|

Böbreklerinin iflas ettiğini böyle öğrendi

Adıyaman'da bir iş başvurusu için aile hekimine giderek sağlık raporu alan 25 yaşındaki Mehmet Ürkmez, her iki böbreğinin de iflas ettiğini öğrendi. Sağlık durumunu öğrenince dünyasının başına yıkıldığını söyleyen Ürkmez, yaşamak istediğini belirtti. Babası ise maddi durumlarının yeterli olmadığını ve bu nedenle de yardım beklediklerini ifade etti.

Yeni Şafak
15:46 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 12:51 - 19/07/2016 Salı
IHA
25 yaşındaki genç sağlık durumunu öğrenince çok üzüldüğünü söyledi.
25 yaşındaki genç sağlık durumunu öğrenince çok üzüldüğünü söyledi.

Bir iş başvurusunda bulunmak için aile hekimine giderek sağlık raporu almak isteyen 25 yaşındaki Mehmet Ürkmez, kendisine verilen sağlık raporunda her iki böbreğinin iflas ettiğini öğrendi. Her iki böbreğinin iflas ettiğini öğrenen Mehmet Ürkmez ne yapacağını şaşırarak durumu ailesine anlattı. Ailesiyle beraber Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Mehmet Ürkmez, durumunun ciddi olması dolayısıyla Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Mehmet Ürkmez, buradaki doktorların yaptığı tetkikler sonucunda Ürkmez'in ya diyalize ya da böbrek naklinin yapılması gerektiği belirtildi.



Maddi durumları yeterli değil


Maddi durumlarının oldukça kötü olduğunu ve yetkililerden yardım beklediklerini belirten Mehmet Ürkmez'in babası Ramazan Ürkmez, “ Benim maddi durumum hiç yok. Çarşıda, semt pazarlarında tavla üzerinde sebze satan bir insanım. Yeşil Karttan başka bir sağlık güvencemiz ya da kenarda köşede olan bir birikimimiz yok. Çocuğum iş başvurusunda bulunmak için aile hekimine gidiyor ve her iki böbreğinin iflas ettiğini söylüyorlar. Gelip bana söyledi. Ben kaç gündür uyku yüzü görmüyorum. Ne yapacağımı nereye gideceğimi şaşırdım. Devlet büyüklerimizden ve ilgili yerlerden yardım bekliyoruz. Allah için sesimizi duyun, çaresiz bir şekilde bekliyoruz. Oğlum daha 25 yaşında ve gözlerimin önünde eriyip gidiyor" şeklinde konuştu.



'Dünyam başıma yıkıldı'


Her iki böbreğinin iflas ettiğini öğrenmesiyle büyük bir şok yaşadığını vurgulayan 25 yaşındaki Mehmet Ürkmez ise, “ İş


başvurusu için aldığım sağlık raporuyla her iki böbreğimin iflas ettiğini öğrendim ve dünyam başıma yıkıldı. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum. Allah aşkına bana yardım edin. Bugüne kadar hiçbir rahatsızlığım yokken böyle bir durumla karşı karşıya gelmem beni adeta öldürdü bitirdi. Devlet büyüklerimizden Adıyaman'ımızın önde gelenlerinden Adıyaman Valimiz Abdullah Erin'den yardım istiyorum. Ben ölmek değil yaşamak istiyorum" diye konuştu.

#Mehmet Ürkmez
#Adıyaman
#Böbrek yetmezliği
8 yıl önce