|

12’nin şifresi çözüldü

Halit Karabulut yanlışlıkla, gerçek hedef Sait Tatu ise bir yıl sonra öldürüldü. Babalarını Ramazan'ın 12. günü vuran Tatu’yu yine Ramazan'ın 12'sinde öldüren zanlılar yakalandı. Ölen Karabulut’un eşi Aynur Karabulut, “Kan davası bizi yaktı” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 15/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:59 - 14/01/2015 Çarşamba
Diğer
Düzce’nin Cumayeri ilçesinde, önceki yıl katledilen Halit Karabulut’un, kan davası nedeniyle bir yıl sonra yine Ramazan’ın 12. günü öldürülen komşusu Sait Tatu sanılarak yanlışlıkla vurulduğunun ortaya çıkması ailesinin acısını katladı. Filmlere konu olacak olay şöyle gelişti: Geçen yıl Ramazan ayının 12. gününe denk gelen 9 Temmuz’da kullandığı traktörde uzun namlulu silah ve tabancayla öldürülen Sait Tatu’nun cinayetini soruşturan polis, ilginç bulgulara ulaştı. 

KAN DAVASI GÜTMÜŞLER

Ekipler, cinayetten bir yıl önce, yine Ramazan ayının 12. günü olan 20 Temmuz 2013’te de Tatu’yla aynı renk ve model traktör kullanan komşusu Halit Karabulut’un aynı şekilde öldürülmesini de bu olayla birlikte araştırdı. Cinayetlerin birbiriyle ilişkisi olduğunu belirleyen polis, 9 kişiyi yakaladı. Kan davası güden zanlıların Tatu’yla aynı renk ve model traktör kullanan komşusunu yanlışlıkla öldürdükleri belirlendi. Zanlılardan 8’i tutuklandı.

CEZALARINI ÇEKSİNLER

Halit Karabulut’un eşi Aynur Karabulut, yanlışlık olduğunu öğrendiklerinde çok üzüldüklerini belirterek, “Eşim Ramazan ayının 12. günü öldürüldü. Yine Ramazan ayının 12. günü komşumuz Sait Tatu cinayete kurban gitti. Katiller, yaklaşık 30 yıl önce komşumuz Sait Tatu’nun babalarını Ramazan ayının 12’sinde öldürdüğü için bugünü seçmişler. Komşumuzu öldürmek için Ramazan ayının 12’sini beklemişler. Bu kan davası bizim canımızı yaktı. Büyük acılar çektim. Ailemiz dağıldı. Allah onları bildiği gibi yapsın. Cezalarını çeksinler, hatta orada çürüsünler istiyorum” diye konuştu. 

Eşimden kalan tek hatıra

Aynur Karabulut, eşinin hatırası traktöre gözü gibi bakıyor. Eşinin öldürüldüğü traktöre çok iyi bakarak muhafaza ettiğini söyleyen Karabulut, “Eşim traktörü Bursa’dan alıp gelmişti ve onu çok seviyordu. İlk aldığında kapının önüne gelip sabahın 5’inde korna çalarak beni uyandırmıştı. Nerden bilelim onun sonu olacağını. Satmadım sattırmıyorum da. Ondan kalan tek hatıram o traktör. Kötü bir hatıra da olsa o traktörü gördükçe eşimi hatırlıyorum” şeklinde konuştu. Adaletin mutlaka yerini bulacağına inandığnı belirten Karabulut, “Herkes hak ettiği cezayı alır inşallah” temennisinde bulundu. 

#Düzce
#Halit Karabulut
#Ramazan
#Sait Tatu
9 yıl önce