|

Feyenoord Fenerbahçe maçı hangi kanalda?

Feyenoord Fenerbahçe maçı hangi kanalda? UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında Fenerbahçe Hollanda deplasmanında Feyonoord'a konuk olacak. Bu zorlu mücadeleden galip gelerek bir üst tura çıkmayı planlayan sarı-lacivertli ekip hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı. Peki Feyonoord Fenerbahçe maçı hangi kanaldan yayınlanacak? İşte merak edilen tüm detaylar ve maç öncesi bilgiler.

Yeni Şafak
19:42 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:23 - 7/12/2016 Çarşamba
AA
Feyenoord Fenerbahçe maçı hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında Hollanda temsilcisi Feyenoord evinde temsilcimiz Fenerbayçe'yi ağırlayacak. 8 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00'da başlayacak karşılaşma TRT 1 kanalından naklen yayınlanacak. Feyenoord Fenerbahçe maçına dair son gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.



Maç öncesi açıklamalar


Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son haftasında yarın konuk edecekleri Fenerbahçe karşısında en az iki farklı galip gelerek tur atlamak istediklerini söyledi.



Karşılaşmanın oynanacağı Feyenoord Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Van Bronckhorst, Manchester United'ın Ukrayna'da Zorya ile oynayacağı maçın sonucunu beklemeden kendilerine yeten skoru Fenerbahçe karşısında almak istediklerini vurguladı.



Van Bronckhorst, "İki farkla yenmemiz gerekecek. Bu iki farkı kendimize görev edindik. Zor bir grupta olduğumuzu biliyorduk. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Fenerbahçe veya Manchester United'dan hangisinin tur atlayacağı bizim için önemli değil. Önemli olan bizim tur atlamamız. Ödevimizi çalıştık. Manchester United maçının skoru ne olursa olsun biz iki farkı almaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat ve yardımcı antrenör Mario Been'i iyi tanıdığını aktaran Van Bronckhorst, "Been'i tanıyorum. En güzeli, arkadaş olanların daha sonra rakip olması. Onları yeneceğiz. Onlar Feyenoord'u çok iyi tanıyor olabilir ama sonucu futbolcular belirleyecek. Fenerbahçe'yi canlı izlemedim ama analizlerimizi iyi yaptık." diye konuştu.



Genç teknik adam, "Yarınki maçla ilgili sizde biraz korku ve endişe görüyoruz. Ne söylersiniz?" sorusuna gülümseyerek, "İyi bir soru. Korkum kesinlikle yok. Takımıma çok güveniyorum." cevabını verdi.



Van Bronckhorst, yarın Sven van Beek ve Terence Kongolo dışında eksik futbolcularının bulunmadığını sözlerine ekledi.



- Kuyt: "Tek seçeneğimiz var, iki farkla kazanmak"


Feyenoord'un kaptanı ve Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Dirk Kuyt, yarın sarı-lacivertliler karşısında iki farklı kazanarak tur atlamak istediklerini dile getirdi.



Tek farklı galibiyetin Manchester United'ın Ukrayna'da Zorya karşısında kaybetmemesi durumunda işlerine yaramayacağını hatırlatan Kuyt, "Maçta bir seçeneğimiz var, iki farkla kazanmamız lazım. Çünkü Manchester United maçından gelecek skoru bilmiyoruz. Yenmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.



Fenerbahçe'yi iyi tanıdığını aktaran tecrübeli futbolcu, "İstanbul'daki ilk maç benim için özeldi, yarın da özel bir maç olacak. Çok heyecanlıyım. Eğer gruptan çıkarsa, Fenerbahçe'nin kupada şansı olduğunu düşünüyorum. İki takımın da üst tura yükselmesi iyi olur ama bu çok zor bir ihtimal. Herkes Fenerbahçe'ye sevgimi biliyor. Olur da Fenerbahçe yenilirse, o zaman onların Türkiye'de başarılı olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin kendi liginde başarılı olma konusunda isteğini de biliyorum." değerlendirmesinde bulundu.



Fenerbahçe'de 3 yıl forma giydiği dönemde çok şey öğrendiğini anlatan Kuyt, "Türkiye'de maçların kalitesinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu beni daha da güçlendirdi. Hollandalı futbolcuların yanı sıra Türk futbolcuların da çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Dick Advocaat'ın onlara verdiği gelişmeyi de görmezden gelemeyiz. Advocaat'la Fenerbahçe çok daha güçlü oldu" diyerek sözlerini tamamladı.



UEFA Avrupa Ligi'nde 6. hafta heyecanı


Futbolda UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarının son haftasında yarın 24 maç yapılacak.



Avrupa Ligi'nde 12 grupta oynanacak 6. hafta maçlarının ardından üst tura çıkacak takımlar belirlenecek.



İlk 5 maçında topladığı 10 puanla A Grubu'nda zirvede yer alan Fenerbahçe, Hollanda'nın Feyenoord takımına konuk olacak. Rotterdam kenti̇ndeki̇ Feyenoord Stadı'nda oynanacak karşılaşma, TSİ 21.00'de başlayacak ve TRT1'den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertlilerin bu maçta alacağı galibiyet, beraberlik ve her türlü tek farklı mağlubiyet üst tura çıkması için yeterli olacak.



L Grubu'nda 7 puanla lider konumda bulunan Osmanlıspor, İsviçre'nin Zürih takımını konuk edecek. Osmanlı Stadı'nın ev sahipliği yapacağı maç, 19.00'da oynanacak ve Tivibu Spor 2 kanalından canlı olarak yayınlanacak. Başkent temsilcisinin bu maçta alacağı her türlü galibiyet ve beraberlik, gruptan çıkmasını garantileyecek.



Atiker Konyaspor ise 5 haftada elde ettiği bir puanla son sırada yer aldığı H Grubu'nda prestij mücadelesinde, Belçika'nın Gent ekibini Konya Büyükşehir Belediye Stadı'da ağırlayacak. İki takım arasında 19.00'da başlayacak mücadele, Tivibu Spor 3'den canlı olarak takip edilebilecek.



- Milli hakemler iki maçı yönetecek


E Grubu'nda Romanya'nın Astra Giurgiu ile İtalya'nın Roma takımları arasında oynanacak karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Ulusal Arena'da TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmada Göçek'in yardımcılığını Mustafa Emre Eyisoy ve Kemal Yılmaz yapacak.



FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık ise Portekiz'in Braga ile Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımları arasında oynanacak H Grubu müsabakasında düdük çalacak. Portekiz'in Braga kentindeki Municipal de Braga Stadı'nda oynanacak ve TSİ 19.00'da başlayacak müsabakada Palabıyık'ın yardımcılığını Cem Satman ve Ceyhun Sesigüzel üstlenecek.



Avrupa Ligi'nde altıncı ve son haftanın maç programı (TSİ) şöyle:


19.00 Villarreal (İspanya) - Steaua Bükreş (Romanya)



19.00 Osmanlıspor (Türkiye) - Zürih (İsviçre)



19.00 PAOK (Yunanistan) - Slovan Liberec (Çek Cumhuriyeti)



19.00 Karabağ (Azerbaycan) - Fiorentina (İtalya)



19.00 Braga (Portekiz) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna)



19.00 Atiker Konyaspor (Türkiye) - Gent (Belçika)



21.00 Sassuolo (İtalya) - Genk (Belçika)



21.00 Rapid Wien (Avusturya) - Athletic Bilbao (İspanya)



21.00 Astra (Romanya) - Roma (İtalya)



21.00 Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti) - Austria Wien (Avusturya)



21.00 Maccabi Tel Aviv (İsrail) - Dundalk (İrlanda Cumhuriyeti)



21.00 AZ Alkmaar (Hollanda) - Zenit (Rusya)



21.00 Anderlecht (Belçika) - Saint-Etienne (Fransa)



21.00 Mainz 05 (Almanya) - Gebele (Azerbaycan)



21.00 APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi) - Olympiakos (Yunanistan)



21.00 Young Boys (İsviçre) - Astana (Kazakistan)



21.00 Zorya (Ukrayna) - Manchester United (İngiltere)



21.00 Feyenoord (Hollanda) - Fenerbahçe (Türkiye)



23.05 Southampton (İngiltere) - Hapoel Beer Sheva (İsrail)



23.05 Inter (İtalya) - Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti)



23.05 Nice (Fransa) - Krasnodar (Rusya)



23.05 Salzburg (Avusturya) - Schalke 04 (Almanya)



23.05 Panathinaikos (Yunanistan) - Celta Vigo (İspanya)



23.05 Standard Liege (Belçika) - Ajax (Hollanda)



Fenerbahçe, Avrupa'da 214. maçına çıkıyor


Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nun son haftasında yarın deplasmanda Hollanda'nın Feyenoord takımıyla yapacağı kritik maçla Avrupa kupalarında 214. mücadelesine çıkacak.



Hollanda'nın Rotterdam kentinde rakibine konuk olacak sarı-lacivertliler, 42. sezonunu geçirdiği Avrupa kupalarında bugüne dek 213 karşılaşmada 79 galibiyet, 43 beraberlik ve 91 mağlubiyet aldı.



Fenerbahçe, bu maçlarda rakip filelere 268 gol gönderirken kalesinde 318 gol gördü.


#Feyenoord
#Hollanda
#UEFA Avrupa Ligi
#Fenerbahçe
#Maç hangi kanalda
#A Grubu
7 yıl önce