|

Kartal tarih yazıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Beşiktaş, grup üçüncü maçında Fransa temsilcisi Monaco'yu Cenk Tosun’un golleriyle mağlup etti. Gruptaki ilk maçında Porto'yu 3-1 mağlup eden daha sonra Leipzig'i 2-0'la geçen siyah-beyazlı ekip, gruptan çıkmak için büyük bir avantaj yakaladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:58 - 18/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Monaco’yu Cenk Tosun’un iki golüyle deviren Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 3 maçının 3'ünü de kazan ilk Türk takımı oldu
Monaco’yu Cenk Tosun’un iki golüyle deviren Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 3 maçının 3'ünü de kazan ilk Türk takımı oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu lideri Beşiktaş, 3. hafta maçında deplasmanda Monaco'yu Cenk Tosun'un golleriyle 2-1 yenerek gruptan çıkmayı büyük avantaj yakaladı. İki takımın da dengeli bir futbol sergilediği ilk yarıda geriye düşen siyah-beyazlılar, önce beraberliği yakaladı tek kale oynadığı ikinci yarıda galibiyeti buldu.

7. dakikada Cenk Tosun, sağ çağrazda Jemerson'dan sıyrıldıktan sonra şutunu çekti. Kaleciden seken topu arka direkte bulunan Babel, filelere göndermesine rağmen ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 18'de Lemar'ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşu Fabricio güçlükle kornere çeldi. 21'de Quaresma'nın sağdan kullandığı serbest vuruşta Atiba'nın sert vuruşunu kaleci Subasic kornere gönderdi. 27'de soldan ceza sahasına giren Falcao'nun vuruşu yan ağlarda kaldı. 29'da ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Babel'in vuruşu savunmaya çarparak kornere gitti. 30. dakikada Balde'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Falcao, Pepe'den sıyrıldıktan sonra Fabricio'nun solundan ağlara gönderdi: 1-0.

34'te Talisca'nın pasıyla sağ kanatta topu alan Quaresma'nın ortasında altıpas içinde yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşuyla Beşiktaş beraberliği yakaladı: 1-1.54. dakikada ceza yayının hemen sağından Tolgay'ın çektiği şut direğe çarparken, topu önünde bulan Babel, pasını penaltı noktasının üzerine doğru gönderdi. Savunmadan kurtulan Cenk Tosun topu şık bir şekilde Monaco ağlarına göndererek Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi. 64'te Lemar şutu Beşiktaş savunmasından döndü. 71'de Falcao'nun çektiği şut Pepe'ye çarpıp kornere gitti. 75'te Oğuzhan'ın vuruşunu kaleci Subasic güçlükle kurtardı.


Oğuzhan sürprizi

Beşiktaş Kaptanı Oğuzhan Özyakup, takımının deplasmanda Monaco ile karşılaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçının ilk 11'inde kendisine yer bulamadı. Teknik direktör Şenol Güneş'in, Monaco maçında 11'de şans vermediği Oğuzhan, bu sezon oynanan 2 Şampiyonlar Ligi maçında da sahada yer almıştı. 25 yaşındaki futbolcu, 3-1 kazanılan Porto maçında 64 dakika, 2-0 kazanılan Leipzig maçında ise 90 dakika sahada kalmıştı. Oğuzhan, bu sezon sadece sakatlığı sebebiyle Atiker Konyaspor ve cezası nedeniyle Trabzonspor maçında oynamamıştı. Oğuzhan, bu 2 karşılaşma hariç tüm maçlarda ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Güneş, Oğuzhan yerine Tolgay Arslan'ı tercih ederken, sahaya kaptan olarak Atiba çıktı. Şenol Güneş, sağbekte Adriano sol bekte ise Caner Erkin'i oynattı.


Cenk'in son talibi Newcastle United

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Newcastle United Kulübü, mali zorluklar nedeniyle satılığa çıkmasına rağmen Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Cenk Tosun'u Ocak ayında transfer etmek istediği iddia edildi. Bu sezon attığı gollerle siyah-beyazlı takımı taşıyan isim olan golcü oyuncuyla ilgili İngiltere basınından bir iddia daha ortaya attı. Daha önce İngiliz ekipleri Tottenham Hotspur ve Crystal Palace'ın ilgilendiği basına yansıyan Cenk Tosun için Newcastle United'ın da devrede olduğu iddia edildi. Daily Star gazetesinin haberine göre İngiliz ekibinin İspanyol teknik direktörü Rafa Benitez, devre arasında forvet oyuncuları Dwight Gayle ve Aleksandar Mitrovic ikilisinden birini veya ikisini satarak Beşiktaşlı golcü için kaynak oluşturacak. Cenk Tosun'u Beşiktaş ve A Milli Takım’da izleyen Newcastle United, Ocak ayındaki transfer döneminde golcü oyuncu için 15 milyon Euro'luk teklifle gelecek. Bu arada Newcastle United Kulübü'nün Cenk Tosun'un transferi için Beşiktaş yönetimiyle görüştüğü de kaydedildi.


Buz gibi golü yediler

Monaco-Beşiktaş maçında Ryan Babel'in attığı ancak ofsayt nedeniyle geçersiz sayılan gol büyük tartışma getirdi. 7. dakikada sağdan ceza sahasına giren Cenk Tosun'un vuruşu kaleci Subasic'ten sekti. Topu önünde bulan Babel boş kaleye gönderdi. Ancak, Sırp hakem Milorad Mazic, yardımcısına uyarak ofsayt kararını verdi. Ancak, top Cenk Tosun'un ayağından çıkarken, Babel'in topun arkasından çıktığı görüldü.

Taraftar stada alınmadı

Beşiktaş'ın Monaco ile yaptığı maça siyah-beyazlı taraftarlar alınmadı. Beşiktaş kulübünün aldığı karar gereği deplasman takımı tribünü boş bırakıldı. Sadece Türk pasaportu olan taraftarlara Monaco tribününden de bilet satılmadı. Yalnız Monaco ve 80 kilometre çapındaki alanda ikamet eden ve Fransa pasaportu olan Türk taraftarlar, maçı tribünden izleyebildi. Çevre ülkelerden gelen ve Türk pasaportu haricinde pasaportu bulunan taraftarlar da biletleri olmasına rağmen stada giremedi.

Babel PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'de mücadele eden 7 takımı, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Ligin 8. haftasında oynanan müsabakalarda gerçekleşen çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve talimatlara aykırı hareket nedeniyle Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Kayserispor, Göztepe, Evkur Yeni Malatyaspor ve Bursaspor'un, PFDK'ya sevk edildiği bildirildi. Beşiktaşlı Ryan Babel ve Bursasporlu Jires Kembo'nun da kural dışı hareket yaptıkları gerekçesiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildiği bildirildi.


#Beşiktaş
#Monaco
#Şampiyonlar Ligi
6 yıl önce