|

15 askeri şehit etmek istediler

Hatay’da filikada meydana gelen patlamanın terör saldırısı olduğu anlaşıldı. Hatay Valisi Ercan Topaca, “Botun içine iki ölmüş insanı koymuşlar. Amaçları sahil güvenlik ekibini oraya çekip 15 askerimizi şehit etmekti” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 00:36 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Hatay Valisi Ercan Topaca, Samandağ'da bir askerin şehit olduğu patlamadaki asıl hedefin, sahil güvenlik ekiplerini bölgeye çekip, oraya gelecek 5-10 askerin şehit edilmesi olduğunu söyledi. Vali Ercan Topaca, Samandağ ilçesi Çevlik Limanı yakınlarında meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yaptı.



ASKERE CESETLİ TUZAK


Patlamada 1 askerin şehit olduğunu anımsatan Vali Ercan Topaca botta bulunan iki cesedin kimliğinin henüz tespit edilmediğini söyledi. İki kişinin öldürüldükten sonra bota yerleştirildiklerini kaydeden Vali Topaca, “Denizin ortasında bu botu koyarak, içine iki ölmüş insanı, muhtemelen öldürerek koydular. Kimlikleri henüz tespit edilebilmiş değil.” dedi.



SAHİL GÜVENLİĞİ ÇEKMEK İSTEDİLER


Saldırının hedefinde Sahil Güvenlik ekiplerinin olduğunu dile getiren Vali Topaca, şunları söyledi: “Tabii amaç bizim sahil güvenlik ekibini oraya çekmek, orada tuzaklanmış bir şeye müdahale edildiği zaman patlayacak ve 5-10 askerimizin ölmesi hedefti. Ama o balıkçı kardeşimizin olayı görmesi, sahil güvenlik oraya gelene kadar orada beklemesi, sahil güvenlik gelince kendi botuyla yardımcı olması, ipi bağlamaya çalışması, sahil güvenlik botu da biraz açıkta beklemiş, neticede bir askerimizi kaybettik, balıkçı kardeşimiz yaralı."







GATA'dan 2 acı haber


Şırnak'ta devam eden operasyonlarda yaralanan ve GATA'da tedavi altına alınan Uzman Çavuş Selçuk Beki şehit oldu. Şehit Beki'nin (28) İstanbul Pendik'teki babaevinde yas var. Şehit Selçuk Beki'nin ikinci çocuğuna hamile eşi Zeynep Beki'nin dün doğum yaptığı ve bebeğe “Selçuk” isminin verildiği öğrenildi. Şırnak'ın Silopi ilçesinde 5 Nisan'daki terör saldırısında yaralanan polis memuru Fırat Palamut da GATA'da şehit oldu. Şehidin acı haberi Mersin'deki baba evine ulaştı. Palamut'un yaklaşık 8 ay önce evlendiği, eşi ve diğer yakınlarının da Ankara'da olduğu öğrenildi.



#Ercan Topaca
#Topaca
#Samandağ
#Çevlik Limanı
8 yıl önce