|

Türkiye Kupası Galatasaray'ın

Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Galatasaray Türkiye Kupası'nın sahibi oldu. Kupayı kazanarak Avrupa'ya gitme hakkı elde eden sarı kırmızılılar 1 yılık men cezasını önümüzdeki sezon çekecek.

Yeni Şafak
23:11 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:14 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin ve Fenerbahçeli Kjaer arasındaki mücadele...
Galatasaraylı futbolcu Yasin Öztekin ve Fenerbahçeli Kjaer arasındaki mücadele...

Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Galatasaray kupanın sahibi oldu.



İki ekip de karşılaşmaya istekli başlarken, maçtaki ilk tehlikeli pozisyona Galatasaray imza attı. 6. dakikada Fenerbahçe ceza sahasına yakın noktadan kullanılan serbest vuruşta Podolski kale sahası içinde yaklaşık 2 metreden topu üstten auta gönderdi.



13. dakikada benzer bir noktadan kazanılan serbest vuruşta Galatasaraylı oyuncuların paslaşarak kullandığı duran top organizasyonunda Podolski uzaktan sert bir şut çekti. Kaleci Fabiano topu yumruklayarak uzaklaştırdı.



31. dakikada Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken topa en son dokunan Podolski takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıyan golü kaydetti.




Golden birkaç dakika sonra Fenerbahçe hücumunda kaleci Muslera ile hava topu mücadelesinde karşı karşıya gelen Ba arasında gerginlik yaşandı. Saha bir anda karışırken yaşananları uzak bir noktadan gözlemleyen hakem Mete Kalkavan, Muslera ve Alper'e sarı kart gösterdi.



Karşılaşmanın ilk yarısı Podolski'nin golüyle, Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.




Maçın ikinci devresi Sneijder – Chedjou, Van Persie – Fernandao değişiklikleriyle başladı.



Orta sahada Sneijder'in çıkmasıyla birlikte Galatasaray oyundaki üstünlüğünü Fenerbahçe'ye kaptırdı. Sarı lacivertliler ilk yarıya oranla ilk 20 dakikada daha organize hücumlar gerçekleştirdi.



Rakip kalede beraberlik golünü arayan Fenerbahçe tüm çabalarına rağmen skora denge getiremeyince, mücadele Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.



Türkiye Kupası'nı kazanarak Avrupa biletini alan Galatasaray, UEFA'dan aldığı 1 yıllık men cezasını önümüzdeki sezon çekecek.









#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Türkiye Kupası
8 yıl önce