|

Milan'a FFP şoku: Avrupa'ya veda edebilir

Sezon başında yeni bir takım kuran ve bunun için adeta kasa patlatan Milan'da Finansal Fiar Play krizi yaşanıyor. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre Milan, FFP anlaşmasına uymazken Avrupa kupalarından men cezasıyla karşı karşıya.

Yeni Şafak
01:35 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:43 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Sezona Gattuso yönetiminde devam eden Milan, FFP krizi nedeniyle UEFA'dan men cezası alabilir.
Sezona Gattuso yönetiminde devam eden Milan, FFP krizi nedeniyle UEFA'dan men cezası alabilir.

Silvio Berlusconi tarafından Çinli bir konsorsiyum olan Sino-Europe Investment Management Changxing'e satılan Milan, finansal krizi aşabilmiş değil. UEFA'nın Kulüpler Finansal Kontrol Komitesi, İtalyan devi Milan'ın Finansal Fair Play kriterlerine uymadığını açıkladı.

Milan bu yaz aralarında Hakan Çalhanoğlu'nun da bulunduğu 11 futbolcunun bonservisi için tam 194,5 milyon Euro harcamıştı. Kulübün eski sahibi Berlusconi geçen haftalarda yaptığı açıklamada finansal sıkıntıları dile getirdi. Berlusconi, kulüp sahibi olan Yonghong Li'nin sessiz kalmasının kötüye işaret olduğunu vurgularken şunları söylemişti;

  • "Eğer takım kötü devam ederse Amerikalı bir yatırım şirketi bahar aylarında kulübü devralacak. Ancak bu kötü gidişata engel olunamazsa kulüp Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak ve böylece 100 milyon Euro'luk bir gelirden olunacak."

@suso and San Siro ❤️⚫️ #MilanBologna #weareacmilan

AC Milan (@acmilan)'in paylaştığı bir gönderi ()

#Milan
#UEFA Avrupa Ligi
6 yıl önce