|

Trabzonspor’da kritik hafta

Transferde bütçe sınırlamasını aşmaya çalışan bordo-mavililer, öncelikli olarak kadrodaki futbolcuları paraya çevirmenin uğraşında olacak. Yönetim hafta sonuna kadar gönderilecek futbolcularla görüşecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:52 - 30/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Önümüzdeki sezona yeni bir kadro yapılanmasıyla girmeye hazırlanan Trabzonspor, UEFA'nın da vermiş olduğu bütçe kısıtlamasına göre hareket edecek. Buna göre bordo-mavililer, ilk olarak iç transfer sorununu çözecek. Gelecek sezonu yaklaşık 60 milyon liralık bütçe ile tamamlamak zorunda kalacak bordo-mavililer, iç transferden sonra dış transfer çalışmalarına başlayabilecek. Trabzonspor, özellikle kadrodaki yabancı futbolcuları elden çıkartarak transfer bütçesinde artırıma gitmeyi planlarken, mevcut kadroda da indirime giderek yapılanmayı başlatmayı hedefliyor. Şu ana kadar dış transferde belirlediği 35 oyuncudan 7-8'ini kadrosuna katmayı planlayan Trabzonspor, iç transferi çözüme kavuşturduktan sonra transfer listesindeki isimlerle masaya oturacak. Bu hafta sonuna kadar iç transferi tamamlayıp, dış transfere yönelecek Trabzonspor öncelikli olarak teknik direktör Ersun Yanal'ın göndermeyi istediği futbolcularla görüşecek.




Yüksek ücret devri bitti

Trabzonspor'un özellikle yıllık maliyeti yüksek Oscar Cardozo, N'Doye, Yatabare, Douglas, Sefa ve Özer gibi isimleri elinden çıkarabileceği belirtildi. Başkan Muharrem Usta, takımda maliyetleri 70 milyon lirayı bulan oyuncuları göndereceklerini, yerlerine ise genç ağırlıklı ve maliyetleri düşük futbolcuları transfer edeceklerini söyledi.









#Trabzonspor
#UEFA
8 yıl önce