|

Galatasaray’da Belhanda çıkarması! Belhanda kimdir?

Galatasaray, Younes Belhanda transferi için futbolcu ve kulübü ile görüşmelere başlandığını açıkladı. Peki Belhanda kimdir? İşte Belhanda'nın hayatı ve oyunculuk kariyeri...

Yeni Şafak
16:53 - 27/06/2017 Salı
Güncelleme: 16:57 - 27/06/2017 Salı
IHA
Belhanda kimdir? sorusunun yanıtı haberimizde.
Belhanda kimdir? sorusunun yanıtı haberimizde.

Galatasaray'ın Belhanda ile görüşmelere başladığını açıklaması üzere futbolseverler tarafın Belhan'danın kim olduğu merak konusu oluyor. Peki Belhanda kimdir?

Galatasaray, Younes Belhanda transferi için futbolcu ve kulübü ile görüşmelere başlandığını açıkladı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformun’da yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Younes Belhanda’nın Kulübümüze transferi konusunda futbolcu ve kulübü FC Dynamo Kyiv ile resmi görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Belhanda kimdir?

25 Şubat 1990 tarihinde Fransa'nın Avignon kentinde dünyaya gelen Younes Belhanda, gençliğini Aramon kentinde geçirdi. Ailesi aslen Fas'ın Taza şehrinden gelen Belhanda futbol kariyerine büyüdüğü şehrin takımı Racing Club Amaron'da başladı.1.77cm boyundaki Belhanda, yüksek tekniği ve oyun görüşü ile dikkat çekiyor. Kariyerinde özellikle forvet arkasında oynadığı maçlarda etkili bir performans ortaya koyan yıldız futbolcu hücum hattının solunda da forma giyebiliyor. Bonservisi Dinamo Kiev'de olan ancak geçen sezonu Nice'de kiralık olarak geçiren Belhanda gösterdiği performans ile tekrar Avrupa kulüplerinin radarına girmeyi başardı.2013-14 sezonu başında 8.5 milyon euro karşılığında Dinamo Kiev'e transfer olan Belhanda takımda geçirdiği 2.5 yılın ardından 2015-16 sezonu devre arasında Schalke 04'e kiralık olarak gitti. Almanya'da geçirdiği dönemde 15 maça çıkan Faslı futbolcu 2 gol kaydederek sezonu tamamladı ve Kiev'e geri döndü.

#Belhanda
#Galatasaray
#Younes Belhanda
#Belhanda kimdir?
#Fransa
#Dinamo Kiev
7 yıl önce
default-profile-img