|

'Ozan, Volkan ve Serdar takımda kalacak'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, isimleri İstanbul takımlarıyla anılan Ozan Tufan, Volkan Şen ve Serdar Aziz’in takımda kalacağın açıkladı. Ayrıca Sağlam, Josue dışında İKİ önemli futbolcu ile de görüştüklerini açıkladı.

Yeni Şafak
16:30 - 1/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:03 - 1/07/2015 Çarşamba
IHA

Yeşil-beyazlı takımın teknik patronu Ertuğrul Sağlam, kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulundu. Takımla ilgili düşüncelerini açıklayan Sağlam, “Geçen seneden ofansif anlamda üretken, bol pozisyona giren, değerlendirme konusunda sıkıntı yaşayan, izleyene keyif veren Bursaspor vardı. Kadrodan birkaç tane önemli futbolcumuz ayrıldı. Bursaspor'un otaya koyduğu futbol gerçeklerini değerlendirerek, gelecek sezona bir şeyler koyabilirsek daha iyi olacağız. Çalışmalarımız halen

devam ediyor.

Bizden ne istendiğinin farkındayız" diye konuştu.



'Kiralık olarak giden arkadaşlarımız takıma dönecek'

Kiralık futbolcularla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlam, şunları söyledi: “Yeniden Bursaspor'a başlangıcımızı yeni bir sayfa olarak değerlendiriyorum. Geçmişte bir sebeplerden dolayı oyuncularımızla alakalı geçmişe bir kenara bırakmalıyız. Aydın Karabulut, Ozan İpek, Oğuzhan Aynaoğlu, Furkan Soyalp gibi arkadaşlarımızla burada çalışacağız. Biz onlara inanıp, güveniyoruz. Bunu boşa çıkarmazlarsa bizle devam edecekler. Bu sezonki sorumluluğumuz üst seviyede. Bursaspor formasının değerini herkesin bilmeleri gerekiyor. Ama su istimal içinde olan, işi boş verenleri ise affetmem."



'Sağ beke transfer yapacağız'

Defans konusuna yapılan takviyelerle ilgili konuşan Sağlam, “Sağ bek konusunda alternatifimiz yok. Geçen sezonda bu durum böyleydi. Zaman zaman Ozan Tufan, bir maçta da Holmen oynadı. Futbolda enteresan olaylar gerçekleşiyor. Çok önemli zamanlarda sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. Sezon başında her mevkinin alternatiflerini oluşturmak istiyoruz. Sağ bek konusunda bir transfer yapmak istiyoruz. Defans bölgesinde alternatifli oyuncu bulabiliyorsanız avantaj oluyor. 18 kişilik kadroyu yaparken 1 adamla 2 mevkinin alternatifini yaparsanız avantaj olur. Geçmiş dönemlerde Hakan Aslantaş, Serdar Aziz, Mustafa Keçeli, Basser gibi oyuncularla bunu yaptık. Genelde sıkıştığınız zaman kullanıyorsunuz. Ama birkaç mevkilik oyuncularda gerçek performansı tam olarak alamıyorsunuz" açıklamasını yaptı.



'Enes bir proje transferi'

Enes Ünal'ın Manchester City'e transferini de değerlendiren Sağlam, şöyle devam etti: “Bütçesi dev takımlarda Manchester City, Enes gibi 5-6 tane oyuncuyu kadrosuna katmıştır. 4 sene dışarıda olgunlaşmasını sağlıyor. Sonra kendi takımına oynayacak düzeye gelmişse kadrosuna katıyor. Gelmemişse yollarını ayırıyor. Oradaki transfer politikasıyla bizimkini değerlendiremeyiz. Salih, Atınç ve Batuhan ile Enes'i aynı anda değerlendiremeyiz. Onlar Süper Lig'de oynamışlar. Ama City, Enes'i bir proje transferi olarak renklerine kattı. Bursaspor'dan dünya devine oyuncu gitmesi çok önemli. Gönül ister ki başarılı olsun, şehrimizi ve takımımızı güzel şekilde temsil etsin."



'Volkan, Ozan ve Serdar takımda kalacak'

Volkan Şen, Ozan Tufan ve Serdar Aziz, hakkında çıkan transfer dedikodularına açıklık getiren Sağlam, “Volkan Şen, Ozan, Serdar ile alakalı transfer haberleri çıkıyor. Biz bundan sonraki dönemde oyuncularımız kaybetmek istemiyoruz. Volkan, Serdar, Ozan bizim önümüzdeki sezon planlarımızda önemli yer tutuyor. Bu oyuncularımızla alakalı çıkan transfer haberleri bize bakan tarafıyla gerçek dışıdır" ifadelerini kullandı.



'Josue transferini bitirmek istiyoruz'

Josue transferi hakkında konuşan Sağlam, “Josue'ye transferine olumlu bakıyoruz. Eskişehirspor'dayken Josue ile irtibata geçmiştik. Hatta anlaşmıştık. Ama o dönemde oyuncu Bursaspor'u tercih etmişti. Başkanımız şuanda Portekiz'de. İnşallah o işi bitirip, Josue ile birlikte Bursa'ya gelirler" dedi.



'Timsah Arena'nın dolu olması gerekiyor'

Timsah Arena ile ilgili düşüncelerini anlatan Sağlam, şunları söyledi:


“Stadyumla alakalı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe çok uğraşıyor. Stadyumu sezona yetiştirmek istiyor. Çok ciddi şekilde eleman takviyesi yapılmış. 45 bin kişilik stadyumda hizmet verebilmesi için dolu olması gerekiyor. Dolu olması içinde takım oluşturmalıyız. İyi bir takım oluşturacağız. Taraftarımız geçtiğimiz sezon bir ara verdiler. Onlarda yeni stadyumda takımlarına destek olacak. O stadyumun dolu ve coşkulu şekilde sezona girmesini bekliyorum."



'Sönmüş yıldıza ihtiyacımız yok'

Transferle ilgili taraftarlara müjdeler veren Sağlam, şöyle devam etti:


“İnşallah bu hafta içinde imza atacak oyuncu bekliyoruz. Anlaştığınız oyuncularda bazen pürüz çıkıyor. Bu işlerde imza atılmadan iş bitmiyor. Bu çok zor bu iş. Dengeyi iyi tutturmak lazım. Yıldız oyuncu herkesi mutlu ediyor. Sönmüş yıldızlar var. Bizim sönmüş yıldıza ihtiyacımız yok. Bizim yıldızımız takıma uyumlu olması lazım. Bu dengeyi iyi tutturmak lazım. Bazı oyuncular geldiği yere değer katar. Bazı oyuncularda geldiği yerde değer kazanır. Bizim iki türlü oyuncuyu da ihtiyacımız var."



#ertuğrul sağlam
#transfer
#bursaspor
#ozan tufan
#volkan şen
#serdar aziz
9 yıl önce