|

Tudor derbiye kilitlendi

Sezonun ilk 8 haftasında 7 galibiyet, 1 beraberlikle liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'ın Hırvat çalıştırıcısı, gözünü F.Bahçe derbisine çevirdi. Takıma 1 gün izin vermesine rağmen yardımcılarıyla Florya'da kamp kuran 39 yaşındaki teknik adam, maç gününe kadar tesislerde kalacak ve rakibin detaylı analizini çıkaracak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 01:37 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
 Igor Tudor, gözünü pazar günü sahalarında yapacakları Fenerbahçe derbisine çevirdi.
Igor Tudor, gözünü pazar günü sahalarında yapacakları Fenerbahçe derbisine çevirdi.

Süper Lig'in ilk 8 haftasında 7 galibiyet, 1 beraberlik alarak namağlup unvanıyla hanesine 22 puan yazdıran Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, gözünü pazar günü sahalarında yapacakları Fenerbahçe derbisine çevirdi. Hırvat teknik direktörün Florla Metin Oktay Tesisleri'nde yardımcılarıyla birlikte erkenden kampa girdiği öğrenildi. Takıma 1 gün izin veren 39 yaşındaki çalıştırıcının, yardımcılarıyla birlikte tesislere kapandığı ve derbi maçın taktiğini belirlemek için çalışmalarına ara vermeden başladığı ifade edildi. Genç teknik adamın, hafta boyunca yardımcıları ile birlikte ezeli rakiplerinin maç görüntülerini de izleyerek sarı-lacivertli takımı ezberleyeceği ifade edildi. Pazar gününe kadar Florya’da yatıp kalkacak olan Tudor'un en büyük sıkıntıyı ise derbi karşılaşmasına nasıl bir 11'le çıkacağı konusunda yaşadığı kaydedildi.

KAFASI KARMA KARIŞIK

Son oynanan Atiker Konyaspor maçında Serdar Aziz ceza sınırında olduğu için mecburiyetten Denayer’i oynatan Tudor'un, Serdar ile son maçında tam not alan Denayer arasında kararsız kaldığı ve hafta içinde yapılacak idmanlara göre bir seçim yapacağı belirtildi. Orta sahada ise Rodrigues’in yerine oyuna giren Selçuk İnan da sahada yaptıklarıyla “Ben de buradayım” dedi. Selçuk’tan oynayacakmış gibi hazır olmasını isteyen Tudor’un, Rodrigues’in ağrıları geçmezse Selçuk'u oynatmayı planladığı kaydedildi. Hırvat teknik adamın, solbekte Latovlevici ve Linnes arasında da hafta boyunca yaptıracağı değişik taktik idmanlar sonrası kararını netleştirmesinin beklendiği öğrenildi. Tolga Ciğerci'nin durumunun ise tedavisi sonrası netlik kazanacağı belirtildi.

  • Rehavet korkusu
  • Ligde hafta sonu ezeli rakibi F.Bahçe ile 3 puan mücadelesine çıkacak G.Saray'da teknik heyetin en büyük korkusunun takımın rehavet yaşaması olduğu kaydedildi. Teknik direktör İgor Tudor'un bu hafta sonu karşılaşacakları F.Bahçe ile bir diğer ezeli rakipleri Beşiktaş'ın 8'er puan önünde olmalarının oyuncular üzerinde bir rahatlama oluşturacağından, endişe etitği ve takıma uyarılarda bulunacağı belirtildi.
Tolga belirsizliği

Galatasaray'da, sezonun 6. haftasında oynanan Bursaspor maçı sonrası sakatlanan Tolga Ciğerci'nin, derbide oynayıp oynamayacağı belirsizliğini korurken, sağlık heyetinin tedaviyi hızlandırdığı belirtildi. Sağ ayağında geçmişte yaşadığı sakatlığı nükseden ve eklem kapsülünde sorun olduğu açıklanan oyuncunun tedavisine devam eden sağlık heyetinin, teknik heyetle sürekli temas halinde olduğu, oyuncunun uzun maraton düşünülerek tam olarak iyileşmeden riske edilmek istenmediği ifade edildi. Konyaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Garry Rodrigues'in de yapılan tetkiklerinin ardından, sağ üst arka adalesinde zorlanma tespit edildiği açıklandı.

#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Derbi
#İgor Tudor
7 yıl önce