|

Arslan: Galatasaray Güray'ı istiyorsa...

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan, 'Güray şu an için bizimle beraber. Galatasaray Güray’ı istiyorsa yönetim kurulu da bunu resmi tekliflerle en iyi şekilde değerlendirecektir' dedi.

Yeni Şafak
09:17 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:25 - 1/07/2015 Çarşamba
IHA

Spor Toto Süper Lig'de mücadele veren Akhisar Belediyespor, 2015-2016 sezonu çalışmalarına Yılmaz Atabarut Tesisleri'nde yapılan idman ile başladı.



Teknik direktör Cihat Arslan önderliğinde yeşil-siyahlılar ilk idmana geçen sezon forma giyen Oğuz Dağlaroğlu, Emrah Tuncel, Custodio Miguel Dias De Casto, İsmail Konuk, Orhan Taşdelen, Güray Vural, Merter Yüce, Kadir Keleş, Pekin Köşnek, Koray Arslan, Tolga Ünlü, Ahmet Cebe, Lomana Tresor Lua Lua ve kiralık olarak giden ve tekrar takıma gelen Muhammed Burak Teşdemir, Önder Akdağ, Bahattin Köse ve Yusuf Çataloluk ile ilk idmana çıktı. Öte yandan izinli olan Douglas Ferreira 3 Temmuz'da, Bruno Mezenga Ferreira Mombra Rosa 5 Temmuz'da takım ile çalışmalara katılacağı bildirildi.



Akhisar Belediyepor Teknik Direktörü Cihat Arslan idman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arslan, geçen sezon yeşil-siyah formayı giyen Bilal Kısa, Zokora, Sertan Vardar, Yiğit Gökoğlan, Cantuğ Temel, Zeki Ayvaz, Luan ve Mehmet Akyüz ile yollarını ayırdıklarını dile getirerek, bunlardan Bilal Kısa ve Mehmet Akyüz'ün kendi isteği dışında takımdan ayrıldıklarını ifade etti.



Arslan sözlerine şöyle devam etti:


"Bugün top başı yapıyoruz. Toplamda bugün 17 oyuncuyla başlıyoruz. Douglas ve Bruno izinli olduğu için katılamıyor. Akhisarspor'umuz lige ayrı bir renk kattı pozitif futboluyla ön plana çıktı. Biz bunun üstüne koyarak hedeflerimizi daha üste çıkararak çalışma içerisinde olacağız. Akhisarspor'un temsil ettiği değerler var bu değerlere bağlı kalarak güzel bir sezona katkıda bulunacağız. Büyük bir marka olduğumuzun farkındayız. İyi yerlerde olacağımıza inanıyorum. Karakterli, inançlı, mücadele eden, top için savaşan bir takım hedefliyoruz.



'Önemli takviyeler olacak'

Transfer çalışmalarının sağlıklı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Arslan, “Bugün yeni transferlerimiz sahada olmayacak ama en kısa sürede yönetimimizin de çabasıyla gerçekleşecektir. Önemli takviyeler olacak. Çok önemli oyuncularla görüşüyoruz. Bizi temsil edebilecek hem iyi hem karakterli oyuncular 2-3 gün içerisinde aramıza katılacaktır. 9 oyuncu gündemimizde olabilir. 8 yabancıdan yanayız. Bölge olarak ön bölgeye takviye yapacağız. Bilal'in gitmesiyle bir eksiklik oldu. Mehmet Akyüz aramızdan ayrıldı. Geçen seneki takımdan 8 oyuncuyu kaybettik. Bunların 2 tanesi bizim istemimiz dışında gerçekleşti. Diğerleriyle biz yollarımızı ayırdık. Onların yerine de onlar kadar yarışabilecek ve kaliteli oyunculara ihtiyacımız var. Gekas'ın pozisyonu ayrı bir pozisyonda değerlendirilecek. Şu an herhangi bir gelişme yok. 8-9 transfer içinde Gekas bulunmuyor” dedi.



'Güray'ı kaybetmek istemiyoruz'

Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Güray hakkında konuşan Arslan, “Güray şu an için bizimle beraber. Galatasaray Güray'ı istiyorsa yönetim kurulu da bunu resmi tekliflerle en iyi şekilde değerlendirecektir. Güray bizim için önemli bir oyuncu. Biz Bilal'i kaybettikten sonra Güray'ı da kaybetmek istemiyoruz ama profesyonellik ve kulüp menfaatleri bunlar farklı şeyler. Kulübümüze resmi teklifler gelirse ve bu teklifler bizi tatmin ederse gerçekleşebilir. Şu an bizim oyuncumuz” şeklinde konuştu.



'Ahmet İlhan'la anlaşamadık'

Yeni sezon öncesi yoğun mesai harcadıklarını belirten Cihat Arslan, “Burada bizim test antrenmanlarımız ve sağlık kontrollerimiz olacak. Burada alt yapısını oluşturacağız. Bazı bölgelerde fazla bazı bölgelerde az oyuncumuz var. Bu kadrodan eksilme de olabilir muhakkak takviyede olabilir. Yönetimle her gün gece 3'e 4'e kadar yoğun mesai harcıyoruz. Başkanımızda ilgileniyor. Güzel transferler bizi bekliyor. Ahmet İlhan Özek'i maliyetinden dolayı anlaşamadık. Sissokko konusunda başkanımız ilgileniyor. Muhtemelen renklerimize bağlayacağız" diye konuştu.



'Oyun felsefemize uygun oyuncularla anlaşmak istiyoruz'

Takımın omurgası için Erzurum kampının çok önemli olduğunu belirten Arslan, “Erzurum kampına çok kalabalık gitme taraftarı değilim. Takıma orada takviye edeceğiz. Takıma gereksiz doldurmaları düşünmüyoruz. Transferler Erzurum kampından öncede olacak ve orada da devam edecektir. Çok acele etmiyoruz. Maliyetler de yükseldiği için biraz daha kontrollü gidiyoruz. Hem bizim bütçemize uyan hem de oyun felsefemize uyan hem de Akhisarspor'un kriterlerine uyan oyuncularla anlaşmak istiyoruz. Avusturya kampına giderken eksikliklerimizi tamamlayacağımızı düşünüyorum. Oradaki hazırlık maçlarımız önemli. Avusturya kampından sonra eksiklik varsa bölge olarak son olarak orada bir veya iki enerji harcarız. Takımın omurgasıyla ilgili şu 5 gün ve Erzurum kampı çok önemli. Bizim fizik ve kondisyon olarak yükleme yapacağımız yer Erzurum'dur. Bizim hedefimiz 24 tane oyuncu, genç oyuncular ve istikbal vadeden bir veya iki oyuncu. Kadro planlamamız bu şekilde" dedi.



#cihat arslan
#akhisar belediyespor
#güray
#galatasaray
9 yıl önce