|

Galatasaray Manchester United maçı özeti ve golleri izle - Geniş Özet

Galatasaray Manchester United maçı özeti ve golleri izlemek için haberimize bakabilirsiniz. Bu akşam hazırlık karşılaşmasında Galatasaray ile Manchester United karşılaştı. Maçın hemen başlında Ibrahimovic ile 1-0 öne geçen Manchester United, Sinan Gümüş'ün 22. dakikada attığı gole engel olamadı. Karşılaşmanın geniş özetini, gollerini ve maçtan önemli dakikaları haberimizden görebilirsiniz. İşte Galatasaray Manchester United maçı özeti.

Yeni Şafak
20:43 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:44 - 30/07/2016 Cumartesi
AA
Galatasaray Manchester United maçı özeti

ve golleri izleme ekranını haberimizden görebilirsiniz. Galatasaray ile Manchester United hazırlık maçında karşılaştı. Karşılaşmanın 4. dakikasında Zlatan Ibrahimovic takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. 22. dakikada ise sahneye Sinan Gümüş çıktı ve durumu 1-1 yaptı. Galatasaray Manchester United maçının özet görüntülerini, gollerini ve maç sonu istatistiklerini haberimizden takip edebilirsiniz. İşte Galatasaray Manchester United maç özeti ve son gelişmeler.



Galatasaray: 2 - Manchester United: 5 (Maç sonucu)




Galatasaray Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile İsveç'te yaptığı özel karşılaşmayı 5-2 kaybetti.



4. dakikada Manchester United, Zlatan İbrahimovic'in ayağından bulduğu golle öne geçti. Sağ kanattan topla hareketlenen Valencia'nın yaptığı ortada, ceza sahası içinde savunmaya rağmen vole ile çok şık bir vuruş yapan İbrahimovic, Muslera'nın solundan topu ağlara gönderdi: 1-0.



22. dakikada Galatasaray, beraberlik golünü buldu. Sağdan Sneijder'in kullandığı serbest vuruşta Sinan Gümüş, kale önünde yaptığı kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 1-1.



34. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Bruma, ceza sahası önüne kadar getirdiği topu Sneijder'in önüne bıraktı. Bu oyuncunun sert şutunda kaleci De Gea, meşin yuvarlağı kornere çeldi.



35. dakikada Sneijder'in kullandığı kornerde, ön direğe gelen topa Yasin'in yaptığı kafa vuruşunda, kaleci De Gea bu kez yumruklayarak topu kornere gönderdi.



40. dakikada Galatasaray, Manchester United karısında öne geçmeyi başardı. Sinan Gümüş ile yaptığı verkaçın ardından soldan ceza sahasına girer girmez çok şık bir vuruş yapan Bruma, topu uzak köşeden filelere gönderdi ve Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi.



44. dakikada Chedjou'nun geri pası sonrası Muslera'nın vuruşu kısa düşerken, ceza sahası önünde İbrahimovic'ten önce araya giren Hakan Balta, meşin yuvarlağı taca atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.



Müsabakanın ilk yarısı 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğünde geçildi.



55. dakikada Manchester United, maçta 2-2'lik eşitliği sağladı. Sağdan çalımlarla çizgiye inen Valencia'nın ortasında, kale önünde Rooney topu ağlarla buluşturdu: 2-2.



57. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Rashford, Muslera'nın müdahalesiyle yerde kalırken, hakem Andreas Ekberg penaltı noktasını gösterdi.



58. dakikada penaltı atışını kullanan Rooney, Muslera'nın doğru köşeyi tahmin etmesine rağmen fileleri havalandırarak Manchester United'ı 3-2 öne geçiren golü attı.



62. dakikada Manchester United, 4-2 öne geçti. Sağdan Valencia'nın ortasında, ceza sahası sol çaprazında kafayla şık bir aşırtma vuruş yapan Fellaini, meşin yuvarlağı uzak köşede filelerle buluşturdu: 4-2.



75. dakikada İngiliz ekibi, farkı 3'e çıkardı. Sağdan Carrick'in yerden ortasında, altıpas içinde müsait durumdaki Mata, yaptığı düzgün vuruşla golünü attı ve skoru 5-2'ye taşıdı.



Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takımın da çabaları başka gol getirmedi ve müsabaka 5-2 Manchester United'ın üstünlüğüyle tamamlandı.



- Notlar


Manchester United, karşısında Galatasaray'ı 2-1 öne geçiren golü atan Bruma, skorer oyununu devam ettirdi ve hazırlık maçlarında yine boş geçmedi. İsviçre kampında yapılan Thun, Zürih ve Young Boys müsabakalarında rakip ağları birer kez havalandıran Portekizli oyuncu, Danimarka'da oynanan Aaurhus maçında da 2 gole imza atmıştı. Bruma, 5 hazırlık maçında toplam 6 gole ulaştı.



Galatasaray, ikinci yarıda oyundan düştü. Maçın ilk yarısında etkili bir oyun sergileyen ve geriye düşmesine karşın devreyi 2-1 üstün tamamlayan sarı-kırmızılı takım, ikinci yarıda rakibinin üstü üste gelen gollerini engelleyemedi.



Manchester United oyuncusu Wayne Rooney, 3 dakika içinde 2 gol atarak takımını üstün duruma getirdi. Rooney, Galatasaray'ın 2-1 önde bulunduğu durumda attığı golle 55. dakikada 2-2'lik eşitliği sağlarken, 58. dakikada bu kez penaltıdan skor üreterek bu kez takımını 3-2 üstünlüğe taşıdı.



İngiliz ekibinin yeni transferi Zlatan İbrahimovic, 45 dakikada sahada kaldı. Manchester United formasıyla ilk maçına çıkan ve ilk 11'de başlayan İbrahimovic, ikinci yarının başında oyundaki yerini Rashford'a bıraktı. İbrahimovic, yeni takımıyla ilk golünü de Galatasaray'a atmış oldu.



Maç içinde Manchester United, başlangıç 11'inin tamamını değiştirirken, Galatasaray ise 5 oyuncu değişikliği yaptı.



Müsabakayı 30 bin 200 izleyicinin takip ettiği açıklandı.



Öte yandan, maçın en değerli oyuncuları seçilen Manchester United'dan Rooney ile Galatasaray'dan Selçuk İnan'a karşılaşma sonunda birer plaket verildi.





Maçtan notlar


Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile karşı karşıya gelirken, teknik direktör Jan Olde Riekerink ideal kadroyla takımını sahaya sürdü.



Teknik direktör Riekerink, Manchester United karşısında takımını, Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Dzemaili, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma ve Sinan Gümüş 11'i ile sahaya çıkardı.



Sarı-kırmızılı takımın ikinci dönem kapına katılan ve Danimarka'da yapılan Aarhus maçında oynamayan takım kaptanı Selçuk İnan, Manchester United müsabakasının ilk 11'inde yer aldı.





- İbrahimovic yeni takımıyla ilk kez


İsveç futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli yıldız olarak dikkati çeken ve Manchester United'a transfer olan Zlatan İbrahimovic, yeni takımıyla ilk maçına Galatasaray önünde çıktı.



Manchester United'ın başında ilk sezonuna hazırlanan teknik direktör Jose Mourinho'nun Galatasaray önünde ilk 11 tercihi, De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw, Schneiderlin, Herrera, Mkhitaryan, Rooney, Martial ve İbrahimovic şeklinde oldu.







- Maça ilgi yüksek


Galatasaray ile Manchester United'ın Göteborg kentindeni Ullevi Stadı'nda karşı karşıya geldiği müsabakaya futbolseverler yoğun ilgi gösterdi.



Maç biletleri 60 ile 250 avro arası değişen fiyatlarla satılırken, yaklaşık 20 bin seyirci maçı izlemeye geldi. İngiltere'den gelen Manchester United taraftarlarının yanı sıra, çok sayıda İsveçli de İngiliz ekibinin formasıyla tribünlerde yerlerini aldı.



İsveç'te en popüler İngiliz ekibi olarak gösterilen Manchester United, bu ülkenin yıldız ismi Zlatan İbrahimovic'i transfer ederek yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirirken, bu durum müsabakaya olan ilgiyi de artırdı. İbrahimovic'in statta isminin anons edildiği anlarda, tribünlerden alkışlar yükseldi.



İsveç ve çevre ülkelerden gelen çok sayıda Türk futbolsever de Galatasaray'ı yalnız bırakmadı. Ullevi Stadı'nın kale arkası tribünleri Galatasaray ve Manchester United taraftarlarına paylaştırılırken, diğer tribünlerde ise izleyiciler karışık oturdu.



- Türk yardımcı hakem


Karşılaşmada İsveç Futbol Federasyonu'ndan hakemler görev yaparken, yardımcı pozisyonunda bir Türk ismin bulunması dikkati çekti.



Andreas Ekberg'in idare ettiği maçta yan hakem olarak Türk asıllı Mehmet Culum yer aldı. Müsabakanın bir diğer ya hakemi ise Fredrik Nilsson oldu.




#Galatasaray
#İsveç
#Manchester United
#Maç özeti
#Maç golleri
8 yıl önce