|

İTÜ madenciliği yer altına indiriyor

İstanbul Teknik Üniversitesi hayata geçireceği Bilim Toplum Parkları Projesi ile toplumun tüm kesimlerine yerin 25 metre altında müze ve galerileri dolaşma imkanı sunuyor.

İstihbarat
00:00 - 29/01/2013 Salı
Güncelleme: 09:44 - 29/01/2013 Salı
Yeni Şafak
İTÜ madenciliği yer altına indiriyor
İTÜ madenciliği yer altına indiriyor

İstanbul Teknik Üniversitdesi (İTÜ), hayata geçireceği Bilim-Toplum Parkları projesi ile bir ilke imza atacak. Proje sayesinde ilköğretim öğrencileri dâhil toplumun tüm kesimleri yerin 25 metre altında müze ve galerileri dolaşabilecek, madencilik konusunda bilgi alabilecek.

Projesi Maden Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Kuzu tarafından hazırlanan yer altı müzesinin hızla ilerleyen galeri etabı sekiz ayda tamamlanacak. Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mine İnceoğlu''nun projelendirdiği yer üstü binası ile birlikte projenin iki yılda tamamlanarak devreye girmesi planlanıyor. Yer altı müzesi ve galerinin yapımı madenci kuruluşların destekleri ile yürütülüyor.

Bina içinde madencilikle ilgi DVD ve VCD gösterimlerinin yapılacağı 100 kişilik bir salon, yarı değerli taşlar ve taşlardan yapılmış hediyelik ürünler, yayınlar, ayrıca galeriye inmek için gerekli madenci donanımları olan lamba, baret, çizme satışının yapılacağı iki mağaza da yer alacak.

11 yıl önce