|

Parmakları uyuştu diye gittiği hastaneden felç çıktı

Ataşehir’de yaşamını sürdüren boyacı ustası Mehmet Ali Uysal, iddiaya göre parmaklarındaki uyuşma nedeniyle gittiği hastanede olduğu ameliyatın ardından felç oldu. İlk ameliyatının ardından bir saat geçtikten sonra “Eksik işlem yapmışım” diyen doktoru tarafından tekrar ameliyata alınan Mehmet Ali Uysal, ameliyat edildiği 2014 yılından bu yana yatağa bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Yeni Şafak
10:42 - 29/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:46 - 29/07/2017 Cumartesi
IHA
Parmakları uyuştu diye gittiği hastaneden felç çıktı.
Parmakları uyuştu diye gittiği hastaneden felç çıktı.
Ataşehir’de yaşamını sürdüren boyacı ustası Mehmet Ali Uysal, 2014 yılında kendi evinin boyasını yaparken parmaklarında uyuşma hissederek doktora başvurdu. Mehmet Ali Uysal yaşadığı sağlık sorununun hemen ardından aralarında özel hastanelerinde bulunduğu bir çok hastaneye giderek muayene oldu. Başvurduğu hastaneler sinir sıkışması olduğunu belirterek ameliyat olmasını önerdi. Son olarak Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden ve burada çekilen tomografinin ardından yine ameliyat olması gerektiği belirtilen Mehmet Ali Uysal, Üsküdar Devlet Hastanesi’nde E.Y isimli doktora yönlendirildi.

Bir gün sonra ameliyata alındı

Hastaneye kısa sürede yatışı yapılan Mehmet Ali Uysal, bir gün sonra ameliyata alındı. Uysal’a kapalı ameliyat yapılacağı ve kolay bir ameliyat olduğu belirtildi ama işlem açık ameliyat olarak uygulandı. Ameliyat doktorun verdiği bilgilere göre başarılı geçti ancak Mehmet Ali Uysal, “Eksik işlem yaptım” denilerek doktoru tarafından bir gün sonra yeniden ameliyata alındı. Uysal bu ameliyatlardan çıktıktan sonra 3 ay boyunca yüksek ateşle hastanede kaldı. Ameliyatların başarılı olmadığı ise Mehmet Ali Uysal’ın felç olması ile ortaya çıktı. Uysal’ın boynundan aşağısı ameliyatın hemen ardından felç oldu.

3 yıldır yatağa bağlı

Mehmet Ali Uysal,“Doktor bize acil ameliyatlık acilen yatmanız gerekiyor dedi. 1 gün yatırır çıkarırım ameliyatın 1- 1.5 saat sürer dedi. Yoksa ayağın takılır düşersin dışarıda boynundan aşağısı felç olur kurtaramam dedi. Sabah 07:00’de hastaneye gittik. Öğleden sonra ameliyata girdik. Ameliyattan sonra yoğun bakımdan çıktıktan sonra kollarım çalışıyordu ayaklarımı hissetmiyordum. Yatağa servise aldılar bizi. Aynı gün tekrar ameliyata aldılar bir şeyi eksik görmüşüz diye. Ameliyattan çıktım. Ateşlenmeye başladım ben. Gözlerimi açamıyordum. Başım ağrıyordu. Ağrı kesiciler ve serumlar taktılar. Boynumdaki sıvı kaçağıymış, sürekli yalan söylüyorlar bize. Şu gün bugün iyileşeceksin diyor. Ödem alacağım diyerek ameliyat haneye götürdü. Sıvı kaçağını aldı. 3 ay 5 gün hastanede kaldım” ifadelerini kullandı.

Yapılan ameliyatların ardından felç olan Mehmet Ali Uysal, hukuki süreç başlattıklarını ifade ederek, yargı sürecinde bir mesafe kat edemediklerinden yakındı. Uysal, “Dava açtık ama ilerlemiyor. Bilirkişi doktor hatası yok diyor. Kaymakamlık soruşturmaya izin vermiyor” dedi.
#Felç
#İnme
7 yıl önce