe: Kameni, Isla, Neto, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Ozan Tufan, Giuliano, Mehmet Ekici, Valbuena, Janssen

Beşiktaş: Fabricio, Medel, Pepe, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun.

Fenerbahçe derbide Beşiktaş'ı ağırlıyor

Fenerbahçe, Süper Lig'in 6. haftasında Kadıköy'de Beşiktaş'ı konuk edecek. Sezon başında UEFA Avrupa Ligi'ne erken veda eden ve Süper Lig'e de kötü bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, derbiyi kazanarak çıkışa geçmeyi hedefliyor.

Geçen hafta deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 mağlup eden Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde de kazanarak bu sezon ligde ilk defa üst üste 2 galibiyet almak istiyor.

İlk 5 haftada 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan Fenerbahçe, 8 puanla derbiye Beşiktaş'ın 5 puan gerisine çıkacak.

Ülker Stadı'nda saat 19.30'da başlayacak derbiyi hakem Ali Palabıyık yönetecek.

- Dirar ve Van Persie yok, Skrtel belirsiz

Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Nabil Dirar ile Robin van Persie, derbide forma giyemeyecek.

Bu iki futbolcunun yanı sıra sarı-lacivertlilerde Slovak futbolcu Martin Skrtel'in de durumu belirsizliğini koruyor. Tecrübeli futbolcunun son durumu maç saatinde belli olacak.

Aytemiz Alanyaspor maçında sakatlığından dolayı görev yapamayan Mehmet Topal ise teknik direktör Aykut Kocaman'ın şans vermesi durumunda sahada yer alacak.

- Kaleci tercihi ve muhtemel 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbi için kalede Volkan Demirel ile Carlos Kameni arasında tercih yapacak.

Ligde ilk 4 hafta Volkan'a, son maçta ise Kameni'ye şans veren Aykut Kocaman'ın, derbide kaleyi tekrar Volkan'a teslim etmesi bekleniyor.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Mauricio Isla, Luis Neto, Roman Neustaedter (Martin Skrtel), Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Mathieu Valbuena, Giuliano, Vincent Janssen.

- Kadıköy'de son 7 resmi maçta galibiyet yok

Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda oynadığı son 7 resmi maçı da kazanamadı.

Kadıköy'de son galibiyetini ligde 30 Nisan'da Çaykur Rizespor karşısında elde eden Fenerbahçe, iç sahada daha sonra ligde 4, kupada 1, Avrupa'da ise 2 maçı galip bitiremedi.

Fenerbahçe 145 gün sonra seyircisi önünde galibiyet sevinci yaşamak için sahaya çıkacak.

- Kalesini gole kapatamıyor

Fenerbahçe, oynadığı son 17 resmi karşılaşmada da kalesinde gol gördü.

Geçen sezon oynadığı son 8 resmi karşılaşmanın tamamında kalesinde gol gören Fenerbahçe, bu sezon yaptığı 9 maçta da kalesini gole kapatamadı.

Sarı-lacivertliler, en son geçen sezon deplasmanda Galatasaray'a karşı oynadığı lig müsabakasından 1-0'lık galibiyetle ayrılmış ve kalesinde gol görmemişti.

- Volkan Demirel 600. maçı için şans bekliyor

Sarı-lacivertlilerin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, derbide forma giymesi durumunda profesyonel kariyerinin 600. resmi maçına çıkacak.

İlk profesyonel maçına o zamanki adıyla 2. Lig, şimdiki ismiyle TFF 1. Lig'de 24 Eylül 2000'de Kartalspor formasıyla Sarıyer karşısında çıkan Volkan, kariyerinde 17 yılda 599 kez sahada yer aldı.

- Son 8 derbiyi kaybetmedi

Fenerbahçe, oynadığı son 8 derbi maçı da kaybetmedi.

Son olarak 27 Eylül 2015'te deplasmanda Beşiktaş'a 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, daha sonraki 8 derbide dörder galibiyet ve beraberlik aldı.

Fenerbahçe bu maçlarda Galatasaray ve Beşiktaş'ın filelerine toplam 8 gol atarken sadece 2 gol yedi ve 6 derbide kalesini gole kapattı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş 345. randevuda

Süper Lig’in 6. haftasında Ülker Stadyumu’nda oynanacak maçta Fenerbahçe ile Beşiktaş, 345. kaşrılaşacak.

Süper Lig’in 6. haftasında derbi heyecanı yaşanacak. Fenerbahçe ile Beşiktaş, 19.30’da Ülker Stadyumu’nda mücadele edecek. Süper Lig’de 123. maça hazırlanan Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinde sarı-lacivertli ekip, 45 galibiyet alırken, siyah-beyazlılar da 38 kez kazandı. 39 müsabakada ise kazanan çıkmadı.

Ezeli rekabette oynanan son iki lig maçı da berabere bitti. Beşiktaş, Fenerbahçe’ye karşı oynadığı son 8 lig maçından 1 kez sahadan galip ayrılan taraf olurken, 3 kez de yenildi.

Oğuzhan kadroda

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi C grubu ilk maçı olan Porto mücadelesinde sakatlanarak, sol uyluk arka adalesinde kanama tespit edilen Oğuzhan Özyakup, derbide kadroda olacak. Lig’in 5. haftasında Atiker Konyaspor’a karşı forma giymeyen Oğuzhan’ın Teknik Direktör Şenol Güneş’in görev vermesi halinde derbide siyah-beyazlı forma ile ilk 11’de olacak.

Tosic’in cezası sona erdi

Süper Lig’in 4. haftasında deplasmanda oynanan Kardemir Karabükspor mücadelesinde kırmızı kart gören Dusko Tosic, 1 maç ceza aldı. Lig’in 5. haftasında oynanan Atiker Konyaspor karşılaşmasında forma giymeyen Sırp futbolcu, sarı-lacivertliler karşısında forma giyebilecek.

Adriano eksikliği

Geçen hafta oynanan Atiker Konyaspor mücadelesinin 40. dakikasında yaşadığı sakatlık sebebiyle yerini Necip Uysal’a bırakan Adriano Correia, Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Brezilyalı oyuncunun ligin 4. haftasında oynanan Kardemir Karabükspor mücadelesinden önce sağ dizinden sakatlık yaşadığı biliniyordu.

Gol seçenekleri

Derbi öncesi geride kalan 5 haftada iki takımda da atılan goller 7 farklı oyuncudan geldi. Beşiktaş’ta atılan 9 gol, Pepe, Cenk Tosun, Babel, Talisca, Tosic, Atiba ve Quaresma’dan gelirken, sarı lacivertli ekipte ise atılan 12 golde Valbuena, Skrtel, Alper, Dirar, Janssen, Ozan Tufan ve Guiliano’nun imzası bulunuyor.

Deplasman golcüleri

Beşiktaş’ın deplasmanda karşılaşacağı Fenerbahçe derbisi öncesi Beşiktaş’ta dış saha golcüleri dikkat çekiyor. Siyah-beyazlı ekipte deplasmanda atılan 5 golün 3’ü Babel’den gelirken, 2’sini de Brezilyalı oyuncu Talisca kaydetti.

Valbuena faktörü

Fenerbahçe’nin yeni transferi Mathieu Valbuena, sarı-lacivertlilerin ligde attığı son 5 golün 3’üne 2 gol 1 asist ile katkı verdi. Bu sezon ligin en fazla şut pası atan oyuncusu olan Fransız oyuncunun Beşiktaş karşısında takımına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

İç saha avantajı

Süper Lig’de evinde oynadığı maçlarda Beşiktaş’a 13 maçtır mağlup olmayan Fenerbahçe’nin iç saha avantajı derbide de elinde bulunuyor. Taraftar desteğini arkasına alan sarı-lacivertlilerin derbide Beşiktaş’a üstünlük kurması bekleniyor.

#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#derbi
#canlı izle
#süper lig
7 yıl önce