|

Gazete manşetleri! Gazete oku

Gazete manşetlerini haberimizden okuyabilirsiniz. 28 Ekim'de hangi gazetenin hangi manşeti attığını görebilir ve ulusal gazeteleri okuyabilirsiniz. Musul operasyonu gazetelerin manşetlerinde yer alıyor. İşte günün gazete manşetleri...

Yeni Şafak
09:21 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 09:22 - 28/10/2016 Cuma
Diğer

Gazete manşetlerini ve son dakika gelişmelerini haberimizden okuyabilirsiniz. Yeni Şafak, Sabah, Karar, Milliyet, Hürriyet gibi tüm gazetelerin manşetlerini haberimizden öğrenebilirsiniz.








MİLLİYET



-- Yatırımcılara seslenen Başbakan Yıldırım, 2017'de yedi temel sektörde ayrıcalıklı teşvik uygulamalarının yürürlüğe gireceğini söyledi.



-- Ankara Ticaret Odası'nda deprem yaşandı. 11 yönetim kurulu üyesinden ATO Başkanı Salih Bezci ile birlikte dokuzu istifa etti. Başkanlık için Osman Gökçek aday oldu.



-- Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya koridorun üst bandında art arda yapılan faiz indirimi sonrasında tek faizden fonlama yapma noktasına oldukça yaklaştıklarını söyledi.



-- DEAŞ'ın (IŞİD) Musul yakınlarındaki kükürt fabrikasını yakmasıyla oluşan zehirli gazların Türkiye'ye yöneldiği iddialarıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, acil bir tehlike olmadığını söyledi.



-- Küresel Cinsiyet Uçurumu raporunda 144 ülke arasında 130'uncu olan Türkiye, kadın- erkek eşitsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.



HÜRRİYET



-- Önceki gece kendisini arayan ABD Başkanı Obama'ya, "PYD'ye ihtiyaç yok. Gelin Rakka'ya beraber gidip DEAŞ'ı atalım" mesajı veren Erdoğan, Suriye'de dört kritik noktayı işaretledi.



-- Başbakan Yıldırım, yabancı yatırımcılara seslenerek, "Türkiye'de yatırım yapan hiç kimseye yabancı gözüyle bakmayız. Siz yatırım yapıp istihdam sağlayın biz ihtiyacınız olan destekleri vereceğiz" dedi.



-- TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, "Kredi talebinde zayıflama var. Eğer böyle devam ederse, Türk bankacılık sisteminin gelecekle ilgili kârlılıkta ciddi problemleri olabilir" dedi.



-- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Washington'da önceki güm görüştüğü ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch'e, halen ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab konusunu açarak, bu davanın "Hukuki değil siyasi" olduğunu söyledi.



-- AB Komisyonu Bölgesel Politikadan Sorumlu Üyesi Corina Cretu, AB Komisyonu'nun Kasım'da ülke raporlarını açıklayacağını belirterek, "Şu ana kadar bunun adı İlerleme Raporu'ydu ancak Türkiye'nin durumunda İlerleme Raporu olarak adlandırılamayacağı çok açık" diye konuştu.



SABAH



-- 135. Filo'da görevli bir pilotun savcılığa verdiği ifade, TSK'ya sızan FETÖ'cü pilotların Batman'da sivil katliam planı yaptığını ortaya çıkardı.



-- Ak Parti'nin planladığı takvime göre MHP'ye önce tam başkanlık modeli önerilecek. Bunda uzlaşma sağlanmaması halinde yarı başkanlık, bunda da uzlaşma olmaması halinde partili cumhurbaşkanlığı modeli ile ilgili öneriler sunulacak.



-- Lübnanlı Hariri ailesinin Türk Telekom'daki hisselerinin satışı için üç şirketle temasta olduğu belirtildi.



-- İstanbul trafiği yer altına iniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 145 kilometre yeni tünel inşa etmek için kolları sıvadı.



HABERTÜRK



-- Suriye'de rejim uçakları öğrencilere ölüm kustu: 35 ölü. BM "Bu savaş suçu" dedi. Şam suskun. Rusya: "Biz yapmadık" ABD: "İkisinden biri yaptı."



-- Başbakan Yıldırım yabancı yatırımcılara, "Açık açık konuşun, siyaset yapmayın, söylersek şikayet anlamına gelir işlerimiz zora girer diye korkmayın" dedi.



-- Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "Enflasyonda yüzde 6.5 hedef, para politikası duruşu açısından gerçekleştirilebilir bir hedeftir" diye konuştu.



-- CHP, Ak Parti'nin Meclis'e getirmeyi planladığı başkanlık teklifiyle ilgili politikayı belirliyor. Zorunlu olmadıkça "başkanlık rejimi ve sistemi" denmeyecek; "tek adam rejimi" ve "diktatörlük" vurguları sıkça yinelenecek.



-- Suriye'de savaşın mağduru olan çocuklara destek olmak için bölgeye giden SOS adlı ulusal yardım kuruluşu koordinatörü Katharina Ebel: "Halep'in çocukları 12 yaşında intiharı seçiyor."




#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazeteler
7 yıl önce