|

Her bin bebekten üçünde görülüyor

Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, spina bifidanın multidisipliner bir hastalık olduğunu belirterek, Türkiye'de her bin doğumdan üçünde görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Pişkin, spina bifidayı ebeliğin erken döneminde kapanması gereken omuriliği kaplayan zarın kapanmaması olarak tanımladı.

Yeni Şafak
17:45 - 15/07/2016 Cuma
Güncelleme: 17:50 - 15/07/2016 Cuma
AA

Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Türkiye Spina Bifida Derneği ile üniversitenin iş birliğinde düzenlenen 13. Spina Bifida Kongresi'nde yaptığı konuşmada, spina bifidanın "gebeliğin erken döneminde kapanması gereken omuriliği kaplayan zarın kapanmaması" olarak tanımlandığını söyledi. Hastalığın az bilindiğini belirten Prof. Dr. Pişkin, Türkiye'de her bin doğumdan üçünün spina bifidalı olduğunu aktardı.



Gebelikten önce tedbir alın


TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Başkanı ve Türkiye Spina Bifida Derneği Edirne Temsilcisi Doç. Dr. Neşe Özkayın da "Genellikle kalıtım ve çevresel faktörlerin etkisi olduğu tahmin ediliyor. Yeni doğan bebekte tespit edilen spina bifida tedavi edilmediğinde organ kayıpları ve felce neden oluyor. Bu hastalık annedeki folik asit eksikliğinden de kaynaklanmaktadır. Özellikle anne adayı kontrollü şekilde gebe kalmalı ve hekim kontrolünde bu folik asit almalıdır." dedi.




#Trakya Üniversitesi
#Süleyman Pişkin
#Spina Bifida
8 yıl önce
default-profile-img