|

Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu G.Saray

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Podolski’nin golüyle yenip mutlu sona ulaştı. Kupayı 17. kez müzesine götüren Galatasaray, bu sonuçla Avrupa Ligi'ne katılım hakkı elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, UEFA'nın verdiği 1 yıllık men cezasını önümüzdeki sezon çekecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 03:04 - 27/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Ziraat Türkiye Kupası finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Galatasaray kupayı müzesine götürmenin mutluluğunu yaşadı. Avrupa kupalarından aldığı men cezasını gelecek sezon çekebilmesi için Avrupa biletini cebine koyması gereken, bu nedenle de Türkiye Kupası'nı kaldırmak zorunda olan sarı-kırmızılılar, kupa şampiyon olarak istediğini aldı ve Fenerbahçe'nin sezonu kupasız kapatmasına neden oldu.



Derbi mücadelesi hızlı başlarken, iki takım da maçın başında tehlikeli pozisyonlar buldu. 3. dakikada Volkan Şen topla birlikte ceza sahası içerisine girerken, şutunu Denayer yumuşattı; Muslera ise yatarak sahip oldu. 6. dakikada Emre Çolak'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşu Selçuk İnan ceza sahasına havalandırırken, Podolski tamamladı ancak çerçeveyi tutturamadı. 13'te G.Saray gerçekleştirdiği duran top organizasyonunda Selçuk dokundu, Podolski ise oldukça sert bir şut gönderdi; F.Bahçe kalecisi Fabiano ise geçit vermedi. 29. dakikada Emre Çolak'ın sağ kanattan kullandığı korner vuruşunu Denayer indirirken, Podolski tamamladı ve takımını öne geçiren isim oldu: 1-0. 39'da Nani'nin sağ taraftan kullandığı kornere iyi yükselen Mehmet Topal'ın kafa vuruşu Muslera'da kaldı.



İKİNCİ YARI SUSKUN


Zaman zaman gergineleşen maçın ikinci yarısında iki takım da beklenen futbollarını gösteremedi. G.Saray geriye yaslanırken, F.Bahçe ise ileriye çıkmakta zorlandı. 53. dakikada Şener'in sağ kanattan açtığı ortada Fernandao'nun kafa vuruşunda top auta çıktı. 62. dakikada Nani'ni sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Ba'nın kafa vuruşu çataldan döndü. 65. dakikada Sabri'nin ceza sahası içerisine havalandırdığı topu Denayer tamamlarken, Fabiano son anda kornere çeldi. 78. dakikada Nani'nin sağ kanattan açtığı ortaya Fernandao'nun kafa vuruşundan da sonuç alamadı. 79. dakikada G.Saray'ın ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde Ba'nın kafa vuruşu yine ağlarla buluşmadı. 90+3'te Nani'nin vuruşu Muslera'da kaldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kutlama


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e, takımının, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanması dolayısıyla bir telgraf göndererek, kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, Galatasaray Futbol takımının, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanması dolayısıyla, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özbek'e bir tebrik telgrafı gönderdi.



Sampaoli'den yakın takip


G.Saray'ın teknik direktörlük için görüştüğü Jorge Sampaoli'nin, G.Saray ile F.Bahçe arasında oynanan Türkiye Kupası finalini İspanya'da takip ettiği öğrenildi. Mircea Lucescu'nun Zenit'le anlaşması ve Lucien Favre'den de olumsuz yanıt alınması üzerine sarı-kırmızılı yönetimin, önceki gün İspanya'da Sampaoli ile görüştüğü ortaya çıktı. G.Saray İdari Menajeri Cenk Ergün'ün 2 gündür Arjantinli teknik adam ile İspanya'da masaya oturduğu ve dün akşam da Sampaoli ile birlikte G.Saray ile F.Bahçe arasındaki Türkiye Kupası finalini seyrettiği bildirildi. G.Saray'ın önümüzdeki hafta Arjantinli teknik adamla el sıkışması bekleniyor. Son olarak Şili Milli Takımını çalıştıran Sampaoli, Copa America 2015'te şampiyonluk yaşamıştı.






#Ziraat Türkiye Kupası
#Fenerbahçe
#Podolski
8 yıl önce