|

Derbi barışı

Galatasaray'da Çaykur Rizespor maçında Teknik Direktör Igor Tudor tarafından kadroya alınmayan Bruma, Beşiktaş derbisi için takıma geri döndü. Portekizli oyuncu, dün önce yönetimden, daha sonra da hocasından özür dileyerek idmana çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 06:41 - 21/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray
Galatasaray

Galatasaray'da Bruma krizi tatlıya bağlandı. Geçen hafta idmanlarda sergilediği disiplinsiz davranışlar nedeniyle yeni Teknik Direktör İgor Tudor tarafından kadroya alınmayan ve Rize'ye götürülmeyen Portekizli oyuncuya af çıktı. Rize dönüşünde uçakta Sportif AŞ Üyesi Levent Nazifoğlu ile durum değerlendirmesinde bulunan Teknik Direktör Igor Tudor, ''Bruma olsaydı ikinci yarı 2-0'ı yakalardık ve Rizespor geri dönüş yapamazdı. Ama kararımdan pişman değilim. Daha ilk günden bu uyarıyı hem Bruma'ya hem de Bruma üzerinden takıma yapmalıydım'' dedi. Nazifoğlu da Tudor'a tam destek verirken, Hırvat hoca, Portekizli yıldızı tekrar kazanacağını ve Beşiktaş derbisinde oynatacağını ifade etti.



BRUMA: HIRSIMA YENİK DÜŞTÜM


Rize'ye gidemediği için maçı televizyondan takip eden Bruma'nın, yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğu öğrenildi. Genç oyuncunun dün yapılan idmandan bir saat önce Florya'ya gelerek önce yönetimden, daha sonra da hocasından özür dilediği belirtildi. Yöneticilerle yaptığı konuşmanın ardından, Teknik Direktör Tudor'un kapısını çalarak özür dileyen Bruma, "Dersimi aldım. Gösterdiğim tepki saçma ve gereksizdi. Hırsımdan kaynaklanan bir hareketti. Asla şahsınıza yapılmış birşey yoktu. Amacım sürekli takımda olup fayda sağlamaktır'' ifadelerini kullandı. Oyuncusunun kendisiyle yapmış olduğu konuşmadan memnun kalan ve hırsını takdir eden Hırvat hoca da, öğrencisinden Beşiktaş derbisinde patlama beklediğini ve kendisini ilk 11'de oynatacağını söyledi.



TUDOR'UN DERSİ BEŞİKTAŞ


Öte yandan teknik direktör Igor Tudor, Beşiktaş mücadelesi mesaisine erken başladı. Hırvat Teknik Direktör, yardımcısını Vodafone Arena'daki Beşiktaş-Akhisar Belediyespor maçına gönderdi. Tudor, ilk maçında Çaykur Rizespor karşısında 1 puana razı olmasına rağmen, özellikle ilk 45 dakikada sergilenen futbolla, yönetimi ve camiayı gelecek için umutlandırdı. Tudor, Beşiktaş derbisi öncesinde takımına 1 günlük izin verirken, kendisinin yardımcılarıyla birlikte ilk 90 dakikanın detaylı analizini yaptığı ve eksik noktaları tek tek belirlediği de öğrenildi.


#Galatasaray
#Çaykur Rizespor
#Igor Tudor
7 yıl önce