|

Hainler ambulansları da talan etti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, yaralıları almaya giden ambulansların da hedef alındığı ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki yaralıları almak için bölgeye gittiklerini söyleyen Sinem Çınar, darbeci askerlerin orada sağlık çalışanlarına da ateş ettiğini söyledi. Çınar, bazı yaralıların ambulanslar müdahale edemediği için hayatlarını kaybettiğini ifade etti.

Yeni Şafak
12:24 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 12:25 - 22/07/2016 Cuma
AA
Hain askerlerin  açtığı ateş sonucu ambulanslar zarar gördü.
Hain askerlerin açtığı ateş sonucu ambulanslar zarar gördü.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, yaralıları almaya giden ambulansların da

hedef

alındığı ortaya çıktı.Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki yaralılara müdahaleye giden sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu ambulanslara saldırıldığı belirlendi.



Darbe girişiminde bulunan FETÖ üyesi askerler tarafından gerçekleştirilen saldılar sırasında, Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresindeki yaralıları almaya giden 9 ambulans zarar gördü. Ambulansların bazıları ağır silahlarla taranırken, bir kısmı da zırhlı araçlar tarafından hasara uğratıldı.



Sağlık ekiplerine ateş ettiler


Darbe girişimini engellemeye çalışanlardan 17 yaşındaki lise öğrencisi Sinem Çınar, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde toplanan vatandaşların darbeci askerler tarafından vurulduğu anları anlattı. Yaralılara müdahalede bulunmak için olay yerine sağlık ekipleri ve ambulansların geldiğini belirten Çınar, darbeci askerlerin onlara da

ateş

ettiğini söyledi.



Çınar, "Ambulanslardan, 'Bizi de mi vuracaksınız, yaralıları alacağız' anonsları yapılıyordu. Buna rağmen ambulanslar hedef alındı. Yaralıların alınmasına müsaade edilmedi." diye konuştu.






Yaralılara müdahale edilemedi


Sinem Çınar, ambulansların bulunduğu bölgeye

ateş

edilmesi nedeniyle sağlık görevlilerinin yaralılara müdahale edemediğini bu nedenle de bazılarının olay yerinde hayatını kaybettiğini bildirdi.Yaralılara müdahalede bulunmak için olay yerine sağlık ekipleri ve ambulansların geldiğini belirten Çınar, darbeci askerlerin onlara da

ateş

ettiğini söyledi.



Çınar, "Ambulanslardan, 'Bizi de mi vuracaksınız, yaralıları alacağız' anonsları yapılıyordu. Buna rağmen ambulanslar hedef alındı. Yaralıların alınmasına müsaade edilmedi." diye konuştu. Sinem Çınar, ambulansların bulunduğu bölgeye

ateş

edilmesi nedeniyle sağlık görevlilerinin yaralılara müdahale edemediğini bu nedenle de bazılarının olay yerinde hayatını kaybettiğini bildirdi.



Bu arada, uluslar arası hukuk da acımasızlığın ve öldürme eylemlerinin kitleselleştiği savaş ortamlarında bile sivillere ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırıları suç kabul ediyor.

FETÖ'cü hastanede istifalar başladı


#FETÖ
#15 Temmuz
#Sinem Çınar
8 yıl önce