|

Gaziantep Valiliği'nden açıklama - Karkamış'a 9 havan mermisi düştü!

Gaziantep Valiliği'nden açıklama yapıldı. Gaziantep'in Karkamış ilçesine Suriye'nin Cerablus kentinden 9 adet havan mermisinin düştüğü bildirildi. Gaziantep'te yaşanan son gelişmeleri ve Valilikten yapılan açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:41 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 21:00 - 23/08/2016 Salı
IHA
Gaziantep Valiliği

, Suriye sınırındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesine, DAEŞ kontrolündeki Cerablus'tan atılan 9 adet havan mermisinin düştüğünü açıkladı.



Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ''Karkamış ilçesiyle Suriye'nin Cerablus şehri arasındaki müşterek sınırın DAEŞ terör örgütü kontrolündeki bölgeden, bugün Karkamış ilçe merkezine 7, sınır hattındaki Yarımca mahallesine 2 olmak üzere toplam 9 adet havan mermisi atılmıştır. Yapılan saldırılarda can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Karkamış ilçe merkezi ile birlikte, sınır hattındaki Öncüler, Türkyurdu, Karanfil, Kıvırcık, Beşkılıç ve Yarımca mahallerinde ikamet eden vatandaşların, can ve mal güvenliği bakımından daha güvenli bölgelerde bulunmaları, İlçede görev yapan kamu görevlilerinin hizmetleri aksatmayacak şekilde 2 gün süreyle idari izinli sayılmaları Valiliğimizce uygun görülmüştür'' denildi.






Suriye'den Gaziantep'in Karkamış ilçesine 9 havan mermisi atılması üzerine Halep kentine bağlı Cerablus bölgesi Fırtına obüsleriyle vuruluyor.



Karkamış'ta Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir cami, taziye evi ve vatandaşlara ait evlere isabet eden havan mermileri can kaybına neden olmadı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus'taki terör örgütü DAEŞ hedeflerini, sınırda konuşlu Fırtına obüsleriyle gün içerisinde aralıklarla ateş altına aldı.



Sınır hattında gün içerisinde yoğunlaşan saldırıların ardından Karkamış Belediyesi tarafından hoparlörlerden yapılan anonslarda vatandaşlar, gerekmedikçe sınır hattına yaklaşmamaları ve güvenli yerlerde kalmaları konusunda uyarıldı. Bunun üzerine ilçe sakinlerinin bir kısmı Karkamış Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından tahsis edilen araçlarla Nizip ve Gaziantep'e gönderildi.



Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgeden ilçe merkezine havan mermisi atıldığını söyledi.



Bir süredir atılan havan mermilerinin genellikle sınırdaki boş araziye düştüğünü ancak bugün şehir merkezinin isabet aldığını belirten Kocaaslan, "Belediye hoparlörlerinden vatandaşa gerekmedikçe evlerini terk etmemeleri ve acil durumlar haricinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarı yaptık. Bunun üzerine bazı vatandaşlar bir süreliğine akrabalarının yanına gitmek istediğini ifade etti. Biz de gerekli kolaylığı sağladık ve kendilerine araç tahsis ettik. Şu saatlerde çatışma sesi yok, ancak tespit edilen DAEŞ hedefleri askeri birliklerimiz tarafından ateş altına alınıyor." ifadelerini kullandı.




Suriye sınırına sahra hastanesi kuruldu


Askeri hareketliliğin yaşandığı Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Suriye sınırına sahra hastanesi kuruldu.


Gaziantep 5. Zırhlı Tugayı ve Şanlıurfadaki 20. Zırhlı Tugayı'ndan tank, fırtına obüsü, zırhlı araç ve mühimmat sevkiyatının yapıldığı Gaziantep'in Karkamış ilçesinde askeri hareketlilik sürüyor. Suriye'nin Cerablus kenti karşısında bulunan Karkamış'taki askeri yığınağın yanı sıra Suriye sınırının sıfır noktasına sahra hastanesi kuruldu. AFAD ve Kızılay tarafından sınırdaki Soylu Mahallesi'ndeki sosyal tesise ve tesis etrafına kurulan çadırlar, hastane araç gereç ve donanımları ile donatıldı. Sınır bölgesinde AFAD ve Kızılay'a bağlı birçok konteyner ve onlarca ambulansta sahra hastanesinde bekletiliyor


Öte yandan akşam saatlerinde yapılan uyarılarla ilçenin boşaltılmasına başlanıldı.


#Gaziantep Valiliği
#gaziantep
#Karkamış
#Suriye
#Cerablus
#Havan mermisi
8 yıl önce