|

Gazete manşetleri YAŞ kararlarını konuşuyor! 29 Temmuz

Gazete manşetleri bugün YAŞ kararlarını konuşuyor. Türkiye'nin en kritik YAŞ toplantısı gerçekleştirildi ve toplantı 5 buçuk saat sürdü. YAŞ kararlarının açıklanmasının ardından ise gazeteler, manşetlerine YAŞ kararlarını taşıdı. İşte günün gazete manşetleri..

Yeni Şafak
09:04 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 06:16 - 29/07/2016 Cuma
Diğer

YAŞ kararları gazete manşetlerinde. Türkiye'nin en kritik YAŞ toplantısında alınan kararlar ve kıdemi değişenler belli oldu. Kararların açıklanmasının ardından gazeteler tüm kararları manşetlerine taşıdılar. İşte sizler için hazırladığımız gazete manşetleri...










MİLLİYET



-- Darbe girişimi sonrası kritik öneme sahip Yüksek Askeri Şûra'da Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının görevlerine aynen devam etmesi kararlaştırıldı.



-- Cemaat operasyonuyla açığa alınan 22,000 öğretmen yerine norm fazlası 40,000 öğretmen görevlendirilecek.



-- Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik ASO Başkanı "Büyüme yüzde 4'ün altına düştüğü zaman ödeme tatil edilsin" önerisi yaparken, TESK Başkanı banka borçlarının da kapsama alınmasını istedi.



-- Turkcell operasyonel yatırım planını yüzde 20'den yüzde 25'e revize ettiğini açıkladı. Firmanın revize kararı 700 milyon yani 3.5 milyar TL anlamına geliyor.



-- Almanya sığınmacı olarak ülkeye gelen iki mültecinin son 10 günde IŞİD adına saldırı düzenlemesinin ardından Şansölye Merkel, mülteci politikasından geri adım atmayacağını söyledi.



HÜRRİYET



-- 1684 askerin TSK'dan ihracından saatler sonra toplanan YAŞ'ın tek sürprizi Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu'nun görev süresinin uzatılması oldu.



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis Başlık Divanı üyelerine, "Yeniden yapılanmak için yeni sistem şart. Genelkurmay ve MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmasını istiyoruz. Kuvvet komutanlıkları da Milli Savunma Bakanlığı'na bağlansın" dediği öne sürüldü.



-- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hazırlanan bir sonraki KHK ile tüm meslek örgütleri, odalar, borsalar ve kooperatiflerle ilgili de FETÖ taraması yetkisi alacaklarını belirtti. Tüfenkci, "Bu kurumlarda 1,500 FETÖ ile ilişkili yönetici ve görevli olduğu iddia ediliyor" dedi.



-- Tarihi düşüş. Türkiye'ye gelen turist sayısı Haziran'da yüzde 40'lık düşüşle 2.4 milyona geriledi. İlk altı aydaki düşüş yüzde 27'yi aştı.



-- Ukrayna'nın Dnipro kentinin metro ihalesini Limak İnşaat kazandı. 224 milyon euroluk ihale bedelli metro inşaatı 4.5 kilometre olacak ve üç istasyondan oluşacak.



SABAH



-- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: Gülen örgütünün Türkiye'deki başı olan TSK'da bir isim var. Ancak darbe girişiminin Türkiye'deki bir numarası bir asker değil, sivil.



-- Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, FETÖ'cülerle ilgili parti içinde de çalışma başlatılacağını belirterek, "Bize çok sayıda ihbar ulaşıyor. Bunlar da dikkate alınarak bir çalışma başlatılacak" dedi.



-- FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü öncesinde borsada olağanüstü işlemler inceleniyor. Yatırımcıların darbeyi önceden öğrenip öğrenmedikleri soruşturulacak.



-- Emlak Konut Genel Müdür Murat Kurum, (konut satış kampanyasıyla ilgili olarak) "Yüzde 0.70 ve 120 ay vade finans kuruluşlarının altından kalkabileceği bir oran değil. Konut almak isteyenler için tarihi fırsat" dedi.



-- Suriye'de muhalif El Nusra Cephesi, El Kaide'den ayrılarak Fethu'ş Şam adı altında mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.



#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazete oku
8 yıl önce