|

10 Bin genç Sarıkamış'ta yürüyecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yıl dönümünde, 2-4 Ocak tarihlerinde Sarıkamış'ta anma programı düzenleyecek. Programa yaklaşık 10 bin gencin katılması hedefleniyor. Aynı zamanda programa, her ilden birer genç edebiyat ve tarih öğretmeni davet edilerek 162 öğretmene, yerinde canlı tarih paneli verilecek.

Yeni Şafak
12:55 - 1/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:00 - 1/01/2015 Perşembe
AA

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, gençlerin tarih bilincini artırmak ve vatan savunmasında çekilen sıkıntıları yerinde görmeleri amacıyla, "Asımın Nesli, Asrın Yürüyüşünde, Gök Allahu Ekber, Yer Allahu Ekber" sloganıyla gerçekleştirilecek programa, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri koordinesinde yaklaşık 10 bin gencin katılması hedefleniyor.


Aynı zamanda programa, her ilden birer genç edebiyat ve tarih öğretmeni davet edilerek 162 öğretmene, yerinde canlı tarih paneli verilecek. Programa, izcilik, dağcılık, judo, kayak, kızak, geleneksel türk sporları ve atletizm federasyonlarından da katılım sağlanacak.


"Sarıkamış destanı, kardeşliğimizin destanıdır"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milleti millet yapan en önemli değerin tarih olduğunu belirterek, Türklerin dünya üzerinde bu bilince sahip ender milletler arasında olduğunu kaydetti. 


Türkiye'nin geçmişiyle gurur duyan bir nesle sahip olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç'ın, açıklamada şu görüşlerine yer verildi:


"Milletimizin hamurunda var olan tarih bilincini, yeni kuşaklara aktarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Adını tarihe altın harflerle kazıyan ecdadımızın geride bıraktığı şanlı geçmişe sırtımızı dayayarak, aldığımız güç ve moralle, ilhamla geleceğe emin adımlarla koşmak için projeler üretiyoruz. Gazi Mustafa Kemal'in cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize milli tarih bilincini aşılamak için çalışıyoruz." 


Bakan Kılıç, ülke gençliğinin aziz şehitlerin yazdığı bu destana sahip çıkacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:


"Bu destan, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin destanıdır. Kardeşliğimizi anlamayanlar, kardeşliğimizi bozmak, tahrip etmek, özellikle burada gayret gösterenler, Sarıkamış'a gelsin buradaki şehitliklerimizi görsünler. Aziz şehitlerimizin hatırası önünde kendileriyle ve şehitlerimizle baş başa kaldıklarında, onların da bu toprakların mayasını anlayacaklarına inanıyorum. Çünkü burada yatanlar İstanbullu, Karslı, Adanalı Samsunlu, İzmirli, Ağrılı… Hepsi bu toprağın çocukları, hepsi birbirinin kardeşi."

#sarıkamış
#allahu ekber
#sarıkamış harekatı
#anma programı
#gençlik ve spor bakanlığı
#şehit
9 yıl önce
default-profile-img