|

Gençlerbirliği yönetiminde, görev dağılımı belli oldu-Spor haberleri

Gençlerbirliği'nin yeni yönetim kurulu ilk toplantısını, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'ndeki kulüp binasında gerçekleştirdi.

Yeni Şafak
21:03 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:00 - 20/02/2017 Pazartesi
AA
Gençlerbirliği yönetiminde, görev dağılımı belli oldu
Gençlerbirliği yönetiminde, görev dağılımı belli oldu

Gençlerbirliği'nin yeni yönetim kurulu ilk toplantısını, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'ndeki kulüp binasında gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklama yapan kulüp basın sözcüsü Hakan Kaynar, görevlendirmeler ve toplantı hakkında bilgi vererek, "Duayen başkanımız İlhan Cavcav'ı onursal başkan olarak seçerken, Murat Cavcav'ı da başkan olarak seçtik." dedi.



Toplantıda asil ve yedek üyelerin bir arada olduğu bir görev dağılımı planlaması yaptıklarını dile getiren Kaynar, "Biz de bir futbol kulübü gibi, birbirine destek olacak ya da birlikte çalışacak birimler ve isimler üzerinde karar kıldık." ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği'nin yeni yönetiminde görev dağılımı şöyle:

Başkan: Murat Cavcav


Başkan vekili: Arif Ölmez


Genel sekreter: Sinan Gürsoy


Mali işlerden sorumlu asbaşkan: Murat Yıldız


İdari işlerden sorumlu asbaşkan: Arda Çakmak


Teknik işlerden sorumlu asbaşkan: Sertaç Muratal


Sosyal işlerden sorumlu asbaşkan: Şahin Kartal


Amatör branşlardan sorumlu asbaşkan: Merdan Hürmeydan


Basın-medya ve halkla ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi: Hakan Kaynar


Taraftardan ve stattan sorumlu yönetim kurulu üyeleri: Cem Kaya ve Canpolat Aras


Altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyeleri: Kerem Doğan ve İsmail Özkan


Sayman: Hıfzı Kuruşa


İstanbul temsilciliğinden sorumlu yönetim kurulu üyeleri: Murat İşçan ve Kemal Yurttakalan


Dış ilişkiler ve yerel yönetimlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi: Bülent Üstündağ


Tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyeleri: Murat Öngelen ve Mete Aysal


İcra kurulu üyeleri: Aykut Akalın ve Mehmet Emin Gür



Gençlerbirliği'nde Murat Cavcav başkanlığa seçildi- Gençlerbirliği Kulübünün olağanüstü genel kurulunda Murat Cavcav başkanlığa seçildi. Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda tek aday olan, hayatını kaybeden efsane başkan İlhan Cavcav'ın oğlu Murat Cavcav, bin 550 delegenin 874'ünün katıldığı genel kurulda 708 oyla başkanlığa getirildi.



Murat Cavcav, 38 yıl başkanlık yapan babası İlhan Cavcav'dan sonra kırmızı-siyahlı kulübün başkanı oldu. Cavcav başkanlığında seçilen yönetim kurulunda; Murat Yıldız, Murat İşcan, Arda Çakmak, Arif Ölmez, Merdan Hürmeydan, Hıfzı Kuruşa, Kerem Doğan, Sinan Gürsoy, Şahin Kartal, Osman Kaçar, Sertaç Muratal, Mehmet Gür, Aykut Akalın, Hakan Kaynar, Cem Şükrü Kaya, İsmail Özkan, Kemal Yurttakalan ve Bülent Üstündağ yer aldı.



- "Gençlerbirliği'nin muradı olmak istiyorum" Cavcav, faaliyet ve yönetim kurulu raporlarının ibrasının ardından genel kurulda oy verme işleminden önce bir konuşma yaptı. Konuşması esnasında duygulandığı gözlenen Murat Cavcav, geçen ay hem cami̇a hem de ai̇le olarak acı dolu günler yaşadıklarını belirterek, "22 Ocak'ta babamı kaybettim. Kırk yıllık başkanımızı, Türk futbol duayeni̇ İlhan Cavcav'ı kaybettik. Bugün burada gördüğüm bi̇rçok si̇ma bizimleydi. Kötü günümüzde bi̇zi̇ yalnız bırakmadınız, acımızı paylaştınız. Ai̇lem adına hepi̇ni̇ze teşekkür edi̇yorum." dedi.



Gençlerbirliği'nin Türki̇ye'ni̇n en başarılı kulüplerinden bi̇ri̇ olduğunu ve 1989 yılından beri̇ Süper Li̇g'de mücadele ettiğini vurgulayan Cavcav, "28 yıldır Süper Lig'de aralıksız mücadele eden beş takımdan biriyiz. Ankara'yı bunca yıldır futbolda en üst düzeyde temsil ettik. Gençlerbi̇rliği bugünlere kolay gelmedi. Eğer Gençlerbi̇rli̇ği̇ bugün buradaysa hakkını verelim, İlhan Cavcav sayesindedir. İlhan Cavcav Gençlerbirliği'ni nereden aldı, nereye getirdi. Şahi̇tleri̇ sizlersiniz." ifadelerini kullandı.



İlhan Cavcav kırmızı-siyahlı kulüpte başkanlığa başladığında kendisinin 15 yaşında olduğunu aktaran Murat Cavcav, şöyle devam etti: "O günleri çok net hatırlıyorum. Maçtan önce kampa girecek yer yok. Bahçelievler'de bir evimiz vardı. Oturduğumuz evi maçtan önce dinlensinler diye futbolculara tahsis etti. Takımın antrenman yapacağı sabit yer bile yoktu. Ankara'da oradan oraya dolaşırdı. İlhan Cavcav kapı kapı gezdi. Dönemi̇n cumhurbaşkanına, bakanlarına, belediye başkanlarına gitti. Gecesini gündüzüne kattı ve kulüp iki küçük odadan çıkıp bugünkü tesislerine kavuştu."



Başkent ekibinin 1980'lerde herkese borcu olduğunu ancak bugün borcunun bulunmadığını ifade eden Cavcav, "Hatta kasada mevcudumuz var. Çünkü biz gençleri kazanıyoruz, yetenekleri keşfediyoruz, onlar da kazanıyor, bi̇z de kazanıyoruz. Bu tıkır tıkır işleyen bir sistem, başkanımızın kurduğu bi̇r sistem. İlhan Cavcav'ın sistemi sayesinde bugün, Gençlerbirliği kimseye muhtaç değildir." diye konuştu.



Kırmızı-siyahlı ekibin alt yapısının futbolcu fabrikası olmaya devam edeceğini vurgulayan Murat Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı: "Geleceğimizin tek garantisi var, o da altyapımızdır. Biz gençleri kazanacağız. Bi̇z onlara katkı sunacağız, onlar da bize. Futbolcu yetiştireceğiz, yetenek keşfedeceğiz. İlhan Cavcav'dan bunu öğrendik, aynen devam edeceğiz. İlhan Cavcav, Gençlerbirliği'ne kendini adadı, hayatını verdi. 80 yaşındaydı, kalp ameliyatı oldu, 2 ay sonra tribündeydi. Daha bu sezon, eksi 10 derecede Ankara ayazında maç izledi. O müthiş bi̇r tecrübeydi. Ben onun tecrübesine hemen sahip olamam, bu kolay değil ama onun ilkelerine sahibim. Gençlerbirliği'nde büyüdüm. 35 yıldır kulüp üyesiyim. 16 yıldır Gençlerbirliğiyöneticisiyim. Gençlerbirliği'ne ait her sahaya, her masaya, her kuruşa gözüm gibi bakacağım. Hedefi̇mi̇z her sezon ilk 5 takımın arasına girmek, ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmektir. Bu çınar hepimizin, bu gençler hepimizin gençleridir. Bense gençlerin, Gençlerbirliği'nin muradı olmak istiyorum. Gençlerbirliği'nin muradı ise başarılı olmak, gençlere faydalı olmak ama elbette bir gün şampiyon olmaktır."



#basın sözcüsü Hakan Kaynar
#Gençlerbirliği
#Görev dağılımı
#SÜPERLİG
7 yıl önce
default-profile-img