|

-22’de operasyon

Ağır kış koşullarında TSK’nın imkan ve kabiliyetlerinin denendiği tatbikatta bin 378 personel görev yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2017 Friday
Güncelleme: 05:50 - 17/02/2017 Friday
Yeni Şafak
Ordu'da, -22’de operasyon.
Ordu'da, -22’de operasyon.

Ordu'da dondurucu soğukta vatan savunması yapan Mesudiye Asayiş Komando Bölüğü ile Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat birlikleri, kırsal alanları didik didik tarayarak teröristlere göz açtırmıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 22 derece olarak ölçüldüğü Mesudiye'de bölücü terör örgütünün barınma amaçlı sızma yapabileceği ihbarını alan güvenlik güçleri bölgede arazi arama-tarama faaliyetlerini sürdürüyor.



Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Sabah saatlerinde başlayan, gece geç saatlere kadar süren ve nefes kesen operasyonlarda, güvenlik güçleri Karadeniz'de teröre geçit verilmeyeceğini bir kez daha göstermiş oldu” dedi.



VATANDAŞA İHBAR ÇAĞRISI


Tokat'ta da Jandarma ekipleri, eksi 10 derecede kırsal alanda PKK'ya yönelik operasyon yürütüyor. PKK'nın kış üstlenmesini önlemek için ekipler, Ordu ve Sivas sınırında yaylalarda gece gündüz operasyon yapıyor. Asker ayrıca Almus, Reşadiye ve Başçiftlik kırsalından tam teçhizatlı arama tarama faaliyetleri gerçekleştiriyor.



Terör örgütü mensuplarının kullanabileceği sığınak, barınak, depo ve yasadışı malzemelerin tespiti ve imhası ile yayla evlerinin kontrolü maksadıyla sürdürelen operasyonların devam edeceği öğrenildi. Askerler, bölgedeki vatandaşları da uyararak şüphelendikleri kişi veya araçları ihbar etmelerini istiyor.


#TSK
#PKK
7 years ago