|

Fenerbahçe’nin ’Elmas’ına milli davet-Eljif Elmas kimdir?

Fenerbahçe’nin sözleşme imzalamak için FIFA’nın kararını beklediği genç oyuncu Eljif Elmas, Makedonya Milli Takımı kadrosuna çağrıldı. Peki Eljif Elmas kimdir? İşte genç yetenek hakkındaki merak edilenler ve son gelişmeler.

Yeni Şafak
17:52 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:00 - 21/08/2017 Pazartesi
IHA
Fenerbahçe’nin ’Elmas’ına milli davet-Eljif Elmas kimdir
Fenerbahçe’nin ’Elmas’ına milli davet-Eljif Elmas kimdir

Fenerbahçe’nin sözleşme imzalamak için FIFA’nın kararını beklediği genç oyuncu Eljif Elmas, Makedonya Milli Takımı kadrosuna çağrıldı.

Sarı-lacivertli takımın henüz 17 yaşındaki yeni yeteneği Eljif Elmas, Makedonya Milli Takımı’nın İsrail ve Arnavutluk ile oynayacağı maçlarının aday kadrosuna davet edildi. Kanarya, genç yetenek ile anlaşmaya varmış ancak oyucunun 18 yaşından küçük olması nedeniyle imza için FIFA’nın kararını bekliyordu.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda 5. sırada yer alan Makedonya, 2 Eylül’de deplasmanda İsrail, 5 Eylül’de ise evinde Arnavutluk ile karşılaşacak.

Makedonya Milli Takımı’nın aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler: David Mitov Nilsson (Norrköping), Stole Dimitrievski (Gimnastic), Dejan Iliev (Arsenal)

Defans: Kire Ristevski (Vasas), Stefan Ristovski (Sporting Lizbon), Kristijan Toshevski (Pelister), Gjoko Zajkov (Charleroi), Visar Musliu (Vardar), Darko Velkovski (Vardar)

Orta saha: Ferhan Hasani (Shkendija), Stefan Spirovski (Vardar), Ezgjan Alioski (Leeds United), Boban Nikolov (Vardar), Enis Bardhi (Levante), Ljupco Doriev (Akademija Pandev), David Babunski (Yokohama), Nikola Gjorgjev (Twente), Eljif Elmas (Fenerbahçe)

Forvet: Ilija Nestorovski (Palermo), Goran Pandev (Genoa), Aleksandar Trajkovski (Palermo), Marjan Radeski (Shkendija), Ivan Trickovski (AEK Larnaca)
ELJİF ELMAS KİMDİR?

Eljif Elmas'ın bu akşam İstanbul'a gelip sözleşme imzalaması ve takıma katılması bekleniyor. Bir kez de Makedonya A Milli Takımı'nın formasını giyen Elmas, Makedonya'nın konuğu İspanya'ya 2-1 mağlup olduğu 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu maçındaki performansıyla göz doldurmuştu.

Doğum tarihi: 27 Eylül 1999

Doğum yeri: Skopje Makedonya

Yaş: 17 Boy: 1,82 m

Uyruğu: Makedonya

Mevki: Orta saha – On Numara

Ayak: sağ ayak

Milli maç sayısı: 1

Güncel piyasa değeri: 500 bin euro

Geçen sezon performansı: 35 maç / 7 gol, 7 asist

#Fenerbahçe
#Milli Takım
#Davet
#Futbol
#Eljif Elmas kimdir
#Eljif Elmas
#Makedonya Milli Takımı
7 yıl önce