|

Galler - Belçika maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Galler Belçika maçı ne zaman, hangi kanalda ve saat kaçta? Euro 2016 çeyrek final karşılaşmalarının 2.gününde saat 22:00'de mücadele verecek olan Galler ve Belçika yarı final'e yükselme konusunda kozlarını paylaşacaklar. Trt 1'den naklen seyredebileceğiniz Galler Belçika maçının detaylarını sizler için hazırladığımız sayfamızdan görüntüleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
21:35 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 19:07 - 30/06/2016 Perşembe

Galler Belçika maçının ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda olduğunu merak eden futbol severler haberimizden tüm bu sorularının yanıtlarını öğrenebilirler. Galler Belçika maçı yarın 22:00'de Trt 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. Her iki takımda yarı finale yükselmek için son düdüğe kadar yüksek performans ve mücadele ortaya koymaları gerekiyor. Aksi durumda en ufak hatayı bile affetmeyen bu karşılaşma final biletini almaları konusunda büyük bir adım olacak.



Galler -Belçika maçından bilgiler


Tarih: 01.07.2016



Stat: Lille Metropole Pierre Mauroy



Saat: 22.00



Hakem: Damir Skomina



Yayın: TRT 1



EURO 2016'nın sürpriz ekiplerinden Galler ile kurduğu genç kadrosu ve Macaristan karşısında aldığı 4-0'lık galibiyet ile dikkat çeken Belçika yarın TSİ 22.00'de Lille Metropole Pierre Mauroy Stadı'nda yarı finale çıkmak için mücadele edecekler. Karşılaşmada Sloven hakem Damir Skomina düdük çalacak.


Slovakya, İngiltere ve Rusya'nın yer aldığı B Grubu'ndan lider çıkmayı başaran ve son 16 tur maçında da Kuzey İrlanda'yı 1-0 mağlup ederek çeyrek finale katılma başarısı gösteren Galler'de yeni hedef Belçika.


Tecrübeli takımlar arasında olan Belçika ise E grubunda İrlanda Cumhuriyeti ve İsveç'e karşı galip gelirken, yenildiği grup lideri İtalya'nın ardından ikinci sırada yer alarak üst tura çıktı. Belçika, Macaristan'ı da 4-0'lık skorla mağlup ederek son 8 takım arasında yerini aldı.



BELÇİKA BİR ADIM ÖNDE


Turnuvada rakipleri ile yaptıkları 4'er mücadelelerin genel istatistikleri sonunda Belçika bir adım önde bulunuyor. Belçika 8 gol atarken 2 gol yedi. Galler ise rakip ağları 7 gol ile havalandırırken kalesinde 3 gol gördü.


Mücadelelerde yaklaşık olarak yüzde 51 ile topla oynayan Belçika, ortamala yüzde 86 isabetli pas buldu. Galler, yaklaşık olarak yüzde 46 topla oynarken yüzde 79 isabetli pasla oynadı.


GARETH BALE: "SONUNDA KAZANAN BİZ OLURUZ"


Tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda sürpriz bir başarı göstererek çeyrek finale kadar yükselen Galler Milli Takımının en önemli kozu ise turnuvada attığı 3 gol ve oynadığı futbol ile adeta takımı tek başına sırtlayan Gareth Bale. Bale dün maç öncesi yaptığı açıklamada "Belçika çok yetenekli, iyi oyunculardan kurulu bir takım. Maç öncesi tüm takım heyecanlı. Ama biz de iddialı bir ekibiz. Hedefimiz final. Umarım yarın futbol severlere zevkli bir maç izlettiririz ve sonunda kazanda biz oluruz" dedi.



BELÇİKA MİLLİ TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ MARC WİLMOTS: "LİLLE'DE EVSAHİBİ GİBİYİZ"


EURO 2016'da E Grubu'nda İtalya, İrlanda Cumhuriyeti ve İsveç ile mücadele eden Belçika, grubunu 6 puan ile ikinci sırada tamamlamayı başarmıştı. Son 16 turunda ise Macaristan'ı takımın yıldız ismi Eden Hazard'ın müthiş oyunu ile 4-0 yenen Belçika turnuvanın favori takımları arasına girdi.


Yarın akşam karşılaşmanın oynanacağı Lille şehrine dikkat çeken Belçika Milli Takımı teknik direktörü Marc Wilmots "Lille, Belçika sınırına sadece 15 km uzaklıkta olan bir yer. Yani yarın kendi evimizde oynayacakmış gibi olacak. Eden Hazard'ın bile kariyerine başladığı ve yükseldiği şehir burası. Umarım yarın da taraftarımızın desteği ile burada yarı finale yükseleceğiz" diye konuştu.


MUHTEMEL 11'LER


EURO 2016 çeyrek final karşılaşması olan Galler- Belçika maçında takımların şu muhtemel 11 ile sahaya çıkması bekleniliyor:


Galler: Wayne Hennessey - Chris Gunter - Neil Taylor - Ben Davies - James Chester - Ashley Wiiliams - Joe Allen - Ramsey - Joe Ledley - Gareth Bale-Vokes.


Belçika: Courtois - Toby Alderweireld - Vermaelen - Thomas Meunier - Vertonghen - Nainggolan - Witsel - Kevin de Bruyne - Eden Hazard - Mertens - Romelu Lukaku

#Euro 2016
#Galler
#Belçika
8 yıl önce