|

FETÖ’nün farkına varın

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO tatbikatındaki skandala FETÖ firarilerinin yol açmış olabileceğine dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/11/2017 Pazar
Güncelleme: 01:29 - 19/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
​​Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar
​​Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar

Kanada’da düzenlenen Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu’nda konuşan Akar, “Yakın zamanda NATO’nun düzenlendiği askeri tatbikatların birisinde söylenilenlere göre, bireysel olarak ve belki de FETÖ tarafından desteklenmiş kişiler tarafından gerçekleştirilmiş çirkin ve kabul edilemez bir olay yaşandı. NATO idarecileri zamanında ve gereğine uygun bir şekilde tepki gösterdi. Kimsenin müttefikliğimizi ve dayanışmamızı baltalamasına izin vermemeliyiz” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin Türk halkının kahramanca direnişi sayesinde önlendiğini hatırlatan Akar, “Ne yazık ki FETÖ üyelerine müttefiklerimiz tarafından sığınma hakkı veriliyor. FETÖ üyeleri, kara propagandalarını ve yalanlarını yaymaya bulundukları bu ülkelerden devam ediyor. Bu ülkelerin FETÖ tehdidinin farkına varmalarını umut ediyorum” uyarısı yaptı. Akar şunları söyledi:

MÜTTEFİKLER SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR

“İki kutuplu düzenden çok kutuplu düzene geçişin yanısıra yaşanan teknolojik gelişmelerin sonucu olarak çok daha yıkıcı silahlar ortaya çıktı. Bu silahlar sadece devletlerin elinde değil, aynı zamanda FETÖ, DEAŞ, PKK, PYD, YPG ve El Kaide gibi terör örgütlerinin de eline geçti. Terörist organizasyonların diğer terörist organizasyonlara karşı ya da vekalet savaşlarında kullanılmasının bizi tehlikeli bir uygulamaya götürdüğünü söylemem lazım. YPG, PYD ve PKK, birbirlerine eşit ve dikkat edilmesi gereken örgütlerdir. Bazı müttefiklerimiz, PKK’nın yandaşı ve eş değeri olan YPG ve PYD gibi örgütlerle iş birliğine gidip bunları her alanda desteklemiş ve savaş suçuna iştirak etmişlerdir. Ne yazık ki bazı müttefiklerimizin söz konusu terör örgütlerine silah temin ettiklerini görmek üzüntü vericidir. Buradaki silah ve cephaneler, Türk vatandaşları aleyhine kullanılmıştır.”

#Hulusi Akar
#NATO
#Müttefik
#FETÖ
6 yıl önce