|

1 gecede 200 bin palamut

Zonguldaklı balıkçılar, bir gecede yaklaşık 200 bin palamut avladı. Balıkçı Pamuk, “Gırgırımla bin 500 kasa yani 22 bin palamut yakaladım. Son 10 yıldır ilk kez böyle bolluk yaşıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:24 - 20/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde önceki gece denize açılan Karadenizli balıkçılar, sabah Bozhane Limanı'na yaklaşık 200 bin adet palamutla döndü. Av yasağının sona ermesinin ardından 1 Eylül'de denize açılan balıkçılar, son günlerde kasalarını palamutla dolduruyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen balıkçıların da avlandığı Ereğli ilçesinde bir gecede yakalanan yaklaşık 200 bin adet palamut, kamyonlara yüklenerek başta Ankara, İstanbul ve Trabzon olmak üzere pek çok kente gönderilmeye başlandı. Ereğli'de bir balıkçı firmasının sahibi Engin Aydın, gece saatlerinde Ereğli Limanı'ndan açılan balıkçı gırgırlarının, sabah saatlerinde binlerce palamut avlayarak döndüğünü söyledi.



KASTAMONU'DA DA BOLLUK


Sezonun bereketli geçtiğini ifade eden, 40 yıldır balıkçılık yapan Nurettin Pamuk da “Sezon bereketli geçtikçe halkımız da ucuza balık yiyor. Açıkça belirteyim ki son 10 yıldır ilk kez böyle bir bolluk yaşıyoruz. Ben de gece açıldığım gırgırım ile bin 500


kasa yani yaklaşık 22 bin palamut ile döndüm.” diye konuştu. Kastamonu'nun Abana ilçesinde ve Bozkurt'un İlişi köyünde 'gırgır ve voli' tekneleriyle deniz açılan balıkçılar da bol miktarda palamut avladı.


#Zonguldak
#Balıkçı Pamuk
#Trabzon
8 yıl önce