|

Gaziantep'te fırtına çatıları uçurdu-Antep hava durumu

Gaziantep Nizip ilçesinde etkili olan fırtına, bazı evlerin çatısının uçmasına neden oldu. Gaziantep hava durumu tahminlerini haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
16:56 - 21/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:13 - 21/06/2017 Çarşamba
AA
Gaziantep'te fırtına çatıları uçurdu
Gaziantep'te fırtına çatıları uçurdu

Gaziantep Nizip ilçesinde etkili olan fırtına, bazı evlerin çatısının uçmasına neden oldu. İlçe merkezinde öğleden sonra yağmurla başlayan ve zamanla etkisini artıran fırtına nedeniyle Mimar Sinan Mahallesi Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı'ndaki 2 apartmanın çatısı uçtu.


Çevrede park halindeki araçların üzerine düşen parçalar hasara yol açtı. Bulvarda trafiğin aksamasına neden olan parçalar, vatandaşların ihbarı üzerine polis ve itfaiye ekiplerince kaldırıldı. Temizlik ekiplerinin çalışmasının ardından bulvar yeniden araç trafiğine açıldı.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, İstanbul, Çankırı, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Antalya ve Mersin'in iç kesimleri, Kırklareli'nin doğu, Ankara'nın kuzey ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun'un doğu, Ordu'nun batı ilçeleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Samsun'un doğu, Ordu'nun batı ilçeleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#fırtına
#Gaziantep
#Nizip
#hava durumu
7 yıl önce