|

Fındık ihracatçı sayısı azaldı

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, son 10 yılda fındık ihracatçılarının sayısının yüzde 50 azaldığını söyledi.

Yeni Şafak
13:45 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 10:46 - 25/10/2016 Salı
Diğer

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda fındık tüketimi ve üretiminde düşüş olduğunu anlattı.



Sürekli değişen fiyatların da sanayici ve ihracatçı sayısının azalmasına neden olduğuna işaret eden Sevinç, "Son 10 yılda fındık ihracatçısının sayısı yüzde 50 azaldı. Fiyat dengesizliği ihracatçılarımızı sürekli tedirgin etmektedir. Yapılması gereken şey üretimimizi artırmak ve fiyatların sürekli değişmesinin önüne geçmektir. Aksi durumda ihracatçı sayısı düşmeye devam edecek." dedi.



İhracatçı sayısındaki düşüşün yapılan ihracat oranına yansımadığını vurgulayan Sevinç, "Şimdilik bu düşüş ihracat rakamlarımıza yansımıyor ama gelecek dönemler için önlem alınmasında fayda olacaktır. Bu konuda fındık sektör temsilcileri önemli rol oynamalıdır." diye konuştu.



Sevinç, tüccar ve manav olarak bilinen fındık alıcılarının da son yıllarda ciddi oranda azaldığını söyledi.



#Edip Sevinç
#Fındık ihracatı
#İhracat
#Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği
7 yıl önce