|

Gebelikte (hamilelikte) oruç tutulabilir mi?

Gebelikte (hamilelikte) oruç tutulabilir mi? sorusu hamile kadınlar tarafından merak konusu. Ramazan ayının gelişiyle oruç ile ilgili fıkhi meselelerde sıkça konuşuluyor. Peki Gebelikte oruç tutulabilir mi? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
14:48 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:24 - 17/05/2018 Perşembe
Diğer
Gebelikte (hamilelikte) oruç tutulabilir mi? sorusunun yanıtı haberimizde.
Gebelikte (hamilelikte) oruç tutulabilir mi? sorusunun yanıtı haberimizde.

Gebelikte (hamilelikte) oruç tutulabilir mi? sorusunun yanıtı haberimizde. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından edinilen bilgilere göre hamilelikte oruç tutulabilir mi? İşte ayrıntılar..

Gebelikte (hamilelikte) oruç tutulabilir mi?

Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları halinde oruç tutmayabilirler Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır. Kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise hamile ve çocuk emziren anne oruç tutabilir. Bu konuda alanında uzman bir hekime danışılması uygun olur. Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan bayanlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler.


#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Oruç fıkhı
6 yıl önce