|

12 Aralık Sabah Raporu

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş,TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Altay'ın kendisine verdiği belgeleri yırtarak, "TBMM, FETÖ'nün gönderdiği bu evrakları savunmamalı" tepkisini gösterdi.ABD'nin California eyaletindeki yaklaşık 930 kilometrekarelik alanda etkili yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın, ABD tarihinin en büyük yangınlarından biri olarak nitelendiriliyor.

Yeni Şafak
09:10 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 09:23 - 12/12/2017 Salı
Yeni Şafak
New York'un yüz ölçümü kadar bir alanda etkili olan yangın etkisini artırıyor.
New York'un yüz ölçümü kadar bir alanda etkili olan yangın etkisini artırıyor.

Türkiye ve dünya gündeminde akşam ve gece saatlerinde yaşanan önemli gelişmelere dair kısa başlıklar:

Meclis kürsüsünde CHP'nin belgelerini yırttı

TBMM Genel Kurulunda, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "yurt dışı para transferi" iddialarına ilişkin belgeler tartışmalara neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, kürsüde CHP Grup Başkanvekili Altay'ın kendisine verdiği belgeleri yırtarak, "TBMM FETÖ'nün gönderdiği bu evrakları savunmamalı" ifadesini kullandı.

Erdoğan-Putin zirvesi gerçekleşti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya geldi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin skandal Kudüs kararına ilişkin, "Sayın Putin'le benzer yaklaşımlar içinde olduğumuzu gördük, bu konudaki temaslarımızı sürdürme hususunda mutabık kaldık" dedi. Putin, ise " Kudüs'ün statüsü İsrail ile Filistin arasında doğrudan temaslarla ele alınmalıdır" şeklinde konuştu.

ABD alev alev

ABD'nin California eyaletindeki yaklaşık 930 kilometrekarelik alanda etkili yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. New York'un yüz ölçümü kadar bir alanda etkili olan yangın, ABD tarihinin en büyük yangınlarından biri olarak nitelendiriliyor.

Sınıra yakın bölge yine sallandı

İran'nın batısında 5.4 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin merkez üssü olan Süleymaniye ve Halepçe'de herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

#Sabah Raporu
6 yıl önce