|

Gazeteler ve gazete manşetleri - 25 Temmuz gazete oku

Gazeteler ve gazete manşetlerini sizler için hazırladık. 25 Temmuz'da hangi gazetenin hangi manşeti attığını öğrenmek ve günün gazetelerini okumak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
08:31 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:46 - 25/07/2016 Pazartesi
Diğer

Gazeteler ve gazete manşetleri haberimizde. Yoğun olan gündemde sizler de olayları takip etmek istiyorsanız online ortamdan gazeteleri inceleyebilirsiniz. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden gazete manşetlerine ulaşabilirsiniz. İşte 25 Temmuz gazete manşetleri...








MİLLİYET



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ı kabul etti. 2.5 saat süren görüşmede darbe girişimi ve YAŞ'a yönelik hazırlıklara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.



-- Standart & Poor's'un not indiriminin hiçbir gerekçesi olmayacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adeta darbecilerle kol kola çalışan güçlerin sabotajlarına rağmen ekonomi rayında işliyor" dedi.



-- Darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında TTNET Bireysel İş Birimi Genel Müdürü Erkan Akdemir ve Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin gözaltına alındı.



-- Yunanistan'a kaçan sekiz Türk askeri, sığınmacı haklarını savunan Yunan hükümetinin karşılaştığı en büyük dış politika sınavı haline geldi. Askerlerin iadesi için kritik konu: Türkiye'de idam cezasının gündeme gelmesi.



-- Suriye'de Beşar Esad rejimi, BM desteğiyle Suriyeli muhaliflerle barış görüşmelerine yeniden başlamaya hazır olduğunu açıkladı.



HÜRRİYET



-- CHP'nin her kesime çağrı yaptığı "Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi" dün AKP'li yöneticilerin de desteğiyle Taksim'de yapıldı.



-- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "ABD'nin de bu darbeyi Gülen'in yaptığını Sayın Obama kendi adını nasıl biliyorsa o kadar bildiğinden eminim. Amerikan istihbaratının bildiğinden eminim" dedi.



-- Maliye Bakanlığı'nın tebliğine göre kapatılan tüm kurum ve kuruluşların mal varlıkları kayıt altına alınacak ve mülkiyetlerindeki binalarda bulunan mallar aynen muhafaza edilecek. Banka ve diğer finans kuruluşlarındaki paraları ise bloke edilerek muhasebe birimlerinin hesabına yatırılacak.



-- Tamamı yenilenebilir kaynaklardan oluşan bir platform kuran Akfen Holding, bu girişimi büyütmek için EBRD ve IFC ile ortaklık sözleşmesi imzaladı. İlk etapta temiz enerjiye 1 milyar dolar yatırım yapacaklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, gelecek başka ortakların da koyacağı paralarla platformu 3-4 milyar dolar hatta daha büyük yenilenebilir enerji platformuna dönüştürmek istediklerini vurguladı.



-- Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde 5-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın toplam maliyetinin yaklaşık 12 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.



SABAH



-- Türkiye meydanlardan ayrılmıyor. Edirne'den Kars'a 81 ilde cuntaya karşı demokrasi nöbeti ilk günkü heyecanla gevşemeden sürüyor.



-- Darbe girişiminden hemen sonra Türkiye'yi not düşürmekle tehdit eden Moody's'in geri adım atacağı belirtiliyor. Yatırım Destek Ajansı Arda Ermut, olumsuz bir karar alınmayacağını belirtti.



-- Hazine, Merkez Bankası, BDDK, SPK ve Bankalar Birliği, uluslararası piyasalara yönelik altı önemli mesaj hazırladı. Beş dev kurum, ekonomide her şeyin yolunda olduğunu dünyaya anlatacak.



-- Ekonomi ve ihracatın lokomotif sektörü otomotiv yılın ilk yarısında hedeflerinden sapmadı. 2016 sonunda üretim ve ihracatta tarihi rekorlar gelecek.



-- Avusturya'nın başkenti Viyana'nın 60 kilometre güneyindeki Weiner Neustadt kenti belediye başkanı Türklerin yoğun olarak bulunduğu kentte Türk bayrağını yasakladı.



HABERTÜRK



-- İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, FETÖ-PKK işbirliğini anlattı: "Sınır geçişlerinde işbirliğine dair telsiz konuşmaları çıktı. Suriye sınırından Türkiye'nin içlerine bomba transferi yapılmış."



-- Kapatılan okul, üniversite, dernek ve vakıfların tüm varlıkları kayıt altına alınırken, doğmuş ve doğacak alacakları usulüne göre tahsil edilecek. Söz konusu kuruluşların borcu ise Hazine'den hiçbir şekilde talep edilemeyecek.



-- OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile sivil şehitler ve başkasına muhtaç kalacak şekilde engelli hale gelenlere verilen tazminatın yaklaşık üç katı ödeme öngörüldü. KHK ile 150,613 lira tazminat kararı alındı.



-- 10 yıldır hiç işlem yapılmayarak zaman aşımına uğrayan banka hesapları arasında şirketler, vakıflar, dernekler, siyasi partiler ile devlet kurumlarına ait hesaplar da bulunuyor. Yapılan çağrılara rağmen 93 milyon lira unutuldu.



-- Darbe girişimi borsayı aşağı çekip faizi yükseltirken BES fonlarına da milyar lirayı aşan zarar verdi. BES fonlarının en büyük kaybı borsada oldu. Faizin yükselmesi de fonların yaklaşık 314 milyon lira erimesi sonucunu doğurdu.




#Gazeteler
#Gazete manşetleri
#Gazete oku
8 yıl önce