|

144 TSK abisi gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli birçok ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:35 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
144 TSK abisi gözaltında
144 TSK abisi gözaltında

Savcılığın talimatı sonrası FETÖ ile bağlantılı askerler ve örgütteki abilerin de aralarında bulunduğu 144 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Operasyonun, FETÖ’den hakkında işlem yapılmış olan şüphelilerden itirafçı olanların ifadeleri sonrası başlandığı belirtildi.

BYLOCK KULLANIYORLAR

Örgütün kripto iletişim ağı ByLock kullandığı tespit edilen şüpheliler arasında örgüt abisi olduğu tespit edilen profesör, öğretim görevlileri, avukat, savcı, emniyet mensupları, askerler ve öğretmenler bulunuyor. Şüphelenilen terör örgütünün mahrem yapılanması içinde olduğu ve örgütün TSK’daki yapılanmasından yapılanmasından sorumlu oldukları belirlendi.

YOKLUK EVLERİNDE KALIYORLAR

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, örgütün deşifre olamamış üyeleri olduğu ve örgüte ait yokluk anlamına gelen gaybubet evlerinde kaldıkları tespit edildi. 144 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 42 ilde 174 adres düzenlenen eş zamanlı operasyonda 34 şüpheli gözaltına alındı.

#​İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
#TSK
#Abiler
7 yıl önce