|

Gram altın düşüşle başladı! Çeyrek altın ne kadar?

Gram altın haftaya düşüşle başladı. Çeyrek altın fiyatı, gram altın, tam ve yarım altın fiyatı ne kadar? sorusu yaz ayının sonuna gelinmesiyle merak ediliyor. Analistlere göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referandum kararının bölgedeki jeopolitik riski artırdığını söyledi. Peki 25 Eylül çeyrek altın ve gram altın ne kadar? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
10:23 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:35 - 25/09/2017 Pazartesi
AA
Gram altın ve çeyrek altın ne kadar? sorusunun yanıtı haberimizde.
Gram altın ve çeyrek altın ne kadar? sorusunun yanıtı haberimizde.

Gram altın ve çeyrek altın ne kadar? sorusunun yanıtı haberimizde. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referandum kararının altın piyasasının nasıl etkileyeceği merak edilirken altın haftaya düşüşle başladı. Analistlere göre, IKBY referandum kararı riskide beraberinde getirdiğini belirtti. Peki 25 Eylül altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatı ne kadar?

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 145,9 lira seviyesinde dengelendi.

Cuma günü 146,1 seviyelerine kadar yükselen gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,25 artışla 145,8 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,07 azalışla 145,9 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 240 lira, Cumhuriyet altını da 977 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise 2 haftalık düşüşünü bu haftaya da taşımasının ardından şu dakikalarda yüzde 0,42 azalışla 1.292,36 dolardan alıcı buluyor.

Finans Analisti İslam Memiş, geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararından sonra düşüş trendine giren altın fiyatlarının, yeni haftaya da değer kaybıyla başladığını ifade ederek, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referandum kararının bölgedeki jeopolitik riski artırdığını söyledi.

Dolar/TL'deki yukarı yönlü hareketlerin altının gram fiyatında yükselişlere neden olduğunu belirten Memiş, teknik açıdan altının gram fiyatında 145,2 liranın destek, 146,2 liranın ise direnç olarak izleneceğini kaydetti.

#Altın
#Altın fiyatları
#Altın ne kadar
#Çeyrek altın
#Piyasalar
6 yıl önce
default-profile-img