|

Fenerbahçe Monaco maçı özeti ve golleri izle - Geniş özet

Fenerbahçe Monaco maçı özeti ve golleri izlemek için haberimizden yararlanabilirsiniz. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe evinde Monaco'yu konuk etti. Mücadelenin geniş özetini ve gollerini izlemek isteyen futbolseverler haberimize bakabilirler. Maçın en son gelişmelerini, önemli pozisyon ve dakikalarını buradan takip edebilirsiniz. İşte Fenerbahçe Monaco maçı özeti, golleri ve tüm detaylar.

Yeni Şafak
21:58 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:35 - 27/07/2016 Çarşamba
Diğer
Fenerbahçe Monaco maçı özeti

ve golleri izlemek için hemen tıkla. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe bu akşam 3. ön eleme turu ilk maçında Monaco ile karşılaştı. Nefes kesen mücadelede peş peşe ataklar geliştiren Fenerbahçe pozisyonları gole çevirmekte zorlandı. Fenerbahçe'nin Monaco mücadelesinin geniş özetini maç bitiminden kısa bir süre sonra haberimizden izleyebilirsiniz. İşte maçtan son gelişmeler.



FENERBAHÇE: 2 - MONACO: 1 (maç sonucu
)



Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fransız ekibi Monaco'yu konuk ediyor. Mücadelenin 20. dakikası geride kalırken, golsüz eşitlik sürüyor.



UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Fenerbahçe-Monaco maçının hakem ve takım kadroları şöyle:



Stat: Ülker



Hakemler: Jesus Gil Manzano, Angel Nevado Rodriguez, Jose Miranda (İspanya)



Fenerbahçe: Ertuğrul Taşkıran, Neustadter, Skrtel, Kjaer, Van der Wiel, Salih Uçan, De Souza, Ozan Tufan, Hasan Ali Kaldırım, Fernandao, Emenike



Monaco: De Sanctis, Sidibe, Jemerson, Raggi, Mendy, Dirar, Fabinho, Bakayoko, Lemar, Falcao, Germain



FENERBAHÇE - MONACO



MAÇTAN NOTLAR


UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa 1. Ligi ekibi Monaco ile karşılaşan Fenerbahçe, 62 gün sonra resmi maça çıktı.



Geride kalan sezonu Spor Toto Süper Lig'de 2. sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turu oynamaya hak kazanan sarı-lacivertliler, Monaco karşısına bu sezonki ilk resmi mücadelesini verdi.



Teknik direktör Vitor Pereira yönetimindeki sarı-lacivertli takım, son resmi karşılaşmasını 26 Mayıs'ta Antalya'da, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'la oynamış ve sahadan 1-0 mağlup ayrılmıştı.



- Fenerbahçe'ye yeni sistem


Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, takımını yeni oyun sistemi olan 3-5-2'yle sahaya sürdü.



Sezon öncesi hazırlık maçlarında denediği sistemi resmi maça da taşıyan Pereira, kalede Ertuğrul Taşkıran'a şans verdi. Savunma üçlüsünün sağında Roman Neustadter, ortasında Martin Skrtel, solunda ise Simon Kjaer oynadı.



Sarı-lacivertlilerde orta sahanın sağında Gregory van der Wiel, solunda ise Hasan Ali Kaldırım şans buldu. Orta sahanın ortasında ise Josef de Souza, Ozan Tufan ve Salih Uçan forma giydi. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Jose Fernandao ve Emmanuel Emenike yer aldı.



- Pereira cezalı


Sarı-lacivertlilerin Portekizli teknik direktörü Pereira, cezası nedeniyle Monaco karşısında takımın başında sahaya çıkamadı.



Pereira, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz'in Braga takımıyla deplasmanda oynanan rövanş maçının ilk yarısında hakeme itirazı nedeniyle tribüne gönderilmişti. UEFA Disiplin Kurulu tarafından bir maç ceza alan Pereira, bu nedenle Monaco karşısında yedek kulübesinde yer alamadı.



Müsabakayı Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde izleyen Pereira'nın yerine takımın başında yardımcı antrenör Filipe Almeida çıktı.



- Yeni transferler "siftah" yaptı


Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Van der Wiel, Skrtel ve Neustadter, ilk kez resmi bir maçta sarı-lacivertli formayı giydi.



Paris Saint-Germain'den gelen Hollandalı Van der Wiel, Liverpool'dan transfer edilen Slovak Skrtel ile Schalke 04'ten kadroya dahil edilen Rus oyuncu Neustadter, Monaco karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.



Sarı-lacivertlilerin diğer yeni oyuncularından İsmail Köybaşı sakatlığından dolayı kadroda yer almazken, Aatıf Chahechouhe ise yedek kulübesinde şans bekledi.



- Salih Uçan 810, Emenike 433 gün sonra


Fenerbahçe'nin kiradan dönen futbolcuları Salih Uçan 810, Emenike ise 433 gün sonra resmi bir maçta sarı-lacivertli formayı giydi.



Son iki sezonu İtalya'nın Roma takımın kiralık geçiren Salih, en son 9 Mayıs 2014'te Süper Lig'de Kardemir Karabükspor maçında Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkmıştı.



Geçen sezonu Birleşik Arap Emirlikleri ekibi El Ein ve İngiltere'den West Ham United'da kiralık geçiren Nijeryalı forvet ise, sarı-lacivertli formayı en son 21 Mayıs 2015'te Türkiye Kupası'nda Bursaspor karşısında terletmişti.



- Ertuğrul ilk kez Avrupa'da


Fenerbahçe'nin 26 yaşındaki kalecisi Ertuğrul Taşkıran, kariyerindeki ilk Avrupa kupası maçını oynadı.



Sarı-lacivertli takımın birinci kalecisi Volkan Demirel'in sakat olması ve ikinci kaleci Fabiano'nun da Panathinaikos ile yapılan maçta yüzüne aldığı darbe sonucunda sakatlanması nedeniyle Pereira, kaleyi Ertuğrul'a emanet etti.



Ertuğrul, geçen sezon sadece 3 Türkiye Kupası maçında Fenerbahçe kalesini korumuştu.



- Kaptan Kjaer


Fenerbahçe'de sahaya kaptan olarak Danimarkalı futbolcu Simon Kjaer çıktı. Takımın kaptanları Volkan Demirel ve Mehmet Topal'ın kadroda yer almaması nedeniyle kaptanlık pazubandını Kjaer taktı. Takımın 3. kaptanı olan Kjaer, geçen sezon başı geldiği sarı-lacivertlilerde ilk kez bu görevi üstlendi.



- Fenerbahçe'de 6 eksik


Fenerbahçe'de, Monaco karşılaşması öncesi sakatlıkları ve cezaları nedeniyle 6 futbolcu forma giyemedi.



Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Demirel, yeni transfer İsmail Köybaşı ile son hazırlık maçında darbeye bağlı sakatlık geçiren Robin van Persie, Monaco karşısında kadroda yer almadı.



Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Braga maçında çift sarıdan kırmızı kart gördükten sonra hakem Ivan Bebek'e fiziki temasta bulunduğu için 31 Aralık 2016'ya kadar ceza alan, daha sonra cezasının bitiş tarihi 30 Eylül 2016'ya çekilen Volkan Şen de sarı-lacivertlilerin bir diğer eksiği oldu. Volkan Şen'in ayrıca sakatlığı da bulunuyor.



Sarı-lacivertlilerde Braga maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç ceza alan Alper Potuk, cezasının ilkini Monaco karşısında oynamayarak çekti. Braga karşısında çift sarı karttan oyundan atılan Mehmet Topal karşılaşmada forma giyemedi.



- Tribünler boş kaldı


Fenerbahçe taraftarı maça ilgi göstermedi.



Ülker Stadı'nda oynanan maçta tribünlerin çok büyük kısmı boş kaldı. Zorlu maçta tribünlerde yaklaşık 10 bin sarı-lacivertli taraftar yer aldı.



Monaco taraftarı tribünde yer almadı.



- De Sanctis 2 bin 817 gün sonra Kadıköy'de


Türkiye'de daha önce Galatasaray'da forma giyen Monaco'nun İtalyan kalecisi Morgan De Sanctis, 2 bin 817 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı.



Galatasaray'da forma giydiği 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'ye karşı 2 maç oynayan İtalyan kaleci, Kadıköy'de en son 9 Kasım 2008'de sahada yer almıştı.



Galatasaray, De Sanctis'in yaklaşık 8 yıl önce Kadıköy'de forma giydiği maçı 4-1 kaybetmişti.



İtalyan kaleci, Türkiye'deki en son maçını ise 2 bin 629 gün önce 17 Mayıs 2009'da Galatasaray formasıyla Gençlerbirliği karşısında vermişti. Monaco'nun yeni transferi, 7 yıl sonra Türkiye'de bir maça çıkmış oldu.



Bu arada 39 yaşındaki kaleci, maçın hemen başında sakatlandı ve 12. dakikada yerini 18. yaşındaki Badiashile'ye bıraktı.



- FETÖ'nün darbe girişimine tepki


Karşılaşmayı izleyen Fenerbahçeli taraftarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. Taraftarlar tribünde, üzerinde "Game Over Feto (Oyun bitti Feto)" yazılı pankart açtı.



- Monaco Prensliği'den olumsuz yanıt


Fenerbahçe Kulübünün, Fransa'da 3 Ağustos'ta oynanacak rövanş maçına sarı-lacivertli taraftarların alınması için Monaco Prensliği'ne yaptığı başvuruya olumsuz yanıt verildi.



Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, konuyla ilgili Monaco Prensliği İçişleri Bakanlığı Danışmanı'nın imzasıyla Monaco Genel Direktörlüğü'ne yazı gönderildiği belirtildi. Yazıda, sarı-lacivertli taraftarların Monaco Prensliği topraklarında bulunmalarının hükümet kararıyla yasaklandığı hatırlatıldı.



Monaco Prensliği, daha önce de sarı-lacivertli taraftarların 3 Ağustos'ta oynanacak maç için Monaco'ya alınmayacağını duyurmuştu.



Fenerbahçe'nin ilk 11'i açıklandı


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Fenerbahçe, 3. Ön Eleme Turu ilk maçında bu akşam Fransa'nın Monaco takımı ile karşılaşacak.



Ülker Stadyumu FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesús Gil Manzano yönetecek. Manzano'nun yardımcılıklarını Ángel Nevado Rodriguez ve José Manuel Fernandez Miranda yaparken, maçın dördüncü hakemi Iñaki Vicandi Garrido olacak.



Fenerbahçe sahaya şu ilk 11'le çıkacak;



"Ertuğrul Taşkıran, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Roman Petrovich Neustadter, Gregory van der Wiel, Josef de Souza, Hasan Ali Kaldırım, Salih Uçan, Ozan Tufan, Fernandao, Emmanuel Emenike."





Fenerbahçe Monaco maçı şifreli mi şifresiz mi? Maç hangi kanalda? Fenerbahçe Monaco maçını şifresiz veren kanallar – Şampiyonlar Ligi İdman TV canlı izle – Fenerbahçe Monaco maçı İdman TV'de mi? CANLI AZ TV canlı izle – Donmadan AZ TV izleyin!



Fenerbahçe'nin Avrupa'da ön eleme karnesi


UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında yarın Monaco ile karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında 21 ön eleme turunun 14'ünde rakiplerini saf dışı bıraktı.



Avrupa kupaları tarihinde bugüne dek 21 eleme mücadelesine çıkan sarı-lacivertliler, 7 kez de rakiplerine elenmekten kurtulamadı.



UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 14 kez ön eleme oynayan sarı-lacivertliler 8 kez tur geçti, 6 elemede ise tur atlayamadı. Sarı-lacivertliler, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi için mücadele ettiği 7 ön eleme turunda ise sadece bir kez kupa dışında kaldı.



UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleme turlarında 2002-2003 sezonunda Hollanda'nın Feyenoord, 2006-2007 sezonunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev, 2010-2011 sezonunda İsviçre'nin Young Boys, 2012-2013 sezonunda Rusya'nın Spartak Moskova, 2013-2014'te İngiltere'nin Arsenal ve 2015-2016'da Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımları karşısında turu geçemeyen Fenerbahçe, UEFA cephesinde ise 2010-2011 sezonunda Yunanistan'ın PAOK takımı karşısında play-off'ta elenmişti.





- Şampiyonlar Ligi'nde 28 eleme maçı oynadı


Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 28 eleme maçına çıktı.



Şampiyonlar Ligi elemelerinde yaptığı 28 maçta 11 galibiyet elde eden Fenerbahçe, 9 beraberlik yaşadı, 8 yenilgi aldı.



Sarı-lacivertli ekip, Şampiyonlar Ligi'ndeki elemelerde 43 gol atarken, kalesinde 31 gol gördü.



Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynadığı son 4 maçta kazanamadı. Sarı-lacivertliler 2013-2014 sezonu play-off turunda Arsenal'e 3-0 ve 2-0 yenildi. Geçen sezon ise Shakhtar Donetsk'le sahasında 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, deplasmanda rakibine 3-0 yenilerek kupa dışında kalmıştı.



Fenerbahçe, bu aşamada en son 2013-2014 sezonu 3. ön eleme turunda Avusturya'nın Salzburg takımını 6 Ağustos 2013'te mağlup etmişti.



Fenerbahçe ilk kez Monaco'yla karşılaşacak


Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda eşleştiği Fransa'nın Monaco takımıyla tarihinde ilk kez karşılaşacak.



Avrupa kupalarında 42. sezonunu geçirecek sarı-lacivertli takım, daha önce 8 kez Fransız temsilcilerine rakip oldu ve 17 maç oynadı. Fransız ekipler karşısında Fenerbahçe, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 yenilgi gördü.



Fenerbahçe'nin Fransız ekiplerle yaptığı maçlar ve sonuçları şöyle:



Sezon Organizasyon Rakip Sonuçlar



1959-1960 Şampiyon Kulüpler Kupası Nice 2-1, 1-2, 1-5



1973-1974 UEFA Kupası Nice 0-4, 2-0



1985-1986 Şampiyon Kulüpler Kupası Bordeaux 3-2, 0-0



1994-1995 UEFA Kupası Cannes 0-4, 1-5



2001-2002 UEFA Şampiyonlar Ligi Olympique Lyon 1-3, 0-1



2004-2005 UEFA Şampiyonlar Ligi Olympique Lyon 1-3, 2-4



2009-2010 UEFA Kupası Lille 1-1, 1-2



2011-2012 UEFA Avrupa Ligi Marsilya 2-2, 1-0Not: Sonuçlarda ilk takım Fenerbahçe olarak baz alınmıştır.



- Bordeaux'ya karşı tarihi başarı


Fenerbahçe, Fransız takımlarına karşı fazla şansı tutmasa da 1985-1986 sezonunda önemli bir başarıya imza attı.



Sarı-lacivertliler, o sezon Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1. turda Fransa ekibi Bordeaux'yla eşleşti. Fenerbahçe, o dönemlerde Avrupa'nın en önemli takımları arasında gösterilen Fransa şampiyonunu deplasmandaki ilk maçta 3-2 yendi. Rövanşta İstanbul'da rakibiyle golsüz berabere kalan sarı-lacivertli ekip, o dönem önemli bir başarıya imza atarak rakibini saf dışı bırakmıştı.





- Cannes'a karşı ağır yenilgiler


Fenerbahçe, karşılaştığı bir başka Fransız temsilcisi Cannes'a karşı ise tarihinin en ağır yenilgilerini aldı.



UEFA Kupası'nda 1994-1995 sezonunda 1. turda Cannes ile karşılaşan sarı-lacivertliler, rakibine ilk maçta deplasmanda 4-0 yenildi. Fenerbahçe rövanşta da tarihi bir yenilgi aldı. İstanbul'da seyircisi önünde sarı-lacivertli ekip, Fransız ekibine 5-1 yenilerek elendi.



- 43 yıllık hasret


Fenerbahçe, Fransız ekiplerine karşı en son iç saha galibiyetini 43 yıl önce elde etti.



Son olarak 7 Kasım 1973'te Nice'i İstanbul'da 2-0 yenen sarı-lacivertliler, daha sonra Fransız ekipleriyle seyircisi önünde oynadığı 6 maçı da galip bitiremedi.



Fenerbahçe, 1973'ten sonra oynadığı 6 maçta üçer berberlik ve yenilgi aldı. Sarı-lacivertliler, Fransız ekiplerine karşı toplamda iç sahada oynadığı 8 maçta 2 galibiyet elde etti, üçer beraberlik ve yenilgi yaşadı.



- Monaco sadece Galatasaray'la karşılaştı


Daha önce Türk takımlarıyla Avrupa kupalarında 6 maça çıkan Monaco, sadece Galatasaray'la eşleşti.



Fransız ekip Galatasaray'la 1989-1990, 1993-1994 ve 2000-2001 sezonlarında Avrupa'nın bir numaralı kupasında karşılaştı. Bu 6 karşılaşmada Monaco, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi gördü.



- Transfere 42 milyon avro harcadı


Geçen sezon Fransa Birinci Futbol Ligi'ni (Ligue 1) 3. sırada bitiren Monaco, transfere 42 milyon avro harcadı.



Ligue 1'de 7 şampiyonluğu bulunan Fransız temsilci, şu ana kadar Lille'den sol bek Djibril Sidibe'yi (15 milyon avro), Marsilya'dan savunma oyuncusu Benjamin Mendy'yi (13 milyon avro), Torino'dan stoper Kamil Glik'i (11 milyon avro), Nancy'den ön libero Youssef Ait Bennasser'i (3 milyon avro) bonservis bedelleri ödeyerek transfer etti.



Fransız ekip, ayrıca bir dönem Galatasaray forması da giyen İtalyan kaleci Morgan de Sanctis'i de bonservis ücreti ödemeden kadrosuna kattı.



Monaco'ya Atletico Madrid'den 60 milyon avro bonservis ücretiyle 2013 yazında transfer olan Falcao, son iki sezonu İngiltere'de Manchester United ve Chelsea'de kiralık olarak geçirdi. Takıma geri dönen Falcao, Fransız ekibinin önemli isimlerinden bir olarak gösteriliyor.



Fransız ekibinin geçen sezonki kadrosundan 6 isim ayrıldı. Sözleşmesi yenilenmeyen ve Bordeaux'ya giden Jeremy Toulalan, yeni sezon öncesiMonaco'nun en büyük kaybı olarak dikkati çekti. Paul Nardi'yi Rennes'e, Lacina Traore'yi CSKA Moskova'ya, Gil Dias'ı Rio Ave'ye kiralayan Monaco, Jessy Pi ve Delvin N'Dinga'yla da devam etmeme kararı aldı.



Rus iş adamı Dmitry Rybolovlev'in üçte ikisine sahip olduğu Monaco, Avrupa kupalarında 2 kez final oynamasına rağmen hiç kupa sevinci yaşayamadı. Fransız takımı, ilk finalini 1991-1992 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda oynadı. Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynanan finalde Almanya'nın Werder Bremen takımına 2-0 yenilen kırmızı-beyazlı renklere sahip ekip, kupanın kıyısından döndü.



Monaco, tarihinin en büyük başarısını ise 2003-2004 sezonunda elde etti. Kırmızı-beyazlılar, söz konusu sezonun sürpriz ekiplerinden biri olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar yükseldi. Finalde Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Porto'ya 3-0 yenilen Monaco, Avrupa'nın bir numaralı kupasını müzesine götürme fırsatını değerlendiremedi.



- Portekizli teknik adamların eşleşmesi


Monaco'nun teknik direktörlüğünü Fenerbahçe'de olduğu gibi bir Portekizli çalıştırıcı yapıyor.



Fransız ekibinin teknik direktörü 42 yaşındaki Leonardo Jardim, 2014'te takımın başına geldi. Son 2 sezondur Monaco'yu ligde üçüncü yapan Jardim, takımıyla henüz kupa sevinci yaşayamadı.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, vatandaşıyla daha önce iki kez rakip oldu. Pereira, 2011-2012 sezonunda ülkesinde Porto'yu çalıştırırken, Jardim ise Braga'nın başındaydı. Pereira'nın takımı, o sezon ligdeki iki maçta da Jardim'in çalıştırdığı Braga'yı mağlup etmeyi başardı.



- II. Louis Stadı


Monaco'nun maçlarını oynadığı II. Louis Stadı'nın, hem UEFA hem de Türk futbol tarihi açısında önemli bir yeri bulunuyor.



Yaklaşık 18 bin seyirci kapasiteli stat, 1998-2012 yıllarında UEFA Süper Kupa maçlarına ev sahipliği yaptı. Fenerbahçe'nin en büyük rakiplerinden biri olan Galatasaray da 2000 yılında bu statta tarihi bir zafer elde etti.



UEFA Kupası şampiyonu sarı-kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan İspanyol ekibi Real Madrid'i 25 Ağustos 2000'de söz konusu statta oynanan karşılaşmada uzatmalarda bulduğu altın golle 2-1 yenerek UEFA Süper Kupa'yı Türkiye'ye getirdi.



Vitor Pereira'dan açıklamalar


Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında, 27 Temmuz Çarşamba günü saat 21.30'da Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde Fransa'nın Monaco takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira ile savunma oyuncusu Kjaer basın toplantısı düzenledi.



Toplantı sonunda Portekizli hocanın 48. yaşı basın mensuplarının pasta ikramı ile kutlandı ve hocasına ilk dilimi Kjaer yedirdi.


Vitor Pereira, Monaco karşısında hırslı ve realist oynamaları gerektiğine vurgu yaparken, Simon Kjaer 2 harika maçın kendilerini beklediğini ifade etti.



VİTOR PEREİRA: "EN İYİ SEVİYEMİZDE OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ"


"İyi bir rakiple karşılaşacağız. Bizde iyi bir takımız. Hırslı bir şekilde saha olacağız, bu turu geçmeyi tüm hırsımızla istiyoruz. İyi konsantre olmalıyız ve iyi bir maç çıkarmalıyız. En iyi seviyemizde olmak mecburiyetindeyiz. Bu turu geçmek için kapasitesi olan bir takımız."



"AN'LARI İYİ OYNAMALIYIZ"


Hazırlık sürecine değinen ve takım ile ilgili bilgiler veren Portekizli çalıştırıcı, "Alışık olduğumuz bir sezon öncesi geçirmedik. Geçtiğimiz sezonun son maçını biz oynadık. (Türkiye Kupası Finali) Tatil için kısa zamanımız oldu. Avrupa Şampiyonası'nda görev alan oyuncularımız kampa geç katıldı. 3 oyuncumuz cezalı, 3 oyuncumuz da sakat. Bu maça hazırlık sürecimiz 4 hafta dahi değildi. Tam takım 2 hafta çalıştı. Bu tarz engeller oldu. Bu seviyedeki maça hazırlanmak için ideal zaman olmadı. Bu şartlarda bile bu maçı kazanacak kapasitedeyiz. Hırslı ve realist olmalıyız. Böyle turnuvalarda ufak hatalar her şeye neden olabilir. An'ları iyi onamalıyız. Bu maçın anahtarı bu. Maçta kazanmaya giden yol bu olacak" diye konuştu


Martin Skrtel'in takıma yeni katılması sonrasında yarın sahada olup olmayacağı yönündeki soruya Portekizli çalıştırıcı, "Aramıza katılalı az zaman oldu, şu anda takımı bu şekilde duyuracak durumda değilim. O yüzden yarını bekleyelim, görelim" yanıtını verdi.



"CEBİMİZDE ALTERNATİF BİR SİSTEM OLMALI"


Oyun sistemiyle ilgili de deneyimli çalıştırıcı, "Geçen sezon boyunca ve sezonun bittiği andan bu sezonun başladığı ana kadar bu konu üzerinde uzun uzun düşünme fırsatı buldum. Bu takımın iki sitemi birden oynama gerekliliğini hissettiğim için bu kararı aldım. Türkiye Ligi'nin yapısından dolayı bu kararı aldım. 2 farklı sistemde oynayabilmemiz gerekiyor. Cebimizde alternatif bir sistem olmalı. Daha önceki çalıştırdığım takımları be yapıda oynattım. Bu yapıyı yıllardır tanıyorum. Benim için yeni bir şey değil. Takımımızın daha önde basmasını, oyunu daha fazla domine etmesini ve daha çok topa sahip olmasını istiyorum. İnanıyorum en iyi düzeye geleceğiz" dedi.



SİMON KJAER: "İKİ HARİKA MAÇ OLACAK"


Simon Kjaer de, "Maç için sabırsızlanıyorum. İyi bir mücadele olacak. İyi bir hedef, tur. Monaco güçlü bir takım bizde kendimizden eminiz. İki harika maç olacak" dedi. Kjaer savunmadaki yeni transfer Skertel ile her gün savunma anlayışı üzerinde konuştuklarını söylerken Falcao gibi güçlü bir karakter ile karşı karşıya gelecek olmaktan dolayı da sabırsızlandığını söyledi. Danimarkalı oyuncu Falcao'yu hiç bir savunmacının yok sayamayacağını da belirtti.



Fenerbahçe Monaco maçı özeti ve golleri izlemek için haberimizden yararlanabilirsiniz. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe evinde Monaco'yu konuk etti. Mücadelenin geniş özetini ve gollerini izlemek isteyen futbolseverler haberimize bakabilirler. Maçın en son gelişmelerini, önemli pozisyon ve dakikalarını buradan takip edebilirsiniz. İşte Fenerbahçe Monaco maçı özeti, golleri ve tüm detaylar.


#Fenerbahçe
#Monaco
#UEFA Şampiyonlar Ligi
#Maç özeti
#Maç golleri
8 yıl önce