|

Galatasaray 4-2 Akhisar Belediyespor maç özeti! Mükemmel geri dönüş

Galatasaray Akhisar Belediyespor maç özeti ve gollerini sizler için hazırladık. Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'in 15. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor'u, ilk yarısını 2-0 geride tamamladığı maçta 4-2 yendi. Bu sonucun ardından Galatasaray maç fazlasıyla lider konuma yükseldi. İşte Galatasaray Akhisar Belediyespor maç özeti ve golleri.

Yeni Şafak
08:36 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 08:44 - 10/12/2017 Pazar
AA
Galatasaray kendi evinde 2-0 geriye düştüğü maçta Teleset Mobilya Akhisarspor'u 4-2 yendi.
Galatasaray kendi evinde 2-0 geriye düştüğü maçta Teleset Mobilya Akhisarspor'u 4-2 yendi.

Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında önemli bir geri dönüşe imza atarak, ilk yarısını 2-0 geride tamamladığı maçta Teleset Mobilya Akhisarspor'u 4-2 mağlup etti. İşte Galatasaray Akhisar Belediyespor özet ve golleri.

Son haftalarda önemli rakiplere karşı alınan mağlubiyetler sonrası oldukça stresli bir karşılaşmaya çıkan sarı-kırmızılı ekip, 16. dakikada Maicon'un kendi kalesine attığı golle geriye düşerken, 45. dakikada Olcan Adın'ın bir kez daha fileleri havalandırmasıyla soyunda odasına 2-0 mağlup durumda girdi.

İkinci yarıda etkili olan Galatasaray, 49. dakikada Fernando, 51. dakikada Gomis, 70. dakikada Belhanda ve 90 3. dakikada Feghouli'nin golleriyle 4-2 üstünlük yakalayarak 3 puanın sahibi oldu.

Bu sonuçla puanını 32'ye yükselten sarı-kırmızılı takım, maç fazlasıyla Medipol Başakşehir'in 2 puan önünde liderlik koltuğuna oturdu.

Öte yandan, Teleset Mobilya Akhisarspor'un ligdeki galibiyet hasreti ise 7 maça çıktı.


- Evinde bileği bükülmüyor

Ligde geride kalan 5 maçından 3'ünü, tamamı deplasmanda olmak üzere Trabzonspor (1-2), Medipol Başakşehir (1-5) ve Beşiktaş'a (0-3) karşı kaybeden Galatasaray, evindeki yenilmezlik serisini ise 10 maça çıkardı.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde sahasındaki son yenilgisini, geride kalan sezonun 30. haftasında Kasımpaşa'ya karşı 3-1'lik skorla alırken, ardından çıktığı 10. karşılamada da yenilgi yüzü görmedi.

Galatasaray, evindeki son 10 maçında 9 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.


- Feghouli golünü attı, Kudüs yazısını öptü

Maçın uzatma bölümünde Galatasaray'ı 4-2 öne geçiren Sofiane Feghouli, gol sevincini, tribünde asılı olan pankarttaki Kudüs yazısını öperek kutladı.

Cezayirli oyuncu, golü sonrası, ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü kabul edeceklerini duyurmasıyla başlayan protestolara destek amaçlı asılan pankarta giderek, Kudüs yazısını öptü.

Daha sonra Feghouli, Belhanda ve Yasin Öztekin, birlikte secdeye giderek, gol kutlamasını anlamlı bir şekilde tamamladı.

- Türk Telekom Stadı'nda Fatih Terim tezahüratı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Teleset Mobilya Akhisarspor maçında yenilen gollerin ardından teknik direktör Igor Tudor'u istifaya çağırıp, Fatih Terim için tezahürat yaptı.

Taraftarlar, ilk yarının 2-0 geride tamamlanması sonrası, "Igor Tudor istifa." tezahüratlarında bulundu. Ardından, "İmparator Fatih Terim" tezahüratı yapan sarı-kırmızılı futbolseverler, Hırvat teknik adamla yolların ayrılıp, takımın başına Fatih Terim'in getirilmesini istedi.

Galatasaraylı futbolseverler, daha sonra Dursun Özbek yönetimini de istifaya davet etti. Bu tezahürata, ultrAslan taraftar grubunun bulunduğu Odeabank tribünü tarafından destek verilmemesi ise gerginliğe neden oldu. Yapılan protestoların ardından bu tribünde de, "Yönetim istifa" tezahüratında bulunuldu.

- Gomis kırmızı kart gördü

Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis, kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Senegalli oyuncu, müsabakanın 68. dakikasında Teleset Mobilya Akhisarsporlu Mustafa Yumlu ile itişmesi sonrası, direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

Teleset Mobilya Akhisarspor maçında skoru 2-2'ye getiren golü atan ve bu sezon 14. kez rakip fileleri havalandıran Gomis, Galatasaray'ın 16. haftada Evkur Yeni Malatyaspor ile yapacağı karşılaşmada oynayamayacak.

Öte yandan, hakem Ümit Öztürk, maçın 90. dakikasında ise Galatasaray'ın yardımcı antrenörü Ayhan Akman'ı tribüne gönderdi.



- Mariano sakatlandı

Galatasaraylı oyuncu Mariano, maçın henüz ilk dakikalarında sakatlık yaşayarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Karşılaşmanın 7. dakikasında sol baldırını tutarak saha kenarına gelen Mariano, yapılan ilk müdahalesinin ardından kısa bir süre kendisini denerken, ardından yerini 10. dakikada Jason Denayer'e bıraktı.

Ligde son oynanan Beşiktaş derbisine ilk 11'de başlayarak sol bekte görev alan Denayer'in, bu kez 10. dakikada dahil olduğu maçta Mariano'nun yerine sağ bekte mücadele vermesi dikkati çekti.

- Miguel Lopes kırmızı kartla atıldı

Teleset Mobilya Akhisarspor'da Miguel Lopez, ilk yarıda oyundan atıldı.

Müsabakanın 43. dakikasında ceza sahası önünde Yasin Öztekin'e müdahalede bulunan Miguel Lopes, hakem Ümit Öztürk tarafından direkt kırmızı kartla saha dışına gönderildi.

Portekizli oyuncu, takımının 16. haftada Kayserispor'u konuk edeceği müsabakada oynama şansını kaçırdı.

- Okan Buruk tribüne gönderildi

Konuk ekipte teknik direktör Okan Buruk, hakem Ümit Öztürk tarafından ikinci yarıda tribüne gönderildi.

Yaptığı itirazlar nedeniyle müsabakanın 61. dakikasında tribüne yollanan Okan Buruk, uzun süre bu karara itiraz ederek, sahadan ayrılmak istemedi. Buruk, daha sonra Galatasaray kalecisi Muslera'nın iknasıyla tribüne gitti.

#Futbol
#Galatasaray
#SÜPERLİG
#Teleset Mobilya Akhisarspor
#Maç özeti
6 yıl önce
default-profile-img