|

Performanslar kayıt altında

Fenerbahçe’de futbolcuların antrenman performansları 20 kameralık sistemle kayıt altına alınacak. Bu sistemle tüm oyuncuların koşu mesafesi, hızı, ikili mücadele kazanma ve kaybetme sayısı, isabetli şut ve isabetsiz şut gibi tüm istatistikleri ortaya çıkacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:07 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman
​Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman’ın, sarı-lacivertli takımdaki ilk döneminde 2012-13 yılında Can Bartu Tesisleri’ne kurulan ancak Vitor Pereira tarafından “gerek yok” diyerek kaldırılan performans ölçen kamera sistemi yeniden kuruldu. Sarı-lacivertli takımın antrenmanları bu sistemle kayıt altına alınırken, oyuncuların antrenmanlardaki bütün davranışlarını saniye saniye izleniyor. Tesislere kurulan 20 kameralık sistem antrenman başladığı anda kayda giriyor, aynı anda tüm futbolcuların koşu mesafesi, koşu hızı, ikili mücadele kazanma ve kaybetme sayısı, isabetli şut ve isabetsiz şut gibi tüm istatistiklerini çıkarıyor. Böylece Aykut Kocaman’ın ekibi antrenmanları yeniden izleyerek, yapılan yanlışlar hakkında detaylı rapor hazırlıyor ve bir sonraki antrenmanda bu hatalar düzeltiliyor.

Aykut Kocaman da antrenmanları kayıt altına aldıklarını belirtirken, çalışma sonrası teknik heyet olarak yeniden antrenmanı izlediklerini vurguladı. Teknik heyet ayrıca taktik dizilişler için de Drone kameralı takip kullanılıyor. Futbolcuların antrenmandaki performansları tepeden de takip ediliyor. Çekilen görüntüler arşivleniyor ve daha sonra tekrar izlenerek kimin ne yapması gerektiği anlatılıyor. GPS sistemiyle de futbolcuların her türlü nabız, koşu vs. ile ilgili detayları alınıyor. Bunlar birleştirildiğinde antrenmandaki performans ölçümü ve görsel her türlü detay rahat görülüyor. Eksikler varsa gideriliyor.

#Aykut Kocaman
#​Fenerbahçe
6 yıl önce